MT4 482+ aktualizuje się bez wiedzy i zgody użytkownika

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Re: MT4 482+ aktualizuje się bez wiedzy i zgody użytkownika

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

mt4.PNG
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

A teraz następny kwiatek - myfxbook ma probemy:
Dear (...)!

You might have noticed our topic regarding an issue with MT4 auto update, posted a week ago: http://www.myfxbook.com/community/gener ... e/556831,1.

We've been trying to fix it for the past 2 weeks however with no success. After talking with several brokers, we've confirmed this is an update released by MetaQuotes. No broker has yet offered/found a possible fix - this issue hasn't affected only us but many traders using vps services and other similar services (as we're the largest publication service we experience the most disconnections) - our servers are being completely blocked which is why we can't update your account data.

We know that the auto update option is very important for you so we suggest talking with your broker about this.

At this time, if you're using the auto update option, you'll have to revert back to the EA/publisher method by going to the account's settings and clicking the "use the EA to update my account" link.

Regards,
Myfxbook team.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Ciekawe jak ta aktualizacja jest robiona, jeśli z serwerów mq a nie broka to może dałoby się to wyciąć na firewallu ...
MQ sobie grabi tymi zmianami, jak tak dalej pójdzie to pewnie żeby używać EA trzeba będzie mieć ich zezwolenie ....
Green
Obrazek
Obrazek

259
Maniak
Maniak

Dokładnie coś takiego mi stanęło w głowie - coś jak Apple App Store gdzie musisz poddać swoje dzieło "weryfikacji".
I bynajmniej nie chodzi o to żebyś musiał zdradzać swoje "sekrety" ale o coś tak banalnego jak upewnienie się, że a) nie robisz konkurencji ich serwisom (szczególnie jeżeli chodzi o dystrybucję sygnałów), b) jeżeli masz ambicje żeby wypuścić coś komercyjnego to odbędzie się to na ich warunkach.
A takie EA co robią rakietę do Księżyca po to tylko żeby zaraz zaliczyć Rów Mariański czyli 99% całego tego chłamu to im tam wiesz gdzie... byleby się nikt nie wychylał i nie kombinował nic na boku.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

próbowałem nadgrywać 3 główne pliki exe wersją 495, nie dało rady, sam update robił do 500. 481 dało się nadpisać i po blokadzie katalogów w //users/... otwiera, ale kont i haseł nie widzi. Po nadpisaniu znowu 500, konta wracają.
Przez tę politykę tajne/poufne, zastanawiam się czy ten megaqutas nie wsadził jakiegoś beckdoora?
Próbuję protradera, bo importuje skrypty mql, ale nie wiem jak zmusić go by test chodził, bo nie chce na wgranych kilku EA.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

mike_05 pisze:próbowałem nadgrywać 3 główne pliki exe wersją 495, nie dało rady, sam update robił do 500. 481
Też tak robiłem wersją 482 jednak u mnie sam nie potrafi nadpisać, w statusie połączenia widać jak przelatują pobierane kilobajty, ściąga update bez pytania które ląduje w: Dane aplikacji\MetaQuotes\WebInstall\mt4clw, przy każdym nownym uruchomieniu MT4 pojawia mi się komunikat wyboru użytkownika, jak dam na anuluj to uruchamia się dalej na wersji 482.
Okna wyboru oczywiście można się pozbyć kasując przed uruchomieniem MT4 zawartość folderu WebInstall,
jednak po uruchomieniu metatrader ściągnie spowrotem to co tam było, czyli na obecną chwilę wersję 500.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

259
Maniak
Maniak

Potrzebujesz więcej niż same exe ze starszej wersji.
Ja przekopiowałem wszystkie binarne z 482 plus folder z językami (muszą się zgadzać z bieżącą wersją), mam założoną blokadę na folder MetaQuotes (nikt nie ma dostępu) i wygląda na to że działa.
Ale np. 45cośtam powiedział Old version.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Old versjon to idzie już od brokera. Niektórzy jeszcze nie zablokowali starszych.
A tak w ogóle, to chyba trzeba się poddać. :?

Na marginesie, bardzo niebezpieczny jest ten firmowy oneclick, chcąc zaznaczyć np. element graficzny analizy, blisko poziomu sl czy tp, to jak kursor jest blisko grafiki, może uaktywnić edycję nie tego co chcemy, a nie da się zaczętej akcji przerwać czy zrobić potem UNDO.

-- Dodano: pn 03-06-2013, 11:15 --

Jakieś problemy ze zgodnością wsteczną

Kod: Zaznacz cały

2013.06.03 11:11:49	Cannot open file 'D:\XXX\experts\XXXX.ex4' on the GOLD,H1
kompilacja:

Kod: Zaznacz cały

0 błąd(y), 0 ostrzeżenie(a)	

ODPOWIEDZ