błąd EA "invalid integer..." i czas zlecenia oczekującego

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

błąd EA "invalid integer..." i czas zlecenia oczekującego

Nieprzeczytany post autor: whisper »

Cześć,
mam problem, a własciwie dwa problemy z moim EA.
Zlecenia zazwyczaj ładnie wchodzą ale czasami jakieś zlecenie nie wejdzie i pojawia się błąd:
invalid integer number as parameter 10 for 'OrderSend' function
Wie ktoś co to dokładnie oznacza? Szukałem w dokumentacji MT4, na google'u i na forum, ale nic konkretnego nie znalazłem.

Drugi problem to taki, że nie wiem jak ustawić czas dla zlecenia oczekującego wystawionego przez EA. Gdy wpiszę "0" to zlecenie pojawia się i po nastepnym ticku znika. Dokładnie interesują mnie dwie opcje: ustawienie konkretnego czasu i ustawienie bez ograniczeń czasowych.

Za wszelką pomoc z góry dziekuję.
Mylić się jest rzeczą ludzką.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: błąd EA "invalid integer..." i czas zlecenia oczekująceg

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Witam

zgodnie z dokumentacją na miejscu 10 w funkcji OrderSend jest Expiration dla zleceń oczekujących

Kod: Zaznacz cały

int OrderSend( string symbol, int cmd, double volume, double price, int slippage, double stoploss, double takeprofit, string comment=NULL, int magic=0, datetime expiration=0, color arrow_color=CLR_NONE) 
wpisanie wartości zero nie powinno automatycznie kasować zlecenia oczekującego , powinno zostać ono wysłane bez "daty ważności"

"datę ważności" podajesz w sekundach np TimeCurrent() + 10 * 60sekund // aktualny czas brokera + 10minut * 60sekund
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

Dzięki za pomoc.
Zadziałało, ale... u jednego brokera działa, u drugiego nie zawsze. Jeszcze potestuję i zobaczę.
Jak się okazało zamiast 0, miałe wpisane same "". Na jednym MT4 jest cały czas uruchomiony EA i działa bez zarzutu.
Mylić się jest rzeczą ludzką.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Brokerzy podobno mają limity na minimalna wartość expiration. Może to być różna wartość, ale ja słyszałem coś o 10 minutach. Jak dasz mniej to zlecenie nie wejdzie.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