DayTrading: Wtorek 14.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 maja 2013, 23:18

Wzrost
23
55%
Bez zmian
2
5%
Spadek
17
40%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 14.05.2013

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

tak przepatrując fora to chyba wiele osób czeka na spadki na eur/aud... wykresy są już tak porobione że niektóre analizy pierwszy raz na oczy widze... :] wielu miejscach piszą że to już ten czas na eSke... dodaje mi to troche otuchy :]
Ostatnio zmieniony 14 maja 2013, 21:22 przez szczudlo6, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Bez analizy fundamentalnej. Zalecam co najmniej z wsztrzymaniem się z używaniem dźwigni, a nawet poleciłbym jej zmniejszenie. Zawsze tak czy siak na swoje można wyjść, w porównaniu z depo w banku.

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

pr7emo pisze:
crok. pisze:pieknie e.chf idzie ciekawe co zrobia z naszym pln jak za chwile e.ch zrowna sie edkiem :( po 4 pln za franka nas wykoncza
co ich to obchodzi, oni patrzą na statystykę wzrostu ilości kredytów w zł, czyli tam gdzie tworzony jest elektorat

to obopólna korzyść, słabszym złotym można załatwić większy eksport i redukcję jakichś długów po przez wpływy z vat (i wat też :) bo wzrosty idą często w parze) to znaczy cena usdpln robi wyższa cenę paliw a zatem większy procent z całkowitej ceny litra idzie do budżetu w postaci danin

dwie pieczenie na jednym ogniu

gorzej jak na tym silniku nauczą się jechać i tak zostanie na kolejne lata
Słabszy złoty to też jednak większy dług publiczny, który trzeba ująć w - i tak już napiętym - budżecie.

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

mam kłopoty z dodaniem foty

restert kompa robię zaraz back

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

szczudlo6 pisze:tak przepatrując fora to chyba wiele osób czeka na spadki na eur/aud... wykresy są już tak porobione że niektóre analizy pierwszy raz na oczy widze... :] wielu miejscach piszą że to już ten czas na eSke... dodaje mi to troche otuchy :]
aud ma niskie stopy co jest zagadką w kontekście lokowania kapitału w tej walucie

-- Dodano: wt 14-05-2013, 21:26 --
PaulGilbert pisze:
pr7emo pisze:
crok. pisze:pieknie e.chf idzie ciekawe co zrobia z naszym pln jak za chwile e.ch zrowna sie edkiem :( po 4 pln za franka nas wykoncza
co ich to obchodzi, oni patrzą na statystykę wzrostu ilości kredytów w zł, czyli tam gdzie tworzony jest elektorat

to obopólna korzyść, słabszym złotym można załatwić większy eksport i redukcję jakichś długów po przez wpływy z vat (i wat też :) bo wzrosty idą często w parze) to znaczy cena usdpln robi wyższa cenę paliw a zatem większy procent z całkowitej ceny litra idzie do budżetu w postaci danin
dwie pieczenie na jednym ogniu

gorzej jak na tym silniku nauczą się jechać i tak zostanie na kolejne lata
Słabszy złoty to też jednak większy dług publiczny, który trzeba ująć w - i tak już napiętym - budżecie.
no niby tak, chociaż teraz jest tendencja na spadek tego długu i temat niejako schodzi na drugi plan, ponadto kiedyś mówiło się że brany jest tylko kurs z jakiegoś końcowego okresu roku, tak więc przez 9 miesięcy może być sielanka ze słabym złotym a potem nbp może swoje rezerwy przeznaczyć na umocnienie złotego

bo uzna że nie kalkuluj się wobec budżetu na cały rok i będą naciskać na umocnienie
Ostatnio zmieniony 14 maja 2013, 21:30 przez pr7emo, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Declan pisze:
atlanticos pisze:
szczudlo6 pisze:spoko nie z takiego się wychodziło :p no na audi kluczowy moment czy go przebiją czy nie...

ja to mam wrazenie ze na wszystkich parach z dolcem i euro jestesmy w kluczowych momentach... i jak to ruszy to nie jeden monitor będzie do wymiany :)

Oj tak, i to już nie o kasę chodzi /tą już przez głupotę przewaliłem wcześniej/ ale o honor mych mikrolotów,
12900 12913 - 12870 - 80

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

szczudlo6 pisze:tak przepatrując fora to chyba wiele osób czeka na spadki na eur/aud... wykresy są już tak porobione że niektóre analizy pierwszy raz na oczy widze... :] wielu miejscach piszą że to już ten czas na eSke... dodaje mi to troche otuchy :]
Mnie raczej straszy skoro wszyscy widzą s.

Sam siedzę na małej s-ce od 1,3030. Dobrze że swap dodatni :)
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Bemowo, nawet nie wiesz, jakże chciałbym, żebyś miał rację:)
ale cicho, jakieś przymiarki do objęcia hossy na h1 na kangurze i podobne na edku:)

patrzę na kalendarz jutrzejszy... te dane 8:00 musiałyby być choć ciutkę lepsze od prognoz
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Japan government-bond selloff sparks fears of too much, too fast
hahaha
skośny powinny uczciwie zmniejszyć skalę "drukowania" bo robią doświadczenia dla potencjalnych naśladowców
Ostatnio zmieniony 14 maja 2013, 21:36 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

jak wszystcy juz widzą tą eską to manipulatorzy zagrają o naszą kasę!!!!!!!
windsurfing na falach trendu

Zablokowany