Never Lose Again by DRAGON33
Re: Never Lose Again by DRAGON33
nie wiem czy coś robię nie tak gram na ECN-e i ledwie cokolwiek zarobie jak nie stracę a sadziłem że może być to dobry system ale chyba tak nie jest szkoda
no to opowiadaj, chętnie pomogęmarcin.in00 pisze:nie wiem czy coś robię nie tak gram na ECN-e i ledwie cokolwiek zarobie jak nie stracę a sadziłem że może być to dobry system ale chyba tak nie jest szkoda

czy twoim zdaniem wskaźnik który pokazuję świecę h1 na odpowiedni kolor taki sam jak d1 nie jest za późny w sygnalizacji bo mi się wydaję że trudno cokolwiek zarobić jestem ciekaw napisz mi ile transakcji masz udanych a ile nie jeśli bilans będzie pozytywny to będę jeszcze trenować tą metodę ale na tą chwilę jestem sceptyczny do niej nastawiony ale z drudiej strony tyle zostało tu napisane że mnie to nie zniechęca
-- Dodano: 15 maja 2013, 18:12 --
zauważyłem nawet że lampka h1 zapala się na czerwono gdzie na wskaźniku stochastycznym kończy się ruch w dół trochę to dziwne
-- Dodano: 15 maja 2013, 18:12 --
zauważyłem nawet że lampka h1 zapala się na czerwono gdzie na wskaźniku stochastycznym kończy się ruch w dół trochę to dziwne
marcin.in00 wrzuć jakiegoś scr. i zadaj pytanie
Z tego co pamiętam w czystym NLA żadnego stochastyka nie było, a co do lampek jeśli chodzi Ci o tą ramkę w prawym górnym rogu,marcin.in00 pisze: zauważyłem nawet że lampka h1 zapala się na czerwono gdzie na wskaźniku stochastycznym kończy się ruch w dół trochę to dziwne
to to są tylko kolory świeczek na poszczególnych TF. Jak poczytasz wątek z całą pewnością trafisz do wątku TeXs, tam też gratisy
będą.
Najlepszy system to własny system tym możesz się posłużyć do budowy własnego, takie moje zdanie.
Ja nie wiem co jest dziwnego w tym że przeważnie po wygenerowaniu knota na h1 powstaje ciało, ty nie masz tym skalpować po 1 pipsie
ryzykując całe depo, tylko łapać dłuższe swingi.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
tak czytałem i stosowałem się do tych zasad ale nie miałem udanych transakcji więc dołączyłem do tego stochastik aby zobaczyć kiedy wygenerowany jest sygnał a gdzie w tym momencie jest on i tylko tyle może napiszesz w jaki sposób można przekształcić ten system aby działał skoro piszesz że można to zrobić
<facepalm> może jeszcze frytki do tego. Ja już swoje wiem, gdzie i co dodać rok szukałem, masz jakieś pytanie co do wejść itp. daj screana z transakcją może pomyślimy.
Stochastyka też używam ale prarametry i TFy na których działa najlepiej to inna bajka. Trochę ambicji kolego, trochę ambicji.
Ja nie wiem skąd się tacy ludzie urywają, powiedział Ci ktoś że Fx jest trudny na początku, jak nie, to Cię uświadomię jest cholernie trudny ale o tym się jeszcze przekonasz,
nie raz i nie dwa, sporo czasu zajmuje dojście do momentu gdy jest się w stanie utrzymać rachunek w okolicach zera, nie mówiąc o zarabianiu.
Nie potrafisz dać od siebie to i niczego nie dostaniesz taki świat, taki rynek, tutaj prędzej zabiorą niż dadzą(fx), leserstwa raczej nikt nie lubi.
Cel celem, ale droga do niego jest równie ważna, sukces to tylko wisienka, na torcie którego trzeba zrobić samemu.
Gwarantuję Ci że zanim zaczniesz zarabiać w realu będziesz musiał wiele w sobie pozmieniać i poukładać, inaczej się nie da.
I nikt za Ciebie drogi nie przejdzie, możesz zacząć zarabiać szybko, ale równie dobrze możesz tego nie uczynić nigdy po
paru miesiącach czy latach zniknąć i nikt płakał ani pamiętał o tobie nie będzie. Każdy ma swoje życie.
W drodze Ciekawostki mogę polecić dzienniki klonmarcina i kerimba. Fx to nie piaskownica tylko prawdziwa wojna.
