DayTrading: Wtorek 14.05.2013
Re: DayTrading: Wtorek 14.05.2013
tak przepatrując fora to chyba wiele osób czeka na spadki na eur/aud... wykresy są już tak porobione że niektóre analizy pierwszy raz na oczy widze... :] wielu miejscach piszą że to już ten czas na eSke... dodaje mi to troche otuchy :]
Ostatnio zmieniony 14 maja 2013, 21:22 przez szczudlo6, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
Bez analizy fundamentalnej. Zalecam co najmniej z wsztrzymaniem się z używaniem dźwigni, a nawet poleciłbym jej zmniejszenie. Zawsze tak czy siak na swoje można wyjść, w porównaniu z depo w banku.
-
- Pasjonat
Słabszy złoty to też jednak większy dług publiczny, który trzeba ująć w - i tak już napiętym - budżecie.pr7emo pisze:co ich to obchodzi, oni patrzą na statystykę wzrostu ilości kredytów w zł, czyli tam gdzie tworzony jest elektoratcrok. pisze:pieknie e.chf idzie ciekawe co zrobia z naszym pln jak za chwile e.ch zrowna sie edkiempo 4 pln za franka nas wykoncza
to obopólna korzyść, słabszym złotym można załatwić większy eksport i redukcję jakichś długów po przez wpływy z vat (i wat teżbo wzrosty idą często w parze) to znaczy cena usdpln robi wyższa cenę paliw a zatem większy procent z całkowitej ceny litra idzie do budżetu w postaci danin
dwie pieczenie na jednym ogniu
gorzej jak na tym silniku nauczą się jechać i tak zostanie na kolejne lata
mam kłopoty z dodaniem foty
restert kompa robię zaraz back
restert kompa robię zaraz back
aud ma niskie stopy co jest zagadką w kontekście lokowania kapitału w tej walucieszczudlo6 pisze:tak przepatrując fora to chyba wiele osób czeka na spadki na eur/aud... wykresy są już tak porobione że niektóre analizy pierwszy raz na oczy widze... :] wielu miejscach piszą że to już ten czas na eSke... dodaje mi to troche otuchy :]
-- Dodano: wt 14-05-2013, 21:26 --
no niby tak, chociaż teraz jest tendencja na spadek tego długu i temat niejako schodzi na drugi plan, ponadto kiedyś mówiło się że brany jest tylko kurs z jakiegoś końcowego okresu roku, tak więc przez 9 miesięcy może być sielanka ze słabym złotym a potem nbp może swoje rezerwy przeznaczyć na umocnienie złotegoPaulGilbert pisze:Słabszy złoty to też jednak większy dług publiczny, który trzeba ująć w - i tak już napiętym - budżecie.pr7emo pisze:co ich to obchodzi, oni patrzą na statystykę wzrostu ilości kredytów w zł, czyli tam gdzie tworzony jest elektoratcrok. pisze:pieknie e.chf idzie ciekawe co zrobia z naszym pln jak za chwile e.ch zrowna sie edkiempo 4 pln za franka nas wykoncza
to obopólna korzyść, słabszym złotym można załatwić większy eksport i redukcję jakichś długów po przez wpływy z vat (i wat teżbo wzrosty idą często w parze) to znaczy cena usdpln robi wyższa cenę paliw a zatem większy procent z całkowitej ceny litra idzie do budżetu w postaci danin
dwie pieczenie na jednym ogniu
gorzej jak na tym silniku nauczą się jechać i tak zostanie na kolejne lata
bo uzna że nie kalkuluj się wobec budżetu na cały rok i będą naciskać na umocnienie
Ostatnio zmieniony 14 maja 2013, 21:30 przez pr7emo, łącznie zmieniany 3 razy.
12900 12913 - 12870 - 80Declan pisze:atlanticos pisze:szczudlo6 pisze:spoko nie z takiego się wychodziłono na audi kluczowy moment czy go przebiją czy nie...
ja to mam wrazenie ze na wszystkich parach z dolcem i euro jestesmy w kluczowych momentach... i jak to ruszy to nie jeden monitor będzie do wymiany
Oj tak, i to już nie o kasę chodzi /tą już przez głupotę przewaliłem wcześniej/ ale o honor mych mikrolotów,
Mnie raczej straszy skoro wszyscy widzą s.szczudlo6 pisze:tak przepatrując fora to chyba wiele osób czeka na spadki na eur/aud... wykresy są już tak porobione że niektóre analizy pierwszy raz na oczy widze... :] wielu miejscach piszą że to już ten czas na eSke... dodaje mi to troche otuchy :]
Sam siedzę na małej s-ce od 1,3030. Dobrze że swap dodatni

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
- zastapmnie
- Pasjonat
Bemowo, nawet nie wiesz, jakże chciałbym, żebyś miał rację:)
ale cicho, jakieś przymiarki do objęcia hossy na h1 na kangurze i podobne na edku:)
patrzę na kalendarz jutrzejszy... te dane 8:00 musiałyby być choć ciutkę lepsze od prognoz
ale cicho, jakieś przymiarki do objęcia hossy na h1 na kangurze i podobne na edku:)
patrzę na kalendarz jutrzejszy... te dane 8:00 musiałyby być choć ciutkę lepsze od prognoz
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
hahahaJapan government-bond selloff sparks fears of too much, too fast
skośny powinny uczciwie zmniejszyć skalę "drukowania" bo robią doświadczenia dla potencjalnych naśladowców
Ostatnio zmieniony 14 maja 2013, 21:36 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
- roberttheus
- Maniak
jak wszystcy juz widzą tą eską to manipulatorzy zagrają o naszą kasę!!!!!!!
windsurfing na falach trendu