Czyli generalnie ta metoda ma wspierać skalpowanie? Mógłbyś tu jakieś szybkie kompendium przekazać?Dadas pisze:A, jeszcze, że wszedłem dopiero tak wysoko, to wcześniej mnie nie było i nie mogłem widzieć
sytuacji wewnątrz H4 PTECZ - prostokąt Karmazynowy, ten niżej na niebieskich strefach.
Dadas DayTrading Strategy
Re: Dadas DayTrading Strategy
Ta metoda wspiera każdy rodzaj trejdingu, w zależności od ustawień.JAREK67 pisze:Czyli generalnie ta metoda ma wspierać skalpowanie? Mógłbyś tu jakieś szybkie kompendium przekazać?Dadas pisze:A, jeszcze, że wszedłem dopiero tak wysoko, to wcześniej mnie nie było i nie mogłem widzieć
sytuacji wewnątrz H4 PTECZ - prostokąt Karmazynowy, ten niżej na niebieskich strefach.
Ja preferuję coś pomiędzy "skalpowaniem", bo trudno nazwać +109 Pipsów,
czy nawet +50 Pipsów na trejd scalpowaniem, lubię brać to co dają.
A metodę można ustawiać jak chcesz, np. MN jako baza, świece D1 wewnątrz, a wykres np. H4.
A co ty z nią pokażesz, że potrafisz zrobić, to tylko twoja zasługa będzie!
Kompendium nie ma, wszystko jest na FF na moim threadzie.
Służę pomocą na SKYPE, wyjaśnię.
Metoda opiera się na PA i S/D w moim wizualnym kontekscie na podstawie
Konsolidacji Potencjalnie Kończących Trend (z Ang. PTECZ), poziomów Cieni określonego Tf bazowego,
oraz umiejętności czytania PA i Trendu, i z pomocą statystyki Daily Range,
oraz, oczywiście, doświadczenia.
Oczywiście, statystyki są potrzebne odpowiednie do stylu trejdingu.
Możesz wkleić ustawienia twojego wskaznika dla takich założeń?Dadas pisze:JAREK67 pisze:Dadas pisze:.
A metodę można ustawiać jak chcesz, np. MN jako baza, świece D1 wewnątrz, a wykres np. H4.
Trading_Master_Tf = 43200 (MN)
Master_CSCZ_Tf = 240 (H4 ale możesz poeksperymentować)
Trading_Slave_Tf = 1440 (D1)
Wykres, jaki chcesz niższy od D1, bo świece z Slave_Tf widać tylko na niższym Tf.
MN = 43200
W1 = 10080
D1 = 1440
H4 = 240
H1 = 60
M30 = 30
M15 = 15
M5 = 5
M1 = 1
Master_CSCZ_Tf = 240 (H4 ale możesz poeksperymentować)
Trading_Slave_Tf = 1440 (D1)
Wykres, jaki chcesz niższy od D1, bo świece z Slave_Tf widać tylko na niższym Tf.
MN = 43200
W1 = 10080
D1 = 1440
H4 = 240
H1 = 60
M30 = 30
M15 = 15
M5 = 5
M1 = 1
Konsekwecja:
Wszedłem za wysoko, straciłem przez SL.
Powtórzyłem niżej z szerszym SL i TP (45/90).
Strata -30 Pips, Zysk +78 Pips
Razem, dzisiaj: +157 Pips
Wszedłem za wysoko, straciłem przez SL.
Powtórzyłem niżej z szerszym SL i TP (45/90).
Strata -30 Pips, Zysk +78 Pips
Razem, dzisiaj: +157 Pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bardzo inspirujące podejście. Tylko jak dla mnie za dużo nakladających się kolorów i stref. Nie ogarniam tego tak na pierwszy rzut oka. Chyba, ze można to jakos poukładać żeby ilośc kolorowych pól ograniczyć. Ja stosuję podobną kocepcję. Najogólniej mówiąc konfluencja różnych elementów ze szczególnym naciskiem na jednoczesną obserwację stref S/D w trzech interwałach : H1, H4, D1

windows screenshot program

Wskaźnik Ci rysuje te strefy S/D?JAREK67 pisze:Bardzo inspirujące podejście. Tylko jak dla mnie za dużo nakladających się kolorów i stref. Nie ogarniam tego tak na pierwszy rzut oka. Chyba, ze można to jakos poukładać żeby ilośc kolorowych pól ograniczyć. Ja stosuję podobną kocepcję. Najogólniej mówiąc konfluencja różnych elementów ze szczególnym naciskiem na jednoczesną obserwację stref S/D w trzech interwałach : H1, H4, D1
JAREK67 pisze:tak
Wskaźnik Twojej produkcji czy ten co poniżej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ten. 3 tf - h1,h4,d1 jednoczesnie na jednym ekranie.leszczu pisze:JAREK67 pisze:tak
Wskaźnik Twojej produkcji czy ten co poniżej?
Ale nie piszmy o tym tu, bo to wątek Dadasa.