Money Managament - narzędzie

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
glucior
Uczestnik
Uczestnik

Money Managament - narzędzie

Nieprzeczytany post autor: glucior »

Witam,

Dzisiaj jest już miesiąc jak gram na Foreksie i uważam, że jest to bardzo fajna rzecz :)

Czy ktoś może zna jakiś program albo wtyczkę do MT4, który by mi pomógł obliczać ile zyskam lub stracę na stop-losach i na take-profitach? Na przykład marzę o małym okienku, które by się pokazywało obok okna gdzie modyfikuję pozycję i podczas wpisywania stopa lub profita, by mi pokazywało ile zyskam lub stracę jeśli zostawię takie ustawienia. Jeśli to niemożliwe (a wydaję mi się że nie), to zadowoliłby mnie jakiś mały kalkulator jako osobny program.

Bardzo fajnie by było dysponować takim kalkulatorem, pomogło by mi to w decyzji jaki ustawić lot.

PS. Gram na XeMarkets od miesiąca, wpłaciłem na początek 32€ + 9,60€ bonusu = 41,6€
W tej chwili mam 44€ czyli +5,8% w miesiąc. Uważacie że to dobry wynik jak na nowicjusza?
Otwieram loty po 0,20, co chyba jest trochę za dużo, dlatego fajnie by było mieć taki kalkulator.

Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam, Tomasz

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Money Managament - narzędzie

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Excel spokojnie da rade.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

glucior pisze:Otwieram loty po 0,20, co chyba jest trochę za dużo, dlatego fajnie by było mieć taki kalkulator
Polecam Ci ten LINK gdzie znajdziesz prosty sposób na obliczenie wielkości pozycji jaką powinienieś zajmować. Powodzenia!
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Czy ktoś może zna jakiś program albo wtyczkę do MT4, który by mi pomógł obliczać ile zyskam lub stracę na stop-losach i na take-profitach?
luktom-pipsometer. google cie nakierują.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

cytrynek pisze:
glucior pisze:Otwieram loty po 0,20, co chyba jest trochę za dużo, dlatego fajnie by było mieć taki kalkulator
Polecam Ci ten LINK gdzie znajdziesz prosty sposób na obliczenie wielkości pozycji jaką powinienieś zajmować. Powodzenia!
Ten link jest taki sobie, nie bedziesz siedzial z kalkuratorem i liczyl wielkosc pozycji . Ja polecam ten soft ktory zrobi to i nie tylko za Ciebie http://forex-nawigator.biz/forum/one-click-t21126.html :)
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
kashper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kashper »

Na taki kapitał to max 0.004 lota, ale że tak nie można, to 0.01 max.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

kashper pisze:Na taki kapitał to max 0.004 lota, ale że tak nie można, to 0.01 max.
0.004 lota to 400 jednostek waluty, zatem dla takiego kapitału da rade otworzyć konto u brokera co oferuje nanoloty np. XE Markets. Tam jest rodzaj konta gdzie lot to 1000 unitów
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Chucky
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Chucky »

MT4Toolkit

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Taki prosty wskaźniczek, ale może wystarczy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