Historia sukcesu
Historia sukcesu
Witam, postanowiłem w tym miejscu dzielić się moimi przemyślanymi, sukcesami ale i porażkami w Forex.
Z racji tego iż nie jestem wprawnym wyjadaczem w tej dziedzinie a raczej początkującym traderem, moje prognozy (choć bardzo często trafne), są tylko moimi przemyśleniami i wnioskami. Obym miał na tyle dobrą intuicję na przyszłość jaką miałem w przeszłości.
W mojej stopce umieściłem "bar" podpięty pod konto demo, może kiedyś to zmienię?
Demo pozwala eksperymentować i to jest powód dla którego mam podpięte akurat to.
OK!
Więc zaczynamy.
Moje przemyślenia na dzisiaj.
Osobiście lubię 3 pary.
1. XAU/USD - czyli rynek złota. Na nim to zarabiam najwięcej, jest dość stabilny i można fajnie zyskiwać.
Na dzisiaj czyli 20.maja.2013 dałem akcję sprzedażową i loty 2.0 Spodziewam się osiągnąć 1318.00
2. EUR/USD - Tutaj myślę, że może się wahać pomiędzy 1.2870 a 1.2850 więc raczej krótkie sesje, loty na poziomie 1.0 aby za dużo ewentualnie nie stracić.
3. USD/JPY - Mam dzisiaj mętlik, nie wiem co zrobić, dałem akcję sprzedażową ale mam wątpliwości więc obserwuję uważnie co się dzieje.
Z racji tego iż nie jestem wprawnym wyjadaczem w tej dziedzinie a raczej początkującym traderem, moje prognozy (choć bardzo często trafne), są tylko moimi przemyśleniami i wnioskami. Obym miał na tyle dobrą intuicję na przyszłość jaką miałem w przeszłości.
W mojej stopce umieściłem "bar" podpięty pod konto demo, może kiedyś to zmienię?
Demo pozwala eksperymentować i to jest powód dla którego mam podpięte akurat to.
OK!
Więc zaczynamy.
Moje przemyślenia na dzisiaj.
Osobiście lubię 3 pary.
1. XAU/USD - czyli rynek złota. Na nim to zarabiam najwięcej, jest dość stabilny i można fajnie zyskiwać.
Na dzisiaj czyli 20.maja.2013 dałem akcję sprzedażową i loty 2.0 Spodziewam się osiągnąć 1318.00
2. EUR/USD - Tutaj myślę, że może się wahać pomiędzy 1.2870 a 1.2850 więc raczej krótkie sesje, loty na poziomie 1.0 aby za dużo ewentualnie nie stracić.
3. USD/JPY - Mam dzisiaj mętlik, nie wiem co zrobić, dałem akcję sprzedażową ale mam wątpliwości więc obserwuję uważnie co się dzieje.
Re: Historia sukcesu
Witamy i powodzenia, zostań na demo dopóki nie będziesz zarabiał. A tu mała podpowiedź co do JPY http://www.dailyfx.com/forex/fundamenta ... _when.htmlhalley pisze:
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Dzieki.
z Jenem się pomęczę, zobaczymy.
na złocie postawiłem akcję w momencie 1361.41 i na razie mam na plus
mam wrażenie, ze moje przewidywania będą pomyślne. Zresztą eur/usd również na plusie.

na złocie postawiłem akcję w momencie 1361.41 i na razie mam na plus

No cóż złoto mnie zaskoczyło. Powędrowało wysoko w górę na 1393.95 Na szczęście w porę zamknąłem sesję, gdy miałem zysk i dzisiejszy dzień mimo iż w przewidywaniach okazał się być kapryśny to ja kończę na zysku. 
Natomiast EUR/USD tak jak przewidywałem nic konkretnego, jazda w dół i w górę.

