książka forex

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
anonim09383

książka forex

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

szukam książki odnośnie makroekonomii a dokładnie zachowań kursu po danych, czy istnieje takowa książka która opisuję i wyjaśnia następstwa zachowania i aspekty wpływające na gospodarkę,chodzi mi także o to żebym w iluś tam procentach mógł na podstawie tej książki przewidzieć ruch ceny

trochę liczę się z budżetem na piszcie mi czy te książki są warte ceny albo jeśli nie to polecilibyście mi jakieś inne :
analiza formacji na wykresach giełdowych Thomas N. Bulkowski
Geometria Fibonacciego
Poziomy Di Napolego. Praktyczne zastosowanie analizy Fibonacciego na rynkach inwestycyjnych..
Teoria fal Elliotta
Świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Re: książka forex

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

na forum gdzies jest temat na temat pozycji książkowych dotyczących makroekonomii
skoncentruj sie na handlu międzynarodowym i polityce pieniężnej
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Międzyrynkowa analiza kursów walutowych, Ashraf Laidi - można złapać ogól AF oczywiście wszystkiego nie wyjaśni i nie zagwarantuje, ale jak solidnie się przyłożysz to z pewnością zaprocentuje w rozumieniu niektórych procesów. Inną kwestią jest to, że rynek ciągle się zmienia i dochodzą nowe kwestie, które wcześniej nie występowały(np do jakiegoś czasu obligacje uchodziły za bezpieczne, a jak się okazało niekoniecznie tak musi być). W tydzień się tego nie nauczysz, ale lepiej wiedzieć więcej niż mniej.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

anonim09383

dzięki za odpowiedz i że mnie naprowadziłeś na te dwa działy : handel między narodowy i polityka pieniężna, wypożyczę sobie coś z biblioteki . Na studiach miałem zaliczenie makro i mikroekonomi ale na to nie wpadłem może dlatego że miałem to zbyt dawno i wiedza mi uleciała a międzynarodową analizę kursów walutowych zakupiłem dzięki wielkie nie jest droga a przynajmniej nie kupuję w ciemno

anonim09383

Jeśli chodzi o czyste PA to muszę się zainteresować formacjami świecowymi i japońskie techniki czy tak?

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

I co Ci przyjdzie po tych książkach? To tylko iluzja, że czegoś się tam nauczysz.

stodofox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stodofox »

Nie nauczy się ? Żeby grać na fx trzeba grac na fx, ale książki mogą mu w tym bardzo pomóc, pokazać drogę. Inna sprawa, że duża część jest słabej jakości -> odfiltrowanie śmieci to cenna umiejętność.

Jeśli chodzi o PA powinieneś raczej zainteresować się tym jak to naprawdę działa = wsparcia/opory, linie trendu, fibonacci.
Ja polecam materiały Sama Seidena, strone http://www.nobrainertrades.com/category/patterns.
Na forexfactory też są często ciekawe tematy. http://www.james16group.us/index.html

anonim09383

czytam pewną książkę i powiem szczerze ze nie wiedziałem takiej oczywistej sprawy jeśli mamy kanał i ruch ceny nie dociera do np. linii brzegu tylko się cofa to gramy z jej kierunkiem. A nie wiedziałem tego bo grałem tylko wskaźnikami . świece sobie jeszcze za mówię i fale w następnym zakupie bo chce się nauczyć gry na czystym wykresie

-- Dodano: 21 maja 2013, 22:06 --

dlatego pytam się jakie książki czytaliście bo sam się już wiele razy nabrałem głowie w wyborze patrze ile mają stron jeśli nie mogę znaleźć opinii o danym produkcie

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

marcin.in00 pisze:czytam pewną książkę i powiem szczerze ze nie wiedziałem takiej oczywistej sprawy jeśli mamy kanał i ruch ceny nie dociera do np. linii brzegu tylko się cofa to gramy z jej kierunkiem. A nie wiedziałem tego bo grałem tylko wskaźnikami . świece sobie jeszcze za mówię i fale w następnym zakupie bo chce się nauczyć gry na czystym wykresie

-- Dodano: 21 maja 2013, 22:06 --

dlatego pytam się jakie książki czytaliście bo sam się już wiele razy nabrałem głowie w wyborze patrze ile mają stron jeśli nie mogę znaleźć opinii o danym produkcie
Stodofox podal naprawde dobre linki wyzej. Mysle ze znajdziesz tam duzo wiecej wartosciowych informacji niz w ksiazkach na temat AT.

ODPOWIEDZ