DayTrading: Czwartek 16.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 maja 2013, 00:06

Wzrost
15
37%
Bez zmian
5
12%
Spadek
21
51%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTradin: Czwartek 16.05.2013

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Bemowo pisze:kangur jeszcze trochę pociśnie
mnie się wydaje że kangur robi zmyłkę juz w tym momencie z tym wybiciem i tygodniową świecę zamknie ponownie wewnątrz trójkąta...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

atlanticos pisze:
mnie się wydaje że kangur robi zmyłkę juz w tym momencie z tym wybiciem i tygodniową świecę zamknie ponownie wewnątrz trójkąta...
Będzie tak aby Ciebie Kolego wku........... kouryku

kabel i edek tu masz pewniejsze L, kangura nie dtykam - pociągnąłem dzisiaj up na eur aud,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 10:37 przez Bemowo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

dywergent pisze:
MasterFx pisze:Ewidentnie widać, na niższych interwałach (m5) jak na EUR/USD byki walczą o swoje. Czy im się uda? Osobiście uważam że tak. Jeśli mamy odbijać to w okolicy właśnie 1,2850 a jak nie to okolice 1,27 czekają jako pierwszy przystanek.
ja także myśle że sie im uda ale na SP500,Dax....Forex to odzwierciedlenie rynku nie widzimisie byków czy niedzwiedzi
. Czy widziałeś edka na W1? Ładny spadkowy RGR.

Widzimisie byków czy niedźwiedzi oczywiście, że nie, ale czy masz pojęcie co kształtuje jakąkolwiek cenę, począwszy chociażby od skupu jabłek aż po rynki finansowe? Powiem Ci: najprościej ujmując jest to popyt i podaż. Uważam, że strefa 1,2780-1,2860 (z sercem w okolicy 1,2850) jest miejscem gdzie może rezydować popyt i to nie ten krótkoterminowy ale średnio i długoterminowy. Tylko tyle.

Co do formacji - nie stosuje ich. Jeśli Ty je stosujesz, to czy nie powinieneś wiedzieć, że formacje mają jakikolwiek sens i wiarygodność jeśli są potwierdzone bądź testowane? 8)
Wydaje mi się, że ten RGR na W1 dopiero się buduje a czy się wybuduje - zobaczymy i wtedy będziemy o nim ewentualnie rozmawiać. Sferę domysłów zalecałbym zostawić daleko od FX.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Bemowo pisze:
atlanticos pisze:
Będzie tak aby Ciebie Kolego wku........... kouryku
nie mam pozycji na kangurze wiec mnie to rybka :) ja mam sentyment do kiwi jak wiesz :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

atlanticos pisze:ujek h1 konczy właśnie prawe ramię rgr'a wg mnie

to byl by juz trzeci z rzędu na h1. najpierw rgr na szczycie, dzisiaj poszedl orgr i tez sie zrealizowal a co za tym idzie zostal wybroniony trend wzrostowy. ujek niszczyciel esek.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

te opcje large na 1,2950 jakoś mnie nie nastawiają byczo... w zeszły czwartek też były large na 1,3200 i poszli w dół strasznie
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Bemowo

[quote="MasterFx"][quote="dywergent"][quote="MasterFx"]Ewidentnie widać, na niższych interwałach (m5) jak na EUR/USD byki walczą o swoje. Czy im się uda? Osobiście uważam że tak.

Uważam, że strefa 1,2780-1,2860 (z sercem w okolicy 1,2850) jest miejscem gdzie może rezydować popyt i to nie ten krótkoterminowy ale średnio i długoterminowy. Tylko tyle.

Co do formacji - nie stosuje ich. Jeśli Ty je stosujesz, to czy nie powinieneś wiedzieć, że formacje mają jakikolwiek sens i wiarygodność jeśli są potwierdzone bądź testowane?

A u mnie formacje trójkąta, mierzenia geometryczne dokładnie pokryły się z tym, co wczoraj prezentowałeś

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

atlanticos pisze:
Czemu szukasz na sile dolka kiedy masz kilka okazji do wejscia z trendem na pullbacku w skali DT?

...
Nie rozumiem dlaczego wiekszosc chce zlapac ten moment odwrotu na wyzszych interwalach kiedy wlasciwie w tym temacie powinna byc masa zagran opartych na H1-M1 a wiekszosc kisi straty po kilka dni. Lapanie gorek na S&P , crossach JPY , dolkow na AUDUSD to jakies 80% tresci w tym temacie. Nie zagladajac do tego tematu przez pare dni z latwoscia mozna zalozyc w jakich pozycjach jest wiekszosc uczestnikow :)
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 10:50 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.

dywergent
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dywergent »

MasterFx pisze:
dywergent pisze:
MasterFx pisze:Ewidentnie widać, na niższych interwałach (m5) jak na EUR/USD byki walczą o swoje. Czy im się uda? Osobiście uważam że tak. Jeśli mamy odbijać to w okolicy właśnie 1,2850 a jak nie to okolice 1,27 czekają jako pierwszy przystanek.
ja także myśle że sie im uda ale na SP500,Dax....Forex to odzwierciedlenie rynku nie widzimisie byków czy niedzwiedzi
. Czy widziałeś edka na W1? Ładny spadkowy RGR.

Widzimisie byków czy niedźwiedzi oczywiście, że nie, ale czy masz pojęcie co kształtuje jakąkolwiek cenę, począwszy chociażby od skupu jabłek aż po rynki finansowe? Powiem Ci: najprościej ujmując jest to popyt i podaż. Uważam, że strefa 1,2780-1,2860 (z sercem w okolicy 1,2850) jest miejscem gdzie może rezydować popyt i to nie ten krótkoterminowy ale średnio i długoterminowy. Tylko tyle.

Co do formacji - nie stosuje ich. Jeśli Ty je stosujesz, to czy nie powinieneś wiedzieć, że formacje mają jakikolwiek sens i wiarygodność jeśli są potwierdzone bądź testowane? 8)
Wydaje mi się, że ten RGR na W1 dopiero się buduje a czy się wybuduje - zobaczymy i wtedy będziemy o nim ewentualnie rozmawiać. Sferę domysłów zalecałbym zostawić daleko od FX.
jenym z głównych czynników, który kształtuje cene jest poczucie strachu potem jest podaż i popyt. Jeżeli sp500 ,dax ... w góre Edek,kangur, kiwi w dół.Mam na myśli momentalną sytuacje,nie szablon.

Bemowo

ZielonaMgielka pisze:
atlanticos pisze:
Czemu szukasz na sile dolka kiedy masz kilka okazji do wejscia z trendem na pullbacku w skali DT?
Nie rozumiem dlaczego wiekszosc chce zlapac ten moment odwrotu na wyzszych interwalach kiedy wlasciwie w tym temacie powinna byc masa zagran opartych na H1-M1 a wiekszosc trzyma starty po kilka dni. Lapanie gorek na S&P , crossach JPY , dolkow na AUDUSD to jakies 80% tresci w tym temacie.

Zapewniam Ciebie, że zakupy które zrobiłem to promile więc na takie coś sobie pozwalam, Na zakupy dopiero się wybieram jutro lub w przyszłym tygodniu.

Argumentem do otwarcia tych pozycji są mierzenia geometryczne, włąściwie skoncentrowana grupa mierzeń.

-- Dodano: czw 16-05-2013, 9:53 --

kabel
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany