szukam mentora

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Re: szukam mentora

Nieprzeczytany post autor: brother »

filipej pisze:Moim zdaniem dobrze miec mentora. Sam niestety nikogo takiego nie mialem. Zajmuje sie forexem z malymi przerwami przez okolo 10 lat. I stwierdzam, ze gdybym na poczatku spotkal kogos takiego jak ja to.... bardzo duzo by mi to pomoglo i uchronilo przed niektorymi bezmyslnymi ruchami.

Zgadzam sie rowniez ze taki mentor moze niechetnie dzielic sie wiedza. Tak bylo tez ze mna - na tym forum - kiedy proponowalem sprzedaz mojej strategi a ostatecznie stwierdzilem ze nie warto dzielic sie ta koncepcja. Aby byla jasnosc nie uwazam sie za zadnego wybitnego specjaliste w dziedzinie spekulacji na fx.

Dzis nie zyje tylko z fx, ale jest to jedno z moich zrodel dochodu. Jednak musze przyznac ze fx umozliwil mi zalozenie kilku dzialalnosci. Jak sie czegos naprawde chce i ma troche oleju w glowie to wczesniej czy pozniej cel zostanie osiagniety.

Pozdrawiam
Widocznie o 10 lat za dużo skoro teraz chcesz komuś jakiś system sprzedawać. Ten post można traktować jako reklamę więc pewnie należałoby go przenieść do odpowiedniego działu. Dla przypomnienia http://forex-nawigator.biz/forum/moj-sy ... 17-10.html dla potencjalnych osób nabitych na haczyk pytajcie o AKTUALNE wyniki
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

filipej
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: filipej »

Nalezy czytac ze zrozumieniem, a nastepnie oceniac! Czy ja chce komus cos sprzedac - gdzie to jest napisane?! W moim poscie jest napisane wrecz cos przeciwnego! Naprawde czasem szkoda slow... i to Ty sie reklamujesz z jakimis propozycjami, troche zalosne. Mysle ze poczules zagrozenie ze strony konkurencji ( ktora absolutnie nie jestem i Twoj atak to obrona, ale nie robmy off top.

Aha i bardzo prosze osoby ktore zostaly "nabite na haczyk" o ujawnienie sie, tym bardziej ze sam wspomnialem ze kiedys CHCIALEM cos sprzedac ale stwierdzilem ze nie ma sensu dzielic sie ta wiedza wiec odpuscilem!

Administratora bardzo prosze o reakcje na takie dziecinne zaczepki!

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

filipej pisze:Nalezy czytac ze zrozumieniem, a nastepnie oceniac! Czy ja chce komus cos sprzedac - gdzie to jest napisane?! W moim poscie jest napisane wrecz cos przeciwnego! Naprawde czasem szkoda slow... i to Ty sie reklamujesz z jakimis propozycjami, troche zalosne. Mysle ze poczules zagrozenie ze strony konkurencji ( ktora absolutnie nie jestem i Twoj atak to obrona, ale nie robmy off top.
To ty czytaj ze zrozumieniem bo link jest do twojego ogłoszenia dałem dla przypomnienia, bo trochę tam znaków zapytania było :wink: a znając sztuczki osób handlujących systemami na forum mogę domyślać się po co się tu wpisałeś zaraz będzie 100 pytań o ten "super: system więc piszę, przypominam, ostrzegam, uczulam pytajcie o AKTUALNE wyniki.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

filipej
Stały bywalec
Stały bywalec

Naprawde jestes smieszny! To ja przypomnialem moja historie z propozycja sprzedazy, a nie Ty! Jakie znaki zapytania na ktore nie odpowiedzialem publicznie lub prywatnie? Co sugerujesz? Przestac snuc i sugerowac ze jestesm handlarzem systemami! Az tak trudno przyznac sie do bledu ze wypaliles posta bez namyslu? Doszukujesz sie jakiegos drugiego dna, knujesz dziwne teorie, a jednoczesnie proponujesz komus jakies uslugi czy co tam sprzedajesz... no badzmy powazni!

