Regulaminy i umowy - wątpliwości

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Kwik
Uczestnik
Uczestnik

Regulaminy i umowy - wątpliwości

Nieprzeczytany post autor: Kwik »

Na razie gram sobie na koncie demo i rozglądam się za jakąś instytucją, w której mógłbym otworzyć rachunek. Między innymi rozważałem XTB. Zacząłem sobie czytać te wszystkie regulaminy, umowy itp. Dokumenty napisane są dość hermetycznym językiem. Tak się zastanawiam ile czasu taki pracownik XTB by mi poświęcił, żeby odpowiedzieć na moje pytania. Nie chodzi mi o funkcjonowanie rynku, ale raczej o różne zapisy, które są dla mnie bardzo niejasne. Na pewno podpisywaliście już podobne umowy u różnych brokerów, długo je analizowaliście, konsultowaliście się z prawnikiem, dopytywaliście przedstawicieli danej firmy?

P.S. Jestem nowy na forum, witam wszystkich :-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Regulaminy i umowy - wątpliwości

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Ile poświęciłby czasu? To ciekawe pytanie, które na pewno pokazałoby dwie rzeczy: jak bardzo brokerowi zależy na kliencie oraz jak bardzo chce aby klient dobrze zrozumiał zawiłą umowę :). Nie wszystkie umowy takie są i z reguły wystarczy poświęcić dłuższą chwilę na zastanowienie aby poprawnie zinterpretować dany zapis. Jednak jeśli masz z tym problem to pytaj supportu, bo od tego są aby pomóc.

Niektóre zapisy na pewno będą dość kontrowersyjne, co wynika ze specyfiki rynku, a nawet samego modelu rynkowego w oparciu o który broker działa jednak firm jest wiele więc można przebierać, wybierać...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Kwik
Uczestnik
Uczestnik

Re: Regulaminy i umowy - wątpliwości

Nieprzeczytany post autor: Kwik »

Dzięki za odpowiedź. Wciąż studiuję dokumenty. Chyba sprawdzę też jakiegoś innego brokera MM, może tam dokumenty będą bardziej czytelne. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