Historia sukcesu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
halley
Bywalec
Bywalec

Historia sukcesu

Nieprzeczytany post autor: halley »

Witam, postanowiłem w tym miejscu dzielić się moimi przemyślanymi, sukcesami ale i porażkami w Forex.
Z racji tego iż nie jestem wprawnym wyjadaczem w tej dziedzinie a raczej początkującym traderem, moje prognozy (choć bardzo często trafne), są tylko moimi przemyśleniami i wnioskami. Obym miał na tyle dobrą intuicję na przyszłość jaką miałem w przeszłości.

W mojej stopce umieściłem "bar" podpięty pod konto demo, może kiedyś to zmienię?
Demo pozwala eksperymentować i to jest powód dla którego mam podpięte akurat to.

OK!
Więc zaczynamy.
Moje przemyślenia na dzisiaj.

Osobiście lubię 3 pary.
1. XAU/USD - czyli rynek złota. Na nim to zarabiam najwięcej, jest dość stabilny i można fajnie zyskiwać.
Na dzisiaj czyli 20.maja.2013 dałem akcję sprzedażową i loty 2.0 Spodziewam się osiągnąć 1318.00

2. EUR/USD - Tutaj myślę, że może się wahać pomiędzy 1.2870 a 1.2850 więc raczej krótkie sesje, loty na poziomie 1.0 aby za dużo ewentualnie nie stracić.

3. USD/JPY - Mam dzisiaj mętlik, nie wiem co zrobić, dałem akcję sprzedażową ale mam wątpliwości więc obserwuję uważnie co się dzieje.
Obrazek

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Re: Historia sukcesu

Nieprzeczytany post autor: brother »

halley pisze:
3. USD/JPY - Mam dzisiaj mętlik, nie wiem co zrobić, dałem akcję sprzedażową ale mam wątpliwości więc obserwuję uważnie co się dzieje.
Witamy i powodzenia, zostań na demo dopóki nie będziesz zarabiał. A tu mała podpowiedź co do JPY http://www.dailyfx.com/forex/fundamenta ... _when.html
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
halley
Bywalec
Bywalec

Dzieki. :) z Jenem się pomęczę, zobaczymy.
na złocie postawiłem akcję w momencie 1361.41 i na razie mam na plus :) mam wrażenie, ze moje przewidywania będą pomyślne. Zresztą eur/usd również na plusie.
Obrazek

Awatar użytkownika
halley
Bywalec
Bywalec

No cóż złoto mnie zaskoczyło. Powędrowało wysoko w górę na 1393.95 Na szczęście w porę zamknąłem sesję, gdy miałem zysk i dzisiejszy dzień mimo iż w przewidywaniach okazał się być kapryśny to ja kończę na zysku. :)
Natomiast EUR/USD tak jak przewidywałem nic konkretnego, jazda w dół i w górę.
Obrazek

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

złotko to ostatnimi czasy zabawa obarczona sporym ryzykiem.
Widzę że zasuwasz pełnymi lotami, demko 100k $ czy więcej ?

Statystycznie rzecz ujmując rzucając monetą masz 50% szans na poprawną ocenę kierunku.

Oby ta radosna zabawa nie skłoniła Cię do założenia konta real :)
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
halley
Bywalec
Bywalec

@kosmowariat - mam też konto real :)
A tutaj na tym eksperymentuję ale nie bez wcześniejszej oceny rynku. Biorę pod uwagę 3 podstawowe elementy. Analiza techniczna, Analiza rynkowa oraz aspekt psychologiczny. Jak widzisz nie jestem hura optymistą chociaż na demo sobie pozwalam z wiadomych przyczyn.

Dzisiaj pojechałem na złocie co dało mi 19.830 tysięcy zysku :) Szkoda, że to nie jest konto real :)

W moim odczuciu złoto będzie słabło nadal można w nim trochę zarobić.
Wczoraj dolar słabł w odniesieniu do prawie każdej waluty. Na chwile obecną widać trend odwrotny, można spróbować na krótkich sesjach. Chociaż to może być tylko złudzenie!!! Chwilowe wahnięcie. Trzeba trochę poczekać aby zaczęło się klarować.
Obrazek

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TYmbark »

Ja tam złoto i srebro już dawno wyrzuciłem nawet z listy instrumentów obserwowanych.
Jak dla mnie tam jest za duży hardcore poza tym wyczyściłem na surowcach swoje pierwsze konto real :)
Tak czy inaczej powodzenia :)
Pozdrawiam
Michał
Obrazek

Awatar użytkownika
halley
Bywalec
Bywalec

Rozumiem, złoto i srebro ma dość duży przelicznik.
Ja na realnym koncie gram w parach eur/usd oraz usd/jpy
Złoto mnie jednak kusi...
Obrazek

4expage
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4expage »

halley pisze:@kosmowariat - mam też konto real :)
A tutaj na tym eksperymentuję ale nie bez wcześniejszej oceny rynku. Biorę pod uwagę 3 podstawowe elementy. Analiza techniczna, Analiza rynkowa oraz aspekt psychologiczny. Jak widzisz nie jestem hura optymistą chociaż na demo sobie pozwalam z wiadomych przyczyn.

Dzisiaj pojechałem na złocie co dało mi 19.830 tysięcy zysku :) Szkoda, że to nie jest konto real :)

W moim odczuciu złoto będzie słabło nadal można w nim trochę zarobić.
Wczoraj dolar słabł w odniesieniu do prawie każdej waluty. Na chwile obecną widać trend odwrotny, można spróbować na krótkich sesjach. Chociaż to może być tylko złudzenie!!! Chwilowe wahnięcie. Trzeba trochę poczekać aby zaczęło się klarować.
Piszesz 19.830 zysku ? Może być odwrotnie również:
http://zarabianie-na-forex.pl/10000-na-forex-przepadlo/

Awatar użytkownika
halley
Bywalec
Bywalec

Oczywiście, że może być odwrotnie. Bawię się już prawie 3 miesiące i zanim się nauczyłem bezpiecznego inwestowania 2 konta demo wyzerowałem, co prawda celowo brałem depozyt na poziomie 500$ aby się nauczyć ostrożności. Dzisiaj stop loos, to normalne działanie. Ale wiem, ze Forex to nie loteria, ale analizowanie rynku pod wieloma względami. Z giełda mam do czynienia dobre 20 lat. Chociaz były kilkuletnie przerwy.

A wracając do moich rokowań to jak mówiłem złoto traci i można na tym naprawde dobrze zarobić.
Obrazek

ODPOWIEDZ