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

filipej pisze:Naprawde jestes smieszny! To ja przypomnialem moja historie z propozycja sprzedazy, a nie Ty! Jakie znaki zapytania na ktore nie odpowiedzialem publicznie lub prywatnie? Co sugerujesz? Przestac snuc i sugerowac ze jestesm handlarzem systemami! Az tak trudno przyznac sie do bledu ze wypaliles posta bez namyslu? Doszukujesz sie jakiegos drugiego dna, knujesz dziwne teorie, a jednoczesnie proponujesz komus jakies uslugi czy co tam sprzedajesz... no badzmy powazni!

A to ciekawe oskarżyłeś mnie o handel systemami i usługami, a ja raczej społecznie walczę z tym zjawiskiem i niejednemu już próbę sprzedaży udaremniłem swoimi wpisami, za co mnie wielu handlarzy na tym forum co najmniej nie lubi:)

filipej
Stały bywalec
Stały bywalec

Dobra, daj spokoj przed chwila miales jakas reklame pod swoim nickiem. Nie wiem czy ja usunales czy ona pojawia sie jakos przypadkowo. Jesli walczysz z naciagaczami to chyle czola bo mi byloby szkoda energii na to. Natomiast zapamietaj ze zanim kogos oskarzysz (tak jak mnie przed chwila ) to upewnij sie czy napewno ktos chce cos sprzedac czy daje tylko dobre, sprawdzone rady! Po drugie 1 strategia ( celowo uzywam strategia a nie system ) na iles tam ( nie mam pojecia na ile ) sprawdza sie i mozna czerpac z niej korzyscie przez dlugi czas! Chetnie Tobie to udowodnie przy spotkaniu w cztery oczy! Jednoczesnie zaznaczam ponownie ze ja NIE CHCE nikomu niczego sprzedawac. Mysle ze watek czytaja przede wszystkim poczatkujacy wiec wracajac do tematu:

naprawde warto miec mentora lub jakas rozsadna osobe interesujaca sie fx ktora prawidlowo szacuje ryzyko. Pozatym warto wyjsc poza schemat tzn. szukac czegos nietypowego. Fajnym pomyslem jest rowniez sledzenie i zrozumienie nowo powstajacych/wchodzacych instrumentow, a nie tylko tepe S lub K na danej parze. Warto przyjrzec sie kilku rynkom, nietypowym sytuacja, porownywaniu tych rynkow. Szukajcie a napewno znajdziecie. Nie bedzie to zaden zloty graal a jak bedzie to bedzie dzialal tylko przez chwile ( mialem przypadek maszynki do pieniedzy dzialajacej przez kilkanascie miesiecy i sam nie moglem w to uwierzyc ). Jak znajdziecie wasza strategie to sami zobaczycie ze to zadna tajemna wiedza i wlasciwie kazdy moze robic to samo. Dla mnie kluczowa byla... cierpliwosc!

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

filipej pisze:Dobra, daj spokoj przed chwila miales jakas reklame pod swoim nickiem. Nie wiem czy ja usunales czy ona pojawia sie jakos przypadkowo. Jesli walczysz z naciagaczami to chyle czola bo mi byloby szkoda energii na to. Natomiast zapamietaj ze zanim kogos oskarzysz (tak jak mnie przed chwila ) to upewnij sie czy napewno ktos chce cos sprzedac czy daje tylko dobre, sprawdzone rady! Po drugie 1 strategia ( celowo uzywam strategia a nie system ) na iles tam ( nie mam pojecia na ile ) sprawdza sie i mozna czerpac z niej korzyscie przez dlugi czas! Chetnie Tobie to udowodnie przy spotkaniu w cztery oczy! Jednoczesnie zaznaczam ponownie ze ja NIE CHCE nikomu niczego sprzedawac. Mysle ze watek czytaja przede wszystkim poczatkujacy wiec wracajac do tematu:
Kolego nie wiem dlaczego ponownie mnie oskarżyłeś, ale ja żadnej reklamy nigdy nie miałem, niczego nie próbowałem nikomu wcisnąć, a ty i owszem chciałeś sprzedać system . Gdybyś wcześniej tego nie uczynił nie byłoby mojego wpisu, a tak to od razu zapala się lampka ostrzegawcza. A właśnie dlatego, że czytają go początkujący zwracam uwagę na pewne kwestie, stara gwardia wie o co chodzi w sprzedaży systemami/szkoleniami i tego po prostu nie kupi. Dla przypomnienia wklejam ponownie TWÓJ link w którym usiłowałeś sprzedać system
http://forex-nawigator.biz/forum/moj-sy ... 22117.html

Zablokowany