DayTrading: Czwartek 16.05.2013
Re: DayTradin: Czwartek 16.05.2013
dywergent gratuluje przemyslen indeksy w gore to umacnia się dolar?
- ForexTig3r
- Maniak
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 11:20 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 5 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- atlanticos
- Maniak
Niczego nie szukam... Nie wchodze w pozycje na tej parze ale tak jak Ty masz swoje analizy, ja mam też swoje. A mój poziom na którym widzę możliwość ataku byków i moja analiza stwierdza że wrócimy do trójkąta... Ale to rynek weryfikuje...ZielonaMgielka pisze:Czemu szukasz na sile dolka kiedy masz kilka okazji do wejscia z trendem na pullbacku w skali DT?atlanticos pisze:mnie się wydaje że kangur robi zmyłkę juz w tym momencie z tym wybiciem i tygodniową świecę zamknie ponownie wewnątrz trójkąta...Bemowo pisze:kangur jeszcze trochę pociśnie
...
Nie rozumiem dlaczego wiekszosc chce zlapac ten moment odwrotu na wyzszych interwalach kiedy wlasciwie w tym temacie powinna byc masa zagran opartych na H1-M1 a wiekszosc kisi straty po kilka dni. Lapanie gorek na S&P , crossach JPY , dolkow na AUDUSD to jakies 80% tresci w tym temacie. Nie zagladajac do tego tematu przez pare dni z latwoscia mozna zalozyc w jakich pozycjach jest wiekszosc uczestnikow

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- ForexTig3r
- Maniak
I 2 x większy jeszcze nie zanegowany oRGR.dywergent pisze:ja także myśle że sie im uda ale na SP500,Dax....Forex to odzwierciedlenie rynku nie widzimisie byków czy niedzwiedziMasterFx pisze:Ewidentnie widać, na niższych interwałach (m5) jak na EUR/USD byki walczą o swoje. Czy im się uda? Osobiście uważam że tak. Jeśli mamy odbijać to w okolicy właśnie 1,2850 a jak nie to okolice 1,27 czekają jako pierwszy przystanek.
. Czy widziałeś edka na W1? Ładny spadkowy RGR.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
zgadzam się punkt widzenia zależy od punktu siedzenia , niektórzy dopasowują ekg do pozycji w której aktualnie się znajdujaForexTig3r pisze:I 2 x większy jeszcze nie zanegowany oRGR.dywergent pisze:ja także myśle że sie im uda ale na SP500,Dax....Forex to odzwierciedlenie rynku nie widzimisie byków czy niedzwiedziMasterFx pisze:Ewidentnie widać, na niższych interwałach (m5) jak na EUR/USD byki walczą o swoje. Czy im się uda? Osobiście uważam że tak. Jeśli mamy odbijać to w okolicy właśnie 1,2850 a jak nie to okolice 1,27 czekają jako pierwszy przystanek.
. Czy widziałeś edka na W1? Ładny spadkowy RGR.
- atlanticos
- Maniak
odnośnie jeszcze kangura... gdybym nie patrzył na wykres przez powiedzmy miesiąc i ktoś by mi powiedział (znam mniej więcej średnie wielkości ruchów poszczególnych walut) że kangur przez ostatnie dwa tygodnie zjechał 500 pipsów to bez chwili zastanawiania wszedłbym w pozycje odwrotną z TP minimum 100 pipsow bez jakiejkolwiek analizy - na tzw nosa... Nie jeden uznał by to za głupote a ja jestem pewiem że przy dobrym MM strzał na 80-90% pewny 

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
edek long term
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
uwarzac na E J bo na EUR USD kreca podwojny dolek na 1 h ???? jakas podbitka na 12936 z tej formacji jesli wogole bedzie i tam S
-- Dodano: czw 16-05-2013, 11:11 --
132 czapa na E J na razie
-- Dodano: czw 16-05-2013, 11:11 --
132 czapa na E J na razie
atlanticos pisze:odnośnie jeszcze kangura... gdybym nie patrzył na wykres przez powiedzmy miesiąc i ktoś by mi powiedział (znam mniej więcej średnie wielkości ruchów poszczególnych walut) że kangur przez ostatnie dwa tygodnie zjechał 500 pipsów to bez chwili zastanawiania wszedłbym w pozycje odwrotną z TP minimum 100 pipsow bez jakiejkolwiek analizy - na tzw nosa... Nie jeden uznał by to za głupote a ja jestem pewiem że przy dobrym MM strzał na 80-90% pewny
A ja wiem, że ten nos jest naprawdę skuteczny. Często z Atlanticosem się nie zgacam i będę się nie zgadzał, ale wiem, że chłop gupi nie jest - opiera się mocno na statystyce swoich punktów, które jednak się sprawdzają.
Warto brać pod uwagę jego sugestie
KIWI 0,8000 smialo