DayTrading: Poniedziałek 13.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 maja 2013, 22:46

Wzrost
30
61%
Bez zmian
4
8%
Spadek
15
31%

Liczba głosów: 49

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 13.05.2013

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

rzućcie okiem na kangura; na h4 duzą szansa na młotka, z knotem dolnym poniżej piątkowego low, czyli dość mocny sygnał przesilenia
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

rajdel pisze:Bemowo a obserwujesz złoto?
Ja ze wszystkich esek powychodziłem w piatek, wyszedłem na zielono ale z zyskiem dużo niższym od oczekiwań
tylko obserwuję. Wrzuciłem do prognoz dwie analizy, ale mam do nich dystans (duży) - piątkowa świeca - może zadecydować o kierunku. teraz pat

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

podcieganko rozpoczete pod wejscie USA ;)

rajdel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rajdel »

Bemowo pisze:
rajdel pisze:Bemowo a obserwujesz złoto?
Ja ze wszystkich esek powychodziłem w piatek, wyszedłem na zielono ale z zyskiem dużo niższym od oczekiwań
tylko obserwuję. Wrzuciłem do prognoz dwie analizy, ale mam do nich dystans (duży) - piątkowa świeca - może zadecydować o kierunku. teraz pat
Ja też bez pozycji. Może jak podjeci pod 1450 a może aż 1500, pomyśle o małej esce.

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Chris.ldn »

Może takie coś ze złotem przed spadkiem...
xauusdm30.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".

zibi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zibi »

dla roluznienia z tlumaczaRynek jest upodobnić się do pokazu mody. Co miesiąc, modą skupia się na konkretnym kolorze, niektóre wzory stroju, fryzury i itp. Podobnie na rynku, co tak często, rynek nudzi starych tematów i idzie szuka nowych tematów. Tak więc to, co jest obecne mody forex za miesiąc? Jest FED podpowiedzi z zwężająca lub zmniejszenie zakupów obligacji. Oznacza to uparty biasness USD. Jak widać w ostatnim tygodniu, wszystkie główne pary trendy niższe w stosunku do USD. EUR GBP AUD NZD CHF CAD JPY. To nazwę. podstawowym kierunkiem EURUSD jest nadal w dół. Euro jako całość jest w recesji, Grecja nie jest z lasu jeszcze, EBC po prostu wyciąć stopę procentową do historycznie niskiego poziomu 0,50%. Więc Ostatnia tendencja wzrostowa ma wielu początkujących przedsiębiorców zdziwiony. Dlaczego EURUSD trendy, gdy Europa jest nadal w takim bałaganie? Odpowiedź? Istnieje kilka głównych powodów, I wymienia jeden. W przypadku braku negatywnych informacji, pary walutowe zazwyczaj tendencję zwyżkową. Widzisz. Gdy nie ma negatywne wiadomości, nie ma makro czynniki fundamentalne dla dużych graczy do sprzedaży i przesunąć waluty w dół. EURUSD nie można przesunąć w dół o 1 lub 2 graczy. To wymaga wspólnych wysiłków wielu dużych graczy pochodzących ze sobą w tym samym czasie wcisnąć EURUSD w dół. Łatwiej jest dostać 2 duże banki do konspirować razem i wcisnąć walutę dół 50pips. Jednak, jak na ziemi nie masz 10, 20 lub 50 dużych banków i funduszy hedgingowych z krótkim EURUSD razem 500pips? Proste. Kiedy jest zła wiadomość i naprawdę bardzo złe wiadomości. Takich jak możliwość i plotki niedotrzymania Grecja. To jest jak sygnał dymu dla dużych graczy, aby dołączyć do rąk i sprzedawać EURUSD jednocześnie. Z EBC obniżenie stopy procentowej do 0,50%, że znów stała się sygnałem dymu do uczestników rynku do dalszej sprzedaży EURUSD. SHORT EURUSD 1.3030-50 SL 30-40pips TP1 1,2870 TP2 1,2750

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

ejek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

nermal
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nermal »

No to czekamy na dane z USA, Edek sie nie obudził po wejsciu USA

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

zibi pisze:dla roluznienia z tlumaczaRynek jest upodobnić się do pokazu mody. Co miesiąc, modą skupia się na konkretnym kolorze, niektóre wzory stroju, fryzury i itp. Podobnie na rynku, co tak często, rynek nudzi starych tematów i idzie szuka nowych tematów. Tak więc to, co jest obecne mody forex za miesiąc? Jest FED podpowiedzi z zwężająca lub zmniejszenie zakupów obligacji. Oznacza to uparty biasness USD. Jak widać w ostatnim tygodniu, wszystkie główne pary trendy niższe w stosunku do USD. EUR GBP AUD NZD CHF CAD JPY. To nazwę. podstawowym kierunkiem EURUSD jest nadal w dół. Euro jako całość jest w recesji, Grecja nie jest z lasu jeszcze, EBC po prostu wyciąć stopę procentową do historycznie niskiego poziomu 0,50%. Więc Ostatnia tendencja wzrostowa ma wielu początkujących przedsiębiorców zdziwiony. Dlaczego EURUSD trendy, gdy Europa jest nadal w takim bałaganie? Odpowiedź? Istnieje kilka głównych powodów, I wymienia jeden. W przypadku braku negatywnych informacji, pary walutowe zazwyczaj tendencję zwyżkową. Widzisz. Gdy nie ma negatywne wiadomości, nie ma makro czynniki fundamentalne dla dużych graczy do sprzedaży i przesunąć waluty w dół. EURUSD nie można przesunąć w dół o 1 lub 2 graczy. To wymaga wspólnych wysiłków wielu dużych graczy pochodzących ze sobą w tym samym czasie wcisnąć EURUSD w dół. Łatwiej jest dostać 2 duże banki do konspirować razem i wcisnąć walutę dół 50pips. Jednak, jak na ziemi nie masz 10, 20 lub 50 dużych banków i funduszy hedgingowych z krótkim EURUSD razem 500pips? Proste. Kiedy jest zła wiadomość i naprawdę bardzo złe wiadomości. Takich jak możliwość i plotki niedotrzymania Grecja. To jest jak sygnał dymu dla dużych graczy, aby dołączyć do rąk i sprzedawać EURUSD jednocześnie. Z EBC obniżenie stopy procentowej do 0,50%, że znów stała się sygnałem dymu do uczestników rynku do dalszej sprzedaży EURUSD. SHORT EURUSD 1.3030-50 SL 30-40pips TP1 1,2870 TP2 1,2750
Ja napisze krócej co się stało z twoją eską na eur/aud 1.29915? trzymasz, dołożyłeś, co jest?
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Bemowo pisze:ejek

Ejek teraz m5 garley spadkowy :)

Zablokowany