Equity w górę ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Georgi
Bywalec
Bywalec

Equity w górę ;)

Nieprzeczytany post autor: Georgi »

Witam,
Forexem zajmuję się około 5 miesięcy. Dziennik zakladam oczekując głównie krytyki. Jestem zdany tylko na siebie, a brak mentora, czy też pomocy bardziej doświadczonej osoby to na tym rynku naprawdę nieciekawa sprawa.

Do rzeczy:
Pary EUR/USD i GBP/USD
Gram na sesji azjatyckiej, zazwyczaj od 3 - 6.30
Metoda zarabiana - scalping :d
SL 7-10 pip
TP 15-30pip
BE 7pip Czesto mam problem, czy zabezpieczać pozycję, czy nie.

Mój plan polega na tym, by zlapać 2x 15pip lub 1x30pip. Po tym kończę handel.
3 straty i koniec handlu. Maksymalna strata dzienna 30pip. Było juz i tak ze traciłem 20% konta na jednej sesji :mrgreen:

TF M1, M5, M15, H1
Można powiedzieć, że stosuję PA, poza tym średnie kroczące (ustawione chyba na pałę) SImple 100 i EMA 20. Tylko dla ogarnięcia trendu. Zerkam też na wskaźnik RSI.
Ogólnie na wykresie szukam S/R, S/D, Insidebarów

Bez zasad nie ma gry...
BEZ ZASAD NIE MA GRY...

Georgi
Bywalec
Bywalec

Re: Equity w górę ;)

Czas coś wrzucić. Dzisiejszy trejd:
EUR/USD SL 7 Pip TP 15pip BE na +2 po 6 pip
Powód wejścia: Na H1 cena dotyka wyznaczonego przeze mnie obszaru S/R, wraca i tworzy pin bara na M5. RSI i Stoch na odpowiednim dla mnie poziomie wykupienia. Poza tym GBP/USD mial chwile przed tym dosyć silny zryw w dół, co dla mnie rowniez jest sygnałem. W sumie na markecie po ostatnich danych jest niezly rozpizdziel, wiec ciezko chyba o dobra decyzje heh.

Pozaycja - krótka
Obrazek

Sl nad pinem 7Pip. Zamknąłem pozycję z palca, bo cena coś się zaczęła dziwnie odbijać od poziomu fibo, bodajze 38.2 no i jakoś podswiadomość mi podpowiedziala ze misie juz sily nie maja ;p

Zysk: 10pipsów, czyli o 20 mniej niż założyłem. No ale poniedzialek... :mrgreen:
BEZ ZASAD NIE MA GRY...

Georgi
Bywalec
Bywalec

Witam ponownie
W koncu udało się znaleźć czas na grę
Dzisiejsze zagranie
Obrazek

Postanowiłem zagrać zgodnie z trendem na H1-czyli jak dla mnie spadkowym. Na M5 wyczekanie na wybicie z niebieskiego prostokąta i zajecie pozycji krótkiej. Juz zabezpieczona na +1. Trochę z TP przesadzilem, ale jak coś to zamknę z palca. Na M15, jak dla mnie, to cena aktualnie znajduje sie na wsparciu, no ale trudno...zabezpieczone jest :)
BEZ ZASAD NIE MA GRY...

Georgi
Bywalec
Bywalec

na M5 pinbar na M15 nieciekawy dla mojej aktualnej pozycji poziom wsparcia. Zamkniete na +13pips
BEZ ZASAD NIE MA GRY...

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Witam,
-po co Ci te średnie kroczące?
-dlaczego Grasz na sesji azjatyckiej ?
pozdr.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

mandrejk pisze:Witam,
pozdr.
-Dlaczego wrzucasz tak potwornie wielkie screeny :P?

Georgi
Bywalec
Bywalec

mandrejk pisze:Witam,
pozdr.
Średnich używam tylko w wyjątkowych sytuacjach do otwarcia/zamkniecia pozycji. Zbytnio się nimi nie sugeruje. Kiedys mialem testowac skutecznosc wejsc w czasie kiedy EMA 20 przecina S100 na M5, ale nigdy do tego nie doszedłem :-)

Sesja azjatycka dlatego, ze na 7 idę do pracy :mrgreen: a wieczorem nie ma sił grać, a poza tym rynek nie chodzi zbyt ciekawie.

