w naszym kraju są tak niskie wynagrodzenia minimalne że muszą wzrosnąć co najmniej do 50% średnich czyli 1800-1900, bo klasa niska i średnia generuje popyt a wyższa odkłada do banku i zamrażaadk77 pisze:Inflacja w Polsce to jedna wielka ściema. Ubożejące społeczeństwo zaciąga kolejne kredyty, a to powoduje, że dokonuje zakupów 25-30% drożej ze względu na odsetki od kredytów. W ten sposób pieniądze zamiast trafiać do realnej gospodarki trafiają do jednej grupy czyli banksterów. Pół biedy, kiedy Kowalski kupuje na kredyt samochód, tv, etc. bo to można sprzedać i część kasy odzyskać. Jednak jeśli mamy do czynienia, tak jak teraz, z kupnem żarcia na kredyt to już jest tragedia, bo mało, że tych pieniędzy nie da się już odzyskać (bo zostały przeżarte) to jeszcze trzeba dopłacić za sprzątnięcie g.... po tym żarciu.
Jedynym rozwiązaniem poprawy sytuacji to jest wzrost płacy minimalnej połączony z reformą systemu podatkowego oraz reformą administracji publicznej. Pieniądze zaczną trafiać na rynek na czym skorzysta cała gospodarka oprócz złodziei budżetowych i banksterów.
DayTrading: Czwartek 16.05.2013
Re: DayTrading: Czwartek 16.05.2013
- kosmowariat
- Gaduła
wszem i wobec ogłaszam, korekta w blokach startowych
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
ciekawe czy poleci jeszcze wyżej ;/[/quote]
dla mnie jest zagadką czy jak dax i s&p skorekci to wig20 pójdzie również na dno, czy raczej byki wejdą na zakupy do Polski?[/quote]
Wig 20 może 2300 zahaczyć w korekcie i orgr utworzyć z linią szyi na 2390-2400. zostało by do zrobienia prawe ramię
-- Dodano: 16 maja 2013, 14:41 --
Inflacja w Polsce to jedna wielka ściema. Ubożejące społeczeństwo zaciąga kolejne kredyty, a to powoduje, że dokonuje zakupów 25-30% drożej ze względu na odsetki od kredytów. W ten sposób pieniądze zamiast trafiać do realnej gospodarki trafiają do jednej grupy czyli banksterów. Pół biedy, kiedy Kowalski kupuje na kredyt samochód, tv, etc. bo to można sprzedać i część kasy odzyskać. Jednak jeśli mamy do czynienia, tak jak teraz, z kupnem żarcia na kredyt to już jest tragedia, bo mało, że tych pieniędzy nie da się już odzyskać (bo zostały przeżarte) to jeszcze trzeba dopłacić za sprzątnięcie g.... po tym żarciu.
Jedynym rozwiązaniem poprawy sytuacji to jest wzrost płacy minimalnej połączony z reformą systemu podatkowego oraz reformą administracji publicznej. Pieniądze zaczną trafiać na rynek na czym skorzysta cała gospodarka oprócz złodziei budżetowych i banksterów.[/quote]
Ktoś Ci broni otworzyć działalność i dać pracownikowi 2 tyś zamiast 1300 ? Chyba nie.
Tylko weź pod uwagę że wtedy ten pracownik weźmie więcej kredytów , bo będzie miał większą zdolność , i znowu kto zarobi ?
dla mnie jest zagadką czy jak dax i s&p skorekci to wig20 pójdzie również na dno, czy raczej byki wejdą na zakupy do Polski?[/quote]
Wig 20 może 2300 zahaczyć w korekcie i orgr utworzyć z linią szyi na 2390-2400. zostało by do zrobienia prawe ramię
-- Dodano: 16 maja 2013, 14:41 --
Inflacja w Polsce to jedna wielka ściema. Ubożejące społeczeństwo zaciąga kolejne kredyty, a to powoduje, że dokonuje zakupów 25-30% drożej ze względu na odsetki od kredytów. W ten sposób pieniądze zamiast trafiać do realnej gospodarki trafiają do jednej grupy czyli banksterów. Pół biedy, kiedy Kowalski kupuje na kredyt samochód, tv, etc. bo to można sprzedać i część kasy odzyskać. Jednak jeśli mamy do czynienia, tak jak teraz, z kupnem żarcia na kredyt to już jest tragedia, bo mało, że tych pieniędzy nie da się już odzyskać (bo zostały przeżarte) to jeszcze trzeba dopłacić za sprzątnięcie g.... po tym żarciu.
Jedynym rozwiązaniem poprawy sytuacji to jest wzrost płacy minimalnej połączony z reformą systemu podatkowego oraz reformą administracji publicznej. Pieniądze zaczną trafiać na rynek na czym skorzysta cała gospodarka oprócz złodziei budżetowych i banksterów.[/quote]
Ktoś Ci broni otworzyć działalność i dać pracownikowi 2 tyś zamiast 1300 ? Chyba nie.
Tylko weź pod uwagę że wtedy ten pracownik weźmie więcej kredytów , bo będzie miał większą zdolność , i znowu kto zarobi ?
ujek ma takie spadkowe nastawienie jak nie zrobi reversu do jest szansa jutro też na spadek
łagodna fala spadkowa jak narazie
łagodna fala spadkowa jak narazie
- kosmowariat
- Gaduła
najbliższa rozgrywka na ujku 102
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
na czym?kosmowariat pisze:wszem i wobec ogłaszam, korekta w blokach startowych
- kosmowariat
- Gaduła
edek / ujek, to pojedzie w parze. Kluczowa wydaje się 102 na ujku. Lepiej się trzymać od ejka z daleka.
-- Dodano: 16 maja 2013, 14:57 --
moim zdaniem of coz
moim zdaniem of coz

Jak ujek poleci to i ejek tez.kosmowariat pisze:edek / ujek, to pojedzie w parze. Kluczowa wydaje się 102 na ujku. Lepiej się trzymać od ejka z daleka.
moim zdaniem of coz
też tak mace na m1??

filadelfia załamuje -5,2
filadelfia załamuje -5,2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 16:02 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 2 razy.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!