Dla długoterminowca

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Dla długoterminowca

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Cześć

szukam polskiego brokera ( takiego który wystawi mi Pit-a na koniec )
który ma niezłe SWAPY i nielimitowany okres w trzymaniu pozycji
oraz sporo par walutowych, zależy mi na TRY

pozdro i dzięki ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Piotr Glanc
Bywalec
Bywalec

Re: Dla długoterminowca

Nieprzeczytany post autor: Piotr Glanc »

Czy można zapytać się dlaczego akurat polskiego brokera?

Ogólnie nie polecałbym polskich brokerów, często mają większe opłaty i mniejszy staż od zagranicznych.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

nie chce mi się bujać z PIT-em przeliczać to wszystko na PLN itd.
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Piotr Glanc
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piotr Glanc »

forex dmbzwbk pl >> osobiście mam tak konto inwestycyjne i w pełni jestem zadowolony z tego domu maklerskiego.
Odnośnie PIT-ów:

Kod: Zaznacz cały

PIT-8C wystawiony przez Dom Maklerski BZ WBK zawiera sumę przychodów i kosztów osiągniętych na wszystkich rachunkach lub rejestrach prowadzonych w DM BZ WBK, w tym z rynków zagranicznych, OTC (np. rynek Forex) i produktów strukturyzowanych.

zelazny
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: zelazny »

Witam.

Polskiego brokera jest trudno znalezc na takich warunkach. Aczkolwiek powinnienes poszukac brokera ktory ma regulacje europejskie w celu zabezpieczenia swych srodkow. Rowniez ktory jest Stp a nie market maker. Wtedy masz nizsze spready, swapy sa podobne u wiekszosci brokerow , jesli chcesz na nich zarabiac to wybiez Stp bo market maker Cie zacznie blokowac na transakcjach.Stp niema problemu daje twe zlecenie do banku i niema w tym prawie zadnego interesu.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Wybór jest prosty. BRE Forex ECN. Najniższe spready, stabilność, marka. No i oczywiście pary jakich poszukujesz (EUR/TRY oraz USD/TRY). Powodzenia!
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

PipsKong pisze:Cześć

szukam polskiego brokera ( takiego który wystawi mi Pit-a na koniec )
który ma niezłe SWAPY i nielimitowany okres w trzymaniu pozycji
oraz sporo par walutowych, zależy mi na TRY

pozdro i dzięki ;]
Witaj,

Każdy polski broker (a właściwie Dom Maklerski) wystawi Ci PIT-8c ponieważ ma taki obowiązek. Jednak przy wyborze brokera do gry długoterminowej PIERWSZYM czynnikiem na który trzeba zwrócić uwagę są właśnie stawki swap. Porównaj je najpierw na parach na których chcesz grać, a potem ogólnie jak one kształtują się względem innych instrumentów. Może się bowiem okazać, że dany broker prowadzi politykę korzystnych swapów, a tylko nieznacznie ma gorsze swapy od innego na parze na której będziesz grał. W takiej sytuacji wybrałbym właśnie niego. W skali roku swapy potrafią zmieniać się wiele razy i to często bez żadnego uargumentowania.

W długim terminie to co zyskasz na swapie, będzie zdecydowanie przewyższało np. koszt księgowego, który wyliczy Ci należności podatkowe z historii rachunku u brokera zagranicznego więc mimo to polecam nie skreślać ofert zagranicznych, bo... są zagraniczne i nie będzie PITu ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

To ja zadam pytanko dlaczego zależy Ci aż tak bardzo na lirze tureckiej?
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

zapewne przez jedne z najwyższych stóp procentowych
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

kosmowariat pisze:zapewne przez jedne z najwyższych stóp procentowych
dokładnie tak, na nielimitowanym koncie pod względem długości trzymania pozycji na swapie odrabiam około 10% obecnego kursu.

gram tak od dwóch lat i jest naprawdę spoko, ale na XTB jest limit roczny trzymania pozycji i to mi trochę komplikuje szyki

ODPOWIEDZ