Natomiast EUR/USD tak jak przewidywałem nic konkretnego, jazda w dół i w górę.
- kosmowariat
- Gaduła
złotko to ostatnimi czasy zabawa obarczona sporym ryzykiem.
Widzę że zasuwasz pełnymi lotami, demko 100k $ czy więcej ?
Statystycznie rzecz ujmując rzucając monetą masz 50% szans na poprawną ocenę kierunku.
Oby ta radosna zabawa nie skłoniła Cię do założenia konta real
Widzę że zasuwasz pełnymi lotami, demko 100k $ czy więcej ?
Statystycznie rzecz ujmując rzucając monetą masz 50% szans na poprawną ocenę kierunku.
Oby ta radosna zabawa nie skłoniła Cię do założenia konta real

Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
@kosmowariat - mam też konto real
A tutaj na tym eksperymentuję ale nie bez wcześniejszej oceny rynku. Biorę pod uwagę 3 podstawowe elementy. Analiza techniczna, Analiza rynkowa oraz aspekt psychologiczny. Jak widzisz nie jestem hura optymistą chociaż na demo sobie pozwalam z wiadomych przyczyn.
Dzisiaj pojechałem na złocie co dało mi 19.830 tysięcy zysku
Szkoda, że to nie jest konto real 
W moim odczuciu złoto będzie słabło nadal można w nim trochę zarobić.
Wczoraj dolar słabł w odniesieniu do prawie każdej waluty. Na chwile obecną widać trend odwrotny, można spróbować na krótkich sesjach. Chociaż to może być tylko złudzenie!!! Chwilowe wahnięcie. Trzeba trochę poczekać aby zaczęło się klarować.

A tutaj na tym eksperymentuję ale nie bez wcześniejszej oceny rynku. Biorę pod uwagę 3 podstawowe elementy. Analiza techniczna, Analiza rynkowa oraz aspekt psychologiczny. Jak widzisz nie jestem hura optymistą chociaż na demo sobie pozwalam z wiadomych przyczyn.
Dzisiaj pojechałem na złocie co dało mi 19.830 tysięcy zysku

Wczoraj dolar słabł w odniesieniu do prawie każdej waluty. Na chwile obecną widać trend odwrotny, można spróbować na krótkich sesjach. Chociaż to może być tylko złudzenie!!! Chwilowe wahnięcie. Trzeba trochę poczekać aby zaczęło się klarować.
Ja tam złoto i srebro już dawno wyrzuciłem nawet z listy instrumentów obserwowanych.
Jak dla mnie tam jest za duży hardcore poza tym wyczyściłem na surowcach swoje pierwsze konto real
Tak czy inaczej powodzenia
Pozdrawiam
Michał
Jak dla mnie tam jest za duży hardcore poza tym wyczyściłem na surowcach swoje pierwsze konto real

Tak czy inaczej powodzenia

Pozdrawiam
Michał
Rozumiem, złoto i srebro ma dość duży przelicznik.
Ja na realnym koncie gram w parach eur/usd oraz usd/jpy
Złoto mnie jednak kusi...
Ja na realnym koncie gram w parach eur/usd oraz usd/jpy
Złoto mnie jednak kusi...
Piszesz 19.830 zysku ? Może być odwrotnie również:halley pisze:@kosmowariat - mam też konto real![]()
Dzisiaj pojechałem na złocie co dało mi 19.830 tysięcy zyskuSzkoda, że to nie jest konto real
http://zarabianie-na-forex.pl/10000-na-forex-przepadlo/
Oczywiście, że może być odwrotnie. Bawię się już prawie 3 miesiące i zanim się nauczyłem bezpiecznego inwestowania 2 konta demo wyzerowałem, co prawda celowo brałem depozyt na poziomie 500$ aby się nauczyć ostrożności. Dzisiaj stop loos, to normalne działanie. Ale wiem, ze Forex to nie loteria, ale analizowanie rynku pod wieloma względami. Z giełda mam do czynienia dobre 20 lat. Chociaz były kilkuletnie przerwy.
A wracając do moich rokowań to jak mówiłem złoto traci i można na tym naprawde dobrze zarobić.
A wracając do moich rokowań to jak mówiłem złoto traci i można na tym naprawde dobrze zarobić.