Nie wiem co miałeś na myśli - jak możesz wrzuć screena.DigitalSmoke pisze:Teraz już tego tak dobrze nie widać, ale rano odbili się od świeżej ZL D1 up.
Dzisiejsze podsumowanie:
Niestety skończyło się na 2 x SL

photo hosting sites
Sytuacja w kontekście prowadzenia pozycji wygląda tak:
- wg starych zasad także byłby sl
- jeśli sl byłby większy to ts = 16p wyłączyłby pozycję
- rozwiązanie dzisiejszej sytuacji tak aby pozycja skończyła się na plus jest następujące:
- wyłączyć ts
- zwiększyć SL
Po przeprowadzeniu minimum 10 trade i zebraniu info dotyczącego optymalnego prowadzenia pozycji będę mógł już podjąć wstępne kroki w celu wybrania metody.
Po kolejnych trade będę nadal zbierał info i ewentualnie zmieniał metodę - a w międzyczasie dostosowywał najbardziej obiecujący sposób do konkretnych założeń strategii i typów wejść.
Dzięki - ale jak widzisz najważniejsze jest odpowiednie zamykanie pozycji.jbm8 pisze:Jasne że tak, słyszałem od paru ludzi że w określaniu kierunku jesteś w ścisłej czołówce. A odpowiesz mi na mój post. Dzięki z góry.
Gdzieś około 7:30 dostałem pierwszą negację mojego L - ale była to tylko jeden sygnał pokazujący możliwość krótkiej korekty. Gdybym dostał drugi z rzędu to już poważnie zastanowiłbym się nad zamknięciem lub zmniejszeniem SL. Choć już po pierwszej negacji zawsze włączam możliwość ewakuacji z pozycji (ale tylko wstępnie).jbm8 pisze:Ten post jest skierowany tylko i wyłącznie Do Marcina, więc sobie radzę darować ewentualne wywody i inne pierdoły. No chyba że ktoś starszy rocznikiem
Cześć Marcin,
A czy ta H1 przypadkiem trochę nie ten teges jest? Wygląda jak by za chwilę miała się popłakać
A i widzę że Ty tu konsekwentnie się udzielasz. Nie myślałeś o tym żeby porzucić forum, nie publikować wejść publicznie tylko grać pod siebie? Po tylu latach jestem naprawdę pełen podziwu że chce Ci się dalej tu coś wklejać. Wchodzą młodzi, pytają co i jak i Twój dziennik jest jak by "dowodem" na to że jednak można, po latach ale można. Powodzenia i pewno niedługo(znając życie) będziesz musiał coś udowodnić(albo już to zrobiłeś) na real koncie że jednak się da.
Pozdrawiam.
Potem już były same potwierdzenia na up - kolejna negacja wzrostu pojawiła się dopiero ok.12:15 i jak do tej pory na razie się utrzymuje.
Czasem się po prostu się nudzi przed komputerem i chce się coś do kogoś napisać / przejrzeć forum. Pisanie na forum wcale nie przeszkadza w grze. Nie porzucę forum bo i dlaczego ? Zresztą w wolnych chwilach lubię sobie coś np. pomajsterkować - np. ostatnio własnoręcznie wykonałem sobie prostą antenę do dvb-t
http://tiny.pl/h8zqv
Obraz "żyleta" - nawet z nadajników ponad 70km. Lepiej odbiera jak niejedna ze sklepu.

Niektórzy kiedyś upatrywali się w moim dzienniku próby sprzedaży. Nawet miałem propozycję "firmowania" sobą pewnej "strategii" - że niby ona dobra itd... Nie wiem, nie testowałem ale podziękowałem za takie propozycje.
Nie handluję także swoją "super strategią - gwarantowane 500p miesięcznie" jakich pełno na pewnym portalu aukcyjnym.

Po prostu lubię to forum i pewnie tak zostanie

Co do udowadniania - parę razy demo podpinałem - nie wyszło - reala nie podepnę z różnych powodów - zresztą każdy ma swój rozum i nie jest dzieckiem - każdy może ocenić to co piszę w dzienniku i niech tak zostanie.
Mimo kilku lat na FX ciągle jeszcze nie opracowałem optymalnej metody zamykania pozycji - jest to bardzo trudne i chyba jest jednym z najtrudniejszych elementów gry. Wchodzi tutaj w grę ostro psychika - np. dzisiaj lub wczoraj - każdy sobie pomyśli - kurde - przecież mogło być +100p - a jest minus - to jest bardzo trudne przeżycie dla niejednego człowieka.
pozdrawiam Marcin