DayTrading: Czwartek 16.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 maja 2013, 00:06

Wzrost
15
37%
Bez zmian
5
12%
Spadek
21
51%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 16.05.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dobra dawac na 129 30 40 edka

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

psxor pisze:
kosmowariat pisze:edek / ujek, to pojedzie w parze. Kluczowa wydaje się 102 na ujku. Lepiej się trzymać od ejka z daleka.

-- Dodano: 16 maja 2013, 14:57 --

moim zdaniem of coz :)
Jak ujek poleci to i ejek tez.
tjach, ale korelacje tam ostatnio śmiesznie działają, wolę omijać, mniej stresu
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

archog
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: archog »

dziwne, SP500 u mnie zamurowało od paru minut ani drgine w żadną ze stron, też tak macie? xtb
Moje komentarze i opinie nie stanowią „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z 19.10.2005 ws. informacji stanowiących rekomendacje dot. instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

u mnie tak na edku, zastój czy coś grubszego
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

alpha
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alpha »

adk77 pisze:
Inflacja w Polsce to jedna wielka ściema. Ubożejące społeczeństwo zaciąga kolejne kredyty, a to powoduje, że dokonuje zakupów 25-30% drożej ze względu na odsetki od kredytów. W ten sposób pieniądze zamiast trafiać do realnej gospodarki trafiają do jednej grupy czyli banksterów. Pół biedy, kiedy Kowalski kupuje na kredyt samochód, tv, etc. bo to można sprzedać i część kasy odzyskać. Jednak jeśli mamy do czynienia, tak jak teraz, z kupnem żarcia na kredyt to już jest tragedia, bo mało, że tych pieniędzy nie da się już odzyskać (bo zostały przeżarte) to jeszcze trzeba dopłacić za sprzątnięcie g.... po tym żarciu.

Jedynym rozwiązaniem poprawy sytuacji to jest wzrost płacy minimalnej połączony z reformą systemu podatkowego oraz reformą administracji publicznej. Pieniądze zaczną trafiać na rynek na czym skorzysta cała gospodarka oprócz złodziei budżetowych i banksterów.
Rozumiem twój punkt widzenia, ale mam takie jedno pytanie, czy ty zatrudniasz jakichś pracowników? Bo, z tego co piszesz wnioskuję, że nie. Podniesienie płacy minimalnej nie rozwiąże problemu.

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

kwaq pisze:ciekawe czy poleci jeszcze wyżej ;/
dla mnie jest zagadką czy jak dax i s&p skorekci to wig20 pójdzie również na dno, czy raczej byki wejdą na zakupy do Polski?[/quote]

Wig 20 może 2300 zahaczyć w korekcie i orgr utworzyć z linią szyi na 2390-2400. zostało by do zrobienia prawe ramię

-- Dodano: 16 maja 2013, 14:41 --

Inflacja w Polsce to jedna wielka ściema. Ubożejące społeczeństwo zaciąga kolejne kredyty, a to powoduje, że dokonuje zakupów 25-30% drożej ze względu na odsetki od kredytów. W ten sposób pieniądze zamiast trafiać do realnej gospodarki trafiają do jednej grupy czyli banksterów. Pół biedy, kiedy Kowalski kupuje na kredyt samochód, tv, etc. bo to można sprzedać i część kasy odzyskać. Jednak jeśli mamy do czynienia, tak jak teraz, z kupnem żarcia na kredyt to już jest tragedia, bo mało, że tych pieniędzy nie da się już odzyskać (bo zostały przeżarte) to jeszcze trzeba dopłacić za sprzątnięcie g.... po tym żarciu.