Stochastyka też używam ale prarametry i TFy na których działa najlepiej to inna bajka. Trochę ambicji kolego, trochę ambicji.
Ja nie wiem skąd się tacy ludzie urywają, powiedział Ci ktoś że Fx jest trudny na początku, jak nie, to Cię uświadomię jest cholernie trudny ale o tym się jeszcze przekonasz,
nie raz i nie dwa, sporo czasu zajmuje dojście do momentu gdy jest się w stanie utrzymać rachunek w okolicach zera, nie mówiąc o zarabianiu.
Nie potrafisz dać od siebie to i niczego nie dostaniesz taki świat, taki rynek, tutaj prędzej zabiorą niż dadzą(fx), leserstwa raczej nikt nie lubi.
Cel celem, ale droga do niego jest równie ważna, sukces to tylko wisienka, na torcie którego trzeba zrobić samemu.
Gwarantuję Ci że zanim zaczniesz zarabiać w realu będziesz musiał wiele w sobie pozmieniać i poukładać, inaczej się nie da.
I nikt za Ciebie drogi nie przejdzie, możesz zacząć zarabiać szybko, ale równie dobrze możesz tego nie uczynić nigdy po
paru miesiącach czy latach zniknąć i nikt płakał ani pamiętał o tobie nie będzie. Każdy ma swoje życie.
W drodze Ciekawostki mogę polecić dzienniki klonmarcina i kerimba. Fx to nie piaskownica tylko prawdziwa wojna.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
po prostu czytając ten wątek natrafiłem na informację że ktoś miał około 80 wejść zyskownych a tylko 2 stratne ale chyba tak nie jest bo u mnie statystyka wychodzi odwrotnie . zauważyłem że jeśli gdy rząd kropek niebieskich powstają coraz to wyżej a trend jest spadkowy ema 50 long i short w dół to można grać na wzrosty spokojnie do tego u mnie dochodzi jeszcze MACD i stochastic jeszcze nie wiem co z TF-ami jaki wybrać ale się będę zastanawiać w poniedziałek a stochastik działa lepiej na wyższych tf-h jak na niższy wiec ameryki tu nikt nie odkryje z tym wskaźnikiem. Jeśli możesz napisz mi jak się dodaje tu zdjęcia bo jeszcze tego nie wiem albo gdzie można znaleźć taką informację
80 wejść to można mieć i fuksem, no może trzeba mu trochę pomóc, ja miałem 40 pod żad ale o niczym to nie świadczyło.
W każdym bądź razie na tą 80 się trzeba postarać, miejsce i czas muszą być odpowiednie.
Musisz kliknąć "odpowiedz" masz pod ostatnim postem i tam będziesz miał w formularzu dodaj plik czy jakoś tak.
Klikasz "przeglądaj" i szukasz pliku na dysku.
Powodzenia i pozdrawiam.
W każdym bądź razie na tą 80 się trzeba postarać, miejsce i czas muszą być odpowiednie.
Musisz kliknąć "odpowiedz" masz pod ostatnim postem i tam będziesz miał w formularzu dodaj plik czy jakoś tak.
Klikasz "przeglądaj" i szukasz pliku na dysku.
Powodzenia i pozdrawiam.
MACD 12,26,9
EMA 3 czarna
EMA 10 czerwona
-- Dodano: 17 maja 2013, 10:04 --
1 sprawdzamy gdzie jest MACD/ dołek
2 stochastic umieszczony na dole/ dolek
3 EMA 50 long short trend spadkowy
4 ema czarna przechodzi przez ema czerwoną od dołu poniżej korytarza
5 linie oporu umiejscowione są coraz to wyżej jeśli przejdzie przez nią w kierunku S wychodzimy ze stratnej pozycji
to jest na kupno
na sprzedaż to samo tylko na odwrót
patrząc na historię to się lepiej sprawdza niż czyste LNA także może jest to sensowniejsze chodź głowy nie daję
-- Dodano: 17 maja 2013, 10:21 --
naszukałem się ale znalazłem zlecenie przeciwne na sprzedaż
-- Dodano: 17 maja 2013, 10:30 --
Mam nadzieję że pomogłem faktycznie najpierw trzeba dać coś od siebie a nie tylko brać , jestem ciekaw czy zaglądacie na forex factory jest tam więcej opisanych strategi ze wskaźników, chyba zacznę tam wpadać bo systemy chodź banalne to wskaźniki wydają się być interesujące na pierwszy rzut oka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.