Widocznie o 10 lat za dużo skoro teraz chcesz komuś jakiś system sprzedawać. Ten post można traktować jako reklamę więc pewnie należałoby go przenieść do odpowiedniego działu. Dla przypomnienia http://forex-nawigator.biz/forum/moj-sy ... 17-10.html dla potencjalnych osób nabitych na haczyk pytajcie o AKTUALNE wynikifilipej pisze:Moim zdaniem dobrze miec mentora. Sam niestety nikogo takiego nie mialem. Zajmuje sie forexem z malymi przerwami przez okolo 10 lat. I stwierdzam, ze gdybym na poczatku spotkal kogos takiego jak ja to.... bardzo duzo by mi to pomoglo i uchronilo przed niektorymi bezmyslnymi ruchami.
Zgadzam sie rowniez ze taki mentor moze niechetnie dzielic sie wiedza. Tak bylo tez ze mna - na tym forum - kiedy proponowalem sprzedaz mojej strategi a ostatecznie stwierdzilem ze nie warto dzielic sie ta koncepcja. Aby byla jasnosc nie uwazam sie za zadnego wybitnego specjaliste w dziedzinie spekulacji na fx.
Dzis nie zyje tylko z fx, ale jest to jedno z moich zrodel dochodu. Jednak musze przyznac ze fx umozliwil mi zalozenie kilku dzialalnosci. Jak sie czegos naprawde chce i ma troche oleju w glowie to wczesniej czy pozniej cel zostanie osiagniety.
Pozdrawiam
szukam mentora
Re: szukam mentora
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Nalezy czytac ze zrozumieniem, a nastepnie oceniac! Czy ja chce komus cos sprzedac - gdzie to jest napisane?! W moim poscie jest napisane wrecz cos przeciwnego! Naprawde czasem szkoda slow... i to Ty sie reklamujesz z jakimis propozycjami, troche zalosne. Mysle ze poczules zagrozenie ze strony konkurencji ( ktora absolutnie nie jestem i Twoj atak to obrona, ale nie robmy off top.
Aha i bardzo prosze osoby ktore zostaly "nabite na haczyk" o ujawnienie sie, tym bardziej ze sam wspomnialem ze kiedys CHCIALEM cos sprzedac ale stwierdzilem ze nie ma sensu dzielic sie ta wiedza wiec odpuscilem!
Administratora bardzo prosze o reakcje na takie dziecinne zaczepki!
Aha i bardzo prosze osoby ktore zostaly "nabite na haczyk" o ujawnienie sie, tym bardziej ze sam wspomnialem ze kiedys CHCIALEM cos sprzedac ale stwierdzilem ze nie ma sensu dzielic sie ta wiedza wiec odpuscilem!
Administratora bardzo prosze o reakcje na takie dziecinne zaczepki!
To ty czytaj ze zrozumieniem bo link jest do twojego ogłoszenia dałem dla przypomnienia, bo trochę tam znaków zapytania byłofilipej pisze:Nalezy czytac ze zrozumieniem, a nastepnie oceniac! Czy ja chce komus cos sprzedac - gdzie to jest napisane?! W moim poscie jest napisane wrecz cos przeciwnego! Naprawde czasem szkoda slow... i to Ty sie reklamujesz z jakimis propozycjami, troche zalosne. Mysle ze poczules zagrozenie ze strony konkurencji ( ktora absolutnie nie jestem i Twoj atak to obrona, ale nie robmy off top.

Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Naprawde jestes smieszny! To ja przypomnialem moja historie z propozycja sprzedazy, a nie Ty! Jakie znaki zapytania na ktore nie odpowiedzialem publicznie lub prywatnie? Co sugerujesz? Przestac snuc i sugerowac ze jestesm handlarzem systemami! Az tak trudno przyznac sie do bledu ze wypaliles posta bez namyslu? Doszukujesz sie jakiegos drugiego dna, knujesz dziwne teorie, a jednoczesnie proponujesz komus jakies uslugi czy co tam sprzedajesz... no badzmy powazni!
filipej pisze:Naprawde jestes smieszny! To ja przypomnialem moja historie z propozycja sprzedazy, a nie Ty! Jakie znaki zapytania na ktore nie odpowiedzialem publicznie lub prywatnie? Co sugerujesz? Przestac snuc i sugerowac ze jestesm handlarzem systemami! Az tak trudno przyznac sie do bledu ze wypaliles posta bez namyslu? Doszukujesz sie jakiegos drugiego dna, knujesz dziwne teorie, a jednoczesnie proponujesz komus jakies uslugi czy co tam sprzedajesz... no badzmy powazni!