Jedynym rozwiązaniem poprawy sytuacji to jest wzrost płacy minimalnej połączony z reformą systemu podatkowego oraz reformą administracji publicznej. Pieniądze zaczną trafiać na rynek na czym skorzysta cała gospodarka oprócz złodziei budżetowych i banksterów.[/quote]

Ktoś Ci broni otworzyć działalność i dać pracownikowi 2 tyś zamiast 1300 ? Chyba nie.
Tylko weź pod uwagę że wtedy ten pracownik weźmie więcej kredytów , bo będzie miał większą zdolność , i znowu kto zarobi ?[/quote]

100% ludzi nie otworzy ci działalności. I irytuje mnie to, że na pomysł odniesienia płac zaraz odzywają się szczekacze. Napisałem, że musi to iść w parze z reformą systemu podatkowego, która m.in. zmniejszy obciążenia finansowe pracodawcy. 10-letni plan wzrostu płacy minimalnej o 100 zł rocznie doprowadzi do zmniejszenia ubóstwa. Pytasz jak to sfinansować - w prosty sposób. O 100 rocznie przez 5 lat zmniejszać składkę, którą teraz płaci dodatkowo pracodawca. Reforma krusu, zusu i jeszcze innych kilku instytucji pozwoli na to, tylko trzeba chcieć to zrobić.

-- Dodano: 16 maja 2013, 15:24 --
alpha pisze:
adk77 pisze:

Jedynym rozwiązaniem poprawy sytuacji to jest wzrost płacy minimalnej połączony z reformą systemu podatkowego oraz reformą administracji publicznej. Pieniądze zaczną trafiać na rynek na czym skorzysta cała gospodarka oprócz złodziei budżetowych i banksterów.
Rozumiem twój punkt widzenia, ale mam takie jedno pytanie, czy ty zatrudniasz jakichś pracowników? Bo, z tego co piszesz wnioskuję, że nie. Podniesienie płacy minimalnej nie rozwiąże problemu.
jak byście czytali uważnie to byście doczytali, że za tym musi iść reforma systemu podatkowego oraz administracji publicznej, która pozwoli obniżyć obciążenia fiskalne pracodawcy.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

adk

przez te 10 lat 2-3 razy będą wybory i zmieni się ekipa a z ną reforma trafi do kosza

ot polska specyfika
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

alpha
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alpha »

To, co piszesz jest nierealne w sytuacji kiedy zus bankrutuje, rośnie liczba emerytów, dziura budżetowa oraz deficyt.
Poza tym, kiedy będziesz miał pracowników i poznasz realne koszty utrzymywania pracownika, zrozumiesz zdanie "szczekaczy".

A jeśli chodzi o edka, to martwią mnie te knoty na 30m wykresie. Za długie są.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

u mnie w firmie, zatrudnili firmę do zatrudnia osbników do pracy, i teraz gościu zarabia 1400 na renke, a firma pośrednik dostaje z niego po 500 złotych miesięcznie, a takich osób przez moją firmę przewinęło sie dobre 60 przez dwa lata. Prezes premie zabiera, mimo ze robota jest, i to dużo roboty. Go interesuje tylko sprzedaż, czyli zysk, nie ważne jakim kosztem. Ma być zysk, dla niego. POd firmą stoi nowa panamera, a ludzie tyrają za marne grosze, i to jest wina tych ludzi, bo pobrali kredyty, wiec morda sama się zamyka, a żeby robote nadal miał to się nie odzewie bo kredyt na głowie.. Pracowałem jeszcze w innej firmie, ludzie na czarno poztarudniani po 1600 na renke, a prezes nowa cayenne jezdzi... To ja się pytam, po co oni pracują?? Czym to się różni od chłopów pańszczyźnianych?

Problemem jest duże rozwarstwienie społeczne,które własnie tworzą tacy ludzie, jak mój prezes. Oni tego nie rozumieją ze bez tych ludzi którzy na nich tyrają nic by nie mieli...zwykły pracownik jest traktowany jak czteropak żywca, zawsze będzie następny. Ale w Polsce tak było ( z tego co słyszałem od zawsze) głównie za PRLu i tak zostało...

I kolejny przykład, pracowałem kiedyś w firmie w której dostawałem brutto 1/6 cześć tego co dla firmy wypracowałem....

ale to jest kapitalizm.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

kabel zbliża się do kluczowego miejsca

mam nadzieję, że te oznaczenia będą błędne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany