DayTrading: Czwartek 16.05.2013
Re: DayTrading: Czwartek 16.05.2013
edek,
banalne - pokonamy 1.2907 idziemy na północ, jeżeli nie na południe
banalne - pokonamy 1.2907 idziemy na północ, jeżeli nie na południe
- zastapmnie
- Pasjonat
to się nazywa splot niesprzyjających okoliczności i zbytnia naiwność:
od tygodnia próbuję spóźnionym hedge-em na kangurze i edku zapobiec wystąpieniu jakże nie lubianego przez traderów Margin Call... do godziny 20 wszystko szło tak jak powinno ,zero zamkniętych stratnych pozycji, nawet jakiś zarobek... uznałem - jakże przedwcześnie, że odbicie z 12880 do góry jest zakończeniem korekty dzisiejszego ruchu na szczyty i pozamykałem niskie eski, aby otworzyć je wyżej - a następnie, przy margin level 49%, niefrasobliwie wyszedłem pobiegać...
nie było mnie pół godziny, w tym czasie edek i kangur zaliczyli łomot, a mnie ubyło 1/4 rachunku....
oczywiście mogłem do tej sytuacji w ogóle nie dopuścić, i mogłem rozsądniej się hedgeować, ale dzisiaj były tylko 3 groźne momenty w ciągu całej sesji, i akurat zabrakło mnie przy okazji tego ostatniego...
tym co się dzisiaj udało, gratuluję i poproszę o wypicie za zdrowie mniej rozsądnego kolegi:)
od tygodnia próbuję spóźnionym hedge-em na kangurze i edku zapobiec wystąpieniu jakże nie lubianego przez traderów Margin Call... do godziny 20 wszystko szło tak jak powinno ,zero zamkniętych stratnych pozycji, nawet jakiś zarobek... uznałem - jakże przedwcześnie, że odbicie z 12880 do góry jest zakończeniem korekty dzisiejszego ruchu na szczyty i pozamykałem niskie eski, aby otworzyć je wyżej - a następnie, przy margin level 49%, niefrasobliwie wyszedłem pobiegać...
nie było mnie pół godziny, w tym czasie edek i kangur zaliczyli łomot, a mnie ubyło 1/4 rachunku....
oczywiście mogłem do tej sytuacji w ogóle nie dopuścić, i mogłem rozsądniej się hedgeować, ale dzisiaj były tylko 3 groźne momenty w ciągu całej sesji, i akurat zabrakło mnie przy okazji tego ostatniego...
tym co się dzisiaj udało, gratuluję i poproszę o wypicie za zdrowie mniej rozsądnego kolegi:)
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
oj słaby tydzień, nie łatwo zarabiać
żywcem chcą zepchną graczy do skalpu na m1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Prowadzące skrajnie reflacyjną politykę monetarną władze Japonii właśnie natrafiły na pierwsze problemy przy realizacji 2-procentowego celu inflacyjnego. Premier Shinzo Abe szybko zorientował, że jego polityka może doprowadzić do bankructwa kraju."
http://euro.bankier.pl/news/article.htm ... id=2831229
podobnie kabel,
pokonamy 1.5224 - spadamy w dół
-- Dodano: czw 16-05-2013, 21:26 --

bardzo dobry tydzień,pr7emo pisze:oj słaby tydzień, nie łatwo zarabiać

trudno zarabiać na takiej zmienności grając na eurjpy, edek i ejek zresztą podobnieBemowo pisze:podobnie kabel,
bardzo dobry tydzień,pr7emo pisze:oj słaby tydzień, nie łatwo zarabiać
ile procent do przodu?

-- Dodano: czw 16-05-2013, 22:33 --
z konsoli są wybicia, ale prędzej korzenie zapuszcze
Mógł byś nowy jakoś skomentować ten artykuł? Jakieś hipotezy? Bo nie wiem czy dobrze wnioskujeNowy123 pisze:"Prowadzące skrajnie reflacyjną politykę monetarną władze Japonii właśnie natrafiły na pierwsze problemy przy realizacji 2-procentowego celu inflacyjnego. Premier Shinzo Abe szybko zorientował, że jego polityka może doprowadzić do bankructwa kraju."
[quote="pr7emo"]
ile procent do przodu?
tylko 4, ale lepszy gołąb w garści niż wróbel na dachu
zrobiłem dzisiaj AT mojego miesiąca - wyszedłem z klina spadkowego, a dosyć długo w nim przebywałem
ile procent do przodu?

tylko 4, ale lepszy gołąb w garści niż wróbel na dachu

zrobiłem dzisiaj AT mojego miesiąca - wyszedłem z klina spadkowego, a dosyć długo w nim przebywałem

Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 22:38 przez Bemowo, łącznie zmieniany 1 raz.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Uwazam ze bardziej prawdopodobny jest glebszy "squeeze" shortow i prawdopodobna penetracja 1.32.roberttheus pisze:co dalej z eur/aud? koniec wzrostów sądzicie?
Uwaga na crossy NJ i AJ. Zapowiadaja sie tutaj glebsze spadki w nadchodzacych dniach.
to w tym tygodniu pykłem 9 trejdów, jeden stratny, w sumie jak zamkne te S to bedzie 10 trejd, ile bedzie to nie wiem, iem ze już 120%+ jest 

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!