A to ciekawe oskarżyłeś mnie o handel systemami i usługami, a ja raczej społecznie walczę z tym zjawiskiem i niejednemu już próbę sprzedaży udaremniłem swoimi wpisami, za co mnie wielu handlarzy na tym forum co najmniej nie lubi:)
Dobra, daj spokoj przed chwila miales jakas reklame pod swoim nickiem. Nie wiem czy ja usunales czy ona pojawia sie jakos przypadkowo. Jesli walczysz z naciagaczami to chyle czola bo mi byloby szkoda energii na to. Natomiast zapamietaj ze zanim kogos oskarzysz (tak jak mnie przed chwila ) to upewnij sie czy napewno ktos chce cos sprzedac czy daje tylko dobre, sprawdzone rady! Po drugie 1 strategia ( celowo uzywam strategia a nie system ) na iles tam ( nie mam pojecia na ile ) sprawdza sie i mozna czerpac z niej korzyscie przez dlugi czas! Chetnie Tobie to udowodnie przy spotkaniu w cztery oczy! Jednoczesnie zaznaczam ponownie ze ja NIE CHCE nikomu niczego sprzedawac. Mysle ze watek czytaja przede wszystkim poczatkujacy wiec wracajac do tematu:
naprawde warto miec mentora lub jakas rozsadna osobe interesujaca sie fx ktora prawidlowo szacuje ryzyko. Pozatym warto wyjsc poza schemat tzn. szukac czegos nietypowego. Fajnym pomyslem jest rowniez sledzenie i zrozumienie nowo powstajacych/wchodzacych instrumentow, a nie tylko tepe S lub K na danej parze. Warto przyjrzec sie kilku rynkom, nietypowym sytuacja, porownywaniu tych rynkow. Szukajcie a napewno znajdziecie. Nie bedzie to zaden zloty graal a jak bedzie to bedzie dzialal tylko przez chwile ( mialem przypadek maszynki do pieniedzy dzialajacej przez kilkanascie miesiecy i sam nie moglem w to uwierzyc ). Jak znajdziecie wasza strategie to sami zobaczycie ze to zadna tajemna wiedza i wlasciwie kazdy moze robic to samo. Dla mnie kluczowa byla... cierpliwosc!
naprawde warto miec mentora lub jakas rozsadna osobe interesujaca sie fx ktora prawidlowo szacuje ryzyko. Pozatym warto wyjsc poza schemat tzn. szukac czegos nietypowego. Fajnym pomyslem jest rowniez sledzenie i zrozumienie nowo powstajacych/wchodzacych instrumentow, a nie tylko tepe S lub K na danej parze. Warto przyjrzec sie kilku rynkom, nietypowym sytuacja, porownywaniu tych rynkow. Szukajcie a napewno znajdziecie. Nie bedzie to zaden zloty graal a jak bedzie to bedzie dzialal tylko przez chwile ( mialem przypadek maszynki do pieniedzy dzialajacej przez kilkanascie miesiecy i sam nie moglem w to uwierzyc ). Jak znajdziecie wasza strategie to sami zobaczycie ze to zadna tajemna wiedza i wlasciwie kazdy moze robic to samo. Dla mnie kluczowa byla... cierpliwosc!
Kolego nie wiem dlaczego ponownie mnie oskarżyłeś, ale ja żadnej reklamy nigdy nie miałem, niczego nie próbowałem nikomu wcisnąć, a ty i owszem chciałeś sprzedać system . Gdybyś wcześniej tego nie uczynił nie byłoby mojego wpisu, a tak to od razu zapala się lampka ostrzegawcza. A właśnie dlatego, że czytają go początkujący zwracam uwagę na pewne kwestie, stara gwardia wie o co chodzi w sprzedaży systemami/szkoleniami i tego po prostu nie kupi. Dla przypomnienia wklejam ponownie TWÓJ link w którym usiłowałeś sprzedać systemfilipej pisze:Dobra, daj spokoj przed chwila miales jakas reklame pod swoim nickiem. Nie wiem czy ja usunales czy ona pojawia sie jakos przypadkowo. Jesli walczysz z naciagaczami to chyle czola bo mi byloby szkoda energii na to. Natomiast zapamietaj ze zanim kogos oskarzysz (tak jak mnie przed chwila ) to upewnij sie czy napewno ktos chce cos sprzedac czy daje tylko dobre, sprawdzone rady! Po drugie 1 strategia ( celowo uzywam strategia a nie system ) na iles tam ( nie mam pojecia na ile ) sprawdza sie i mozna czerpac z niej korzyscie przez dlugi czas! Chetnie Tobie to udowodnie przy spotkaniu w cztery oczy! Jednoczesnie zaznaczam ponownie ze ja NIE CHCE nikomu niczego sprzedawac. Mysle ze watek czytaja przede wszystkim poczatkujacy wiec wracajac do tematu:
http://forex-nawigator.biz/forum/moj-sy ... 22117.html