Bank Holiday - warto grać?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Bank Holiday - warto grać?

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Dzisiaj bank holiday w USA i Wielkiej Brytanii. Widzę, że pogoda może nie będzie taka zła to może skoczyłbym do lasu, nad jezioro, w każdym razie szkoda dnia.
Ale do rzeczy, spotkaliście się może z badaniami statystycznymi na temat zmienności i płynności walut w takie dni? Chodzi mi o rzeczowe argumenty czy warto przyjąć, że w takie dni nie warto grać (typowy trading kierunkowy wymagający zmienności). Czy też to tylko próba wytłumaczenia mojego lenistwa?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Bank Holiday - warto grać?

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wszystko zależy na czym grasz... ;)
Zmienność na walutach dziś jest bardzo marna, co widać po wykresach. EUR/USD ledwo 30 pips zakresu, EUR/JPY 70 pips z czego większośc w nocy. Ale... na WIG20 mamy ponad 2% wzrosty.
Z reguły w Bank Holiday największych krajów zmienność na walutach spada. Jeśli Twoja strategia wymaga zmienności to zdecydowanie jestem za tym aby zrobić sobie w ten dzień urlop. Patrzę na wykresy codziennie od 7 lat i naprawdę bardzo mało było dni świątecznych żeby coś wyraźnego się działo. Z reguły mamy marazm taki jak dzisiaj. Badania statystyczne wypaczą Ci ten wynik, bo jak raz trafi się ruch na 200 pips (interwencja), a 5 razy zmienność będzie na 20 pips to średnio wychodzi 50 pips, co nie wygląda już tak źle jak 20.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