DayTrading: Środa 29.05.2013
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 29.05.2013
wartość pieniądza w czasie jest zmienna to chyba oczywiste dla handlującym nim a gdy pożyczamy go na procent i sprowadzamy do wartości gówna to jak dłużnik spłaci nam dług? Będzie płacił w nieskończoność
windsurfing na falach trendu
roberttheus pisze:Kolego problem w tym iż realna sytuacja gospodarki japonii jest zgoła w mocnej rozbieżności od wyceny indeksu
aha, to jak w takim razie patrzec na to ze dolar umacnia sie od 2008 na glownych parach (prócz jena) a mimo to indeksy walą w górę od tych 4 lat ? a ty mowisz o ledwie pół rocznym okresie na nikkei.
Gospodarka sie nie zawali, co roku pojawiają sie tu ludzie co piszą posty w stylu:
oh nie, euro jest takie mocne, ameryka upada, są bankrutami, oh nie dolar jest taki mocny, europa jest pogrążona w kryzysie, pojedyncze kraje bankrutują... sretete i taka wymiana w zaleznosci od kursu waluty....
Tez sie kiedys jarałem teoriami spiskowymi a przeciez japonia zaraz po norwegii wymiata na tle innych panstw, prosze cie....
- roberttheus
- Maniak
wymiata?? BUHAHAHA tak teraz kupujesz samsunga a wcześniej sony . Jak myślisz po co osłabiają jena? -by ich produkty były konkurencyjne na globalnym rynku. Rzeczywiście też kiedyś miałem japońskiego atari a teraz nie mam
To Norwegia nie zbankrutowała?overall pisze:
Tez sie kiedys jarałem teoriami spiskowymi a przeciez japonia zaraz po norwegii wymiata na tle innych panstw, prosze cie....
- roberttheus
- Maniak
dolar sie umacnia od 4 lat i indeksy rosną bo ktoś ulokował grube pieniądze w longa i na tym zarabia to chyba proste nie? Jak już dołączyli do tego trendu takie łosie jak Ty to czas zmienić zdanie i zabrać im te pieniądze
no tak ale zmieniasz temat bo jak to sie ima do upadku gospodarki o ktorym piszesz?roberttheus pisze:wymiata?? BUHAHAHA tak teraz kupujesz samsunga a wcześniej sony . Jak myślisz po co osłabiają jena? -by ich produkty były konkurencyjne na globalnym rynku. Rzeczywiście też kiedyś miałem japońskiego atari a teraz nie mam
wiesz ile wynosi srednia roczna pensja na jednego mieszkanca w norwegii ? 330 tysiecy złBemowo pisze:To Norwegia nie zbankrutowała?overall pisze:
ogólnie to ine mam pojecią do czego sie pienisz

- roberttheus
- Maniak
nie bądź naiwny ludzie są chciwi 5% zarabia na stratach 95% i jestem pewien że kontrolują rynki
upadek gospodarek polega na tym iż są nadmiernie zadłużone w stosunku to PKB cały system ekonomiczny jest chory i oparty na wyzysku dłużników którymi stają się kolejne państwa
-- Dodano: śr 29-05-2013, 21:40 --
w wolnej chwili http://www.youtube.com/watch?v=Q-EGHe6W15U
upadek gospodarek polega na tym iż są nadmiernie zadłużone w stosunku to PKB cały system ekonomiczny jest chory i oparty na wyzysku dłużników którymi stają się kolejne państwa
-- Dodano: śr 29-05-2013, 21:40 --
w wolnej chwili http://www.youtube.com/watch?v=Q-EGHe6W15U
roberttheus pisze:dolar sie umacnia od 4 lat i indeksy rosną bo ktoś ulokował grube pieniądze w longa i na tym zarabia to chyba proste nie? Jak już dołączyli do tego trendu takie łosie jak Ty to czas zmienić zdanie i zabrać im te pieniądze
łosie?
przepraszam, a co ty wiesz o mnie koleżko stawiający wszystko na jedną karte ? kto sie dołączy? niby czemu mam sie w cos dołączac? Skad ty niby wiesz jak ja gram na gieldzie i walutach? to sie nazywa dopiero łosiostwo