A duże screeny...jakoś nie ogarniam paint'a wczesnym rankiem :mrgreen:

W sumie to zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z GBP/USD i zastąpić tę parę EUR/JPY bądź USD/JPY bo są żywsze, jeżeli chodzi o sesję azjatycką. Możliwe że się mylę
BEZ ZASAD NIE MA GRY...

Georgi
Bywalec
Bywalec

Pora na moje dwie pierwsze z brzegu analizy weekendowe. Szukam trejdu na 1-2tyg.
AUDNZD
Obrazek

18-05-2013. Dwa tygodnie temu na wykresie AUDNZD pojawiła się
świeczka Doji. Poprzedni tydzień przyniósł nam pin bara. Aktualnie
cena znajduje się pod wsparciem w okolicach 1.2162, które teraz przeradza się w opór.
Na D1 z kolei uformowało się podwójne dno, co może oznaczać odwrócenie się
trendu ze spadkowego na wzrostowy, albo chociaż korektę.Na H4 znajdujemy się w konsolidacji.
Cena już odrzuciła poziom w okolicach 1.2080. Mója strategia polega na wyczekaniu na przebicie
poziomu 1.2162 i szukania wejścia w pozycję długą po zamknięciu się świeczki na D1 powyżej tego
poziomu.TP w tym wypadku, to bylo by okolice 1.2391, co dałoby okolicie 61,8 Fibo korekty po
ostatniej fali spadkowej. Jednak cena może mieć już problemy ze wzrostem w 12269

Ruch: Oczekiwanie na przebicie poziomu 1.2162

EURAUD
Obrazek

Na W1 po trendzie spadkowym mam formację ORGR, jednak wydaje mi się, że została
ona zanegowana. W sumie to nie wiem...brak mi odpowiedniej wiedzy.
Na D1 doszliśmy do korekty fibo 100%. Przebity opór na 1.2997 i teraz cena
zamknęła się na 1.3189, czyli ostatni szczyt z dnia 01.02.2013.
Na H4 trend wzrostowy, a na H1 nie widzę potencjału do spadku.

Działanie: Czekam na przebicie 1.3189 i zamknięcie się świeczki na D1
ponad tym poziomem i pozycja długa . No chyba ze na H4 zobacze coś co mnie zadowala więc wejdę
szybciej. Tutaj nie mam zamiaru sprzedawać. TP w tym wypadku, to beda okolice 161.8 fibo

Korelacja trochę mi miesza w planach co do tych dwóch par
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

SORKI ZA DUZE ROZMIARY :?
BEZ ZASAD NIE MA GRY...

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AK53 »

SORKI ZA DUZE ROZMIARY :?
To użyj SNS Resizer, i nie będzie kłopotu.

Georgi
Bywalec
Bywalec

http://img153.imageshack.us/img153/9810/eurusds.jpg
Eduardo
Jakoś tak dzisiaj dziwnie zagralem. W sumie zgodnie z trendem na H1, czyli pozycja krótka. Cena ładnie się przebiła i wg. mnie miała dużo miejsca, by nadal spadać. jednak odbiła w drugą stronę. SL ustawiony nad korpusem pin bara na H1.
W sumie tak teraz patrzę na screena, to cena najpierw odrzucila poziom 1.28204. Moje niedoparzenie. W sumie wejście spóźnione.
Następnie pod wpływem emocji impulywne wejście po korekcie fibo 50% jeszcze raz w krótką. W sumie RSI i Stoch na M15 jasno wskazywał ze lepiej się nie pchać w krótką. NIestety :mrgreen: 2x SL
Co daje w sumie -16pips. Szukam jeszcze jednej pozycji na dzisiaj i jak nie wyjdzie to finito.
Z poniedziałkowych zagrań średnioterminowych - Sprzedałem na EURAUD
BEZ ZASAD NIE MA GRY...

ODPOWIEDZ