Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Re: Never Lose Again by DRAGON33

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Wszystko ładnie pięknie, tylko po co Ci ten MACD pod wykresem, zwłaszcza na m15,
m15 to tyle co nic, tam sobie możesz precyzyjność wyrabiać a nie grać w oparciu
o ten tf. Proponuję założyć sobie dziennik i testować to co masz i się uczyć,
bo tutaj odjechałeś od tematu i się burdel robi :(

Proponuję również zaopatrzyć w stocha mtf wtedy na mniejszych tf będziesz miał to co
cena robi na większych jeśli chodzi o ten wskaźnik, a to trochę ułatwi sprawę.
Poczytaj o PA dziennik np Asmo czy Lamera no chyba że znasz.
Wątek pie. Kolesie po drugiej stronie monitora znają wszystkie techniki gry,
i używają ich tak by zrealizować swe cele. Cena jest najważniejsza i to co robi.

Rada trzecia nie bierz tego co piszę na poważnie, ja mam swój styl gry który wypracowałem.
I dla mnie jest on najlepszy, podejrzewam że nikt inny takiego zestawu nie ma, bo każdy ma swoje zabawki.
Tobie może być lepiej na m1/m5, ja i ty to całkiem inne bajki a więc i drogi prawdopodobnie będą inne.

Powodzenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

no dobra założę dziennik , ale ty też używasz MACD ,na wyższych TF-ch też dobrze się sprawdza ta strategia chodź są i straty dlatego muszę jeszcze poćwiczyć i do tego dziennik będzie najlepszym rozwiązaniem a co do stochastik którego używasz możesz go tu wstawić zaciekawił mnie chodź nie zrozumiałem do końca o co chodzi :)

-- Dodano: 17 maja 2013, 11:18 --

ja miałem dobry system na złocie i srebro który działał 3 tygodnie i już myślałem że złapałem Pana Boga za nogi niestety przestał działać , tak chciałem się zainteresować PA i dzięki za sugestię ale LNA też obrazuję na tf-ie 15 minutowym więc postanowiłem to odwzorować u siebie chodź to jest tylko szkic tego co zauważyłem zbudowane dość szybko ,ogólny szkic . Ty też widzę że sobie tą strategię przekształciłeś ale jeśli mógłbyś gdy założę dziennik też się tam wypowiedzieć i wstawić swoje zdjęcia z monitora i jak ty to widzisz z opisem

-- Dodano: 17 maja 2013, 11:19 --

ja miałem dobry system na złocie i srebro który działał 3 tygodnie i już myślałem że złapałem Pana Boga za nogi niestety przestał działać , tak chciałem się zainteresować PA i dzięki za sugestię ale LNA też obrazuję na tf-ie 15 minutowym więc postanowiłem to odwzorować u siebie chodź to jest tylko szkic tego co zauważyłem zbudowane dość szybko ,ogólny szkic . Ty też widzę że sobie tą strategię przekształciłeś ale jeśli mógłbyś gdy założę dziennik też się tam wypowiedzieć i wstawić swoje zdjęcia z monitora i jak ty to widzisz z opisem

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Ja nie używam MACD na m15, tutaj go tylko dodałem żeby do twojego wykresu było podobne, to samo z ustawieniami Twoich użyłem,
mtf- multi time frame, wpisz w google stochastic mtf indicator i powinno coś wyskoczyć. Najlepszy wskaźnik to cena, bo na niej się te
zabawki opierają, z żadnego wskaźnika czy grupy wskaźników grala nie zrobisz, starty będą zawsze, będziesz miał 50-80% skuteczności
to już będzie gral reszta to mm i rr które też trzeba wypracować.

Ja nie używam NLA :D to był tylko jeden ze szczebli, to uczy tego że cena nie zmienia głównego kierunku co 5 minut.
Jak będę miał czas to pozaglądam, kurde wcale mnie nie powinno być na forum, bo grafik mi się napina :?

Bez PA to się nawet nie ma co zabierać za fx. Wskaźniki mogą uwidocznić jakieś powtarzalności ale tylko w jakimś procencie,
reszta to PA cena jest najważniejsza.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Szanowni,

powtórzę się, bo już to pisałem
NLA jest świetnym systemem jako wstęp do PA i tak jak wspomniał Darkey bez zrozumienia jak zachowuje się cena daleko się nie zajedzie.

Po pierwsze polecam nauczyć się dwóch rzeczy:
- identyfikować w jakiej fazie znajduje się rynek (NLA to typowy TrendFollower, więc zabawa w konsoli tutaj odpada)
- prostych korekt (po wyjściu z kanału (impuls) cena zawsze tworzy korektę ruchu (czyli wraca do kanału)

Po drugie zastanowić się nad elementem wejścia.
- czekasz na impuls czyli wyjście z kanału
- następnie obserwujesz jakiego rodzaju korekta się tworzy (prosta, regularna, inna)
- zajmujesz pozycję, są dwa podejścia
* agresywne (wchodzisz jak dojdzie do kanału tutaj szukasz ewentualnie potwierdzenia na SR i LT)
* bezpieczne (wchodzisz po przebiciu LT najlepiej po reteście)

Bezpieczne wejście w załączniku.

anonim09383

tak ale zobacz jaki długi miałeś trend spadkowy na załączonym obrazie , ja stosowałem się do tych zasad ale miałem 1,2 wejścia udane a pozostałe stratne bo rynek się po krótkim czasie odwracał jak zajmowałem pozycje, a mój przerobiony system działa zupełnie inaczej nie gra z trendem tylko przeciwko niemu kupujesz po niskiej cenie i starasz się drogo sprzedać a w czystym LNA to sprzedajesz po niskiej cenie i starasz zamknąć transakcję po jeszcze niższej cenie tak go rozumuję może źle nie wiem

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

niestety nie mam pojęcia o czym piszesz :)
czy pisząc, że miałem długi trend spadkowy miałeś na myśli impuls czy cały trednd (jak wchodziłem w setup to nie wiedziałem co będzie dalej)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Bo to na początku się nie powinno grać wszystkiego co się rusza tylko to co jest zgodne z właściwym kierunkiem,
nie dość że nie bierzemy wszystkiego to jeszcze zwracamy uwagę na czas co nie TeXs ? Narzuć sobie jakiegoś customa
i zobaczysz w jakiej fazie formowania h1/h4 wchodził TeXs.

Masz tam czyjeś zagrania zyskowne to staraj się pomyśleć co on tam do cholery widział że akurat tam właził.
Gdzieś tam pisałem chyba wcześniej że trzeba wiedzieć gdzie i kiedy wejść jeśli coś tam robi cena.

Bierzesz tylko to co daje szansę na spory zysk w stosunku do ryzyka. Tyle znikam.

anonim09383

cały trend ema 50 long short

-- Dodano: 17 maja 2013, 15:18 --

aha po korekcie zaczekał na impuls i dopiero wszedł nom na czyiś wejściach wydaje się być to ciekawe u mnie tak nie jest

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Przykład z przed chwili
Mocny impuls, następnie korekta (dojście do kanału) i wejście po przebiciu LT i małym reteście

anonim09383

muszę potrenować to co wymyśliłem sam z tym systemem to klapa :)

-- Dodano: 18 maja 2013, 18:17 --

sorki źle się wysłowiłem chodzi mi o to że to przekształcenie tego systemu który ja wymyśliłem to klapa, ten system wydaje się być dobry tylko muszę jeszcze popracować wchodzić po korekcie a nie od razu jak głupek

ODPOWIEDZ