tak zmieniasz temat ze szok, temat tyczy sie upadku gospodarki japonii o ktorym bredzisz i o ktorym bredza w tym artykule tak jak rok temu wszyscy bredzili o upadki europy i jak 2 lata temu o upadku usa. w tej chwili to wyglada tak ze jedni bredzą dalej (ty) a tacy jak ja po prostu robią swoje spedzając te 3-4 godziny dziennie przed wykresem i mają wyjebane na to czy nikkei pojdzie jeszcze milion procent czy spadnie milion procent. Ogolnie z tego co wiem to najwiekszym dluznikiem japonii są wlasnie usa.
ogolnie atakujesz mnie gosciu bo ci powiedzialem prawde.

- zastapmnie
- Pasjonat
ktoś tu gra na DAX-ie - i przy okazji na S&P (oprócz Nowego, którego sposób pisania jest mocno dla mnie nieczytelny...)?
wczoraj mieliśmy nieudany test szczytów, teoretycznie spadek powinien się pogłębić, ale obecny wygląd świeczek dziennych nie wskazuje na to, przynajmniej na S&P. W dodatku mam dzisiaj lukę otwarcia na Daxie i pytanie ,czy nie zechcą jej zamknąć...
Cierpliwie czekam na poziom 8070-8000, ale nie wiem, czy nie zanadto naiwny jestem, licząc, że dotkną go w ciągu najbliższych dni-tygodni
wczoraj mieliśmy nieudany test szczytów, teoretycznie spadek powinien się pogłębić, ale obecny wygląd świeczek dziennych nie wskazuje na to, przynajmniej na S&P. W dodatku mam dzisiaj lukę otwarcia na Daxie i pytanie ,czy nie zechcą jej zamknąć...
Cierpliwie czekam na poziom 8070-8000, ale nie wiem, czy nie zanadto naiwny jestem, licząc, że dotkną go w ciągu najbliższych dni-tygodni
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
- roberttheus
- Maniak
http://www.youtube.com/watch?v=l5qbhB17zQc
-- Dodano: śr 29-05-2013, 21:42 --
http://wpolityce.pl/wydarzenia/53148-w- ... 0-mln-euro
-- Dodano: śr 29-05-2013, 21:45 --
-- Dodano: śr 29-05-2013, 21:42 --
http://wpolityce.pl/wydarzenia/53148-w- ... 0-mln-euro
-- Dodano: śr 29-05-2013, 21:45 --
skoro spędzasz te swoje 3-4 godziny przy wykresach to już nawet wiem jaki styl inwestycji jest Twoim. Łap sobie ten pipsik do pipsika przyjdzie momentum lepsze i Ci tą kupkę wyzerujeoverall pisze:roberttheus pisze:dolar sie umacnia od 4 lat i indeksy rosną bo ktoś ulokował grube pieniądze w longa i na tym zarabia to chyba proste nie? Jak już dołączyli do tego trendu takie łosie jak Ty to czas zmienić zdanie i zabrać im te pieniądze
łosie?
przepraszam, a co ty wiesz o mnie koleżko stawiający wszystko na jedną karte ? kto sie dołączy? niby czemu mam sie w cos dołączac? Skad ty niby wiesz jak ja gram na gieldzie i walutach? to sie nazywa dopiero łosiostwo
tak zmieniasz temat ze szok, temat tyczy sie upadku gospodarki japonii o ktorym bredzisz i o ktorym bredza w tym artykule tak jak rok temu wszyscy bredzili o upadki europy i jak 2 lata temu o upadku usa. w tej chwili to wyglada tak ze jedni bredzą dalej (ty) a tacy jak ja po prostu robią swoje spedzając te 3-4 godziny dziennie przed wykresem i mają wyjebane na to czy nikkei pojdzie jeszcze milion procent czy spadnie milion procent. Ogolnie z tego co wiem to najwiekszym dluznikiem japonii są wlasnie usa.
ogolnie atakujesz mnie gosciu bo ci powiedzialem prawde.