DayTrading: Środa 8.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 maja 2013, 23:33

Wzrost
28
50%
Bez zmian
4
7%
Spadek
24
43%

Liczba głosów: 56

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 8.05.2013

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

atlanticos pisze:
MasterFx pisze:Widzę, że dalej zamieszanie co do dalszego kierunku pary EUR/USD. Osobiście gram pod to :
http://forex-nawigator.biz/forum/sd-tra ... ml#p582032

wykres nadal aktualny, dopóki kurs nie rozjedzie pierwszej górnej niebieskiej strefy.

A co Wy zrobicie, tu już wasza sprawa.
8)
Cieżko sie z Tobą nie zgodzic...mam podobny poziom w głowie...martwi mnie tylko to że we wszystkich analizach się ten poziom przewija a tam gdzie większość tam... przeważnie rozczarowanie...
Rozumiem, ale...
Myśle, że zbyt często na tym frum dorabiacie sobie jakieś historie o tym, że jest za dużo sprzedających w danej chwili bądź kupujących, że ktoś widzi dany poziom a ktoś nie. Tylko rodzi się pytanie: czy któryś z Was ma rzetelne informacje na ten temat a po drugie ruch ceny w którąś ze stron 0 20 pips często zmienia już obraz rynku w tej kwestii. Moim zdaniem powinniście olewać takie rzeczy i skoncentrować się na włąsnej strategii i pod nią zagrywać ! Nie ma sensu się domyślać co widzą albo myślą inni, grajmy to co widzimy. 8)

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

MasterFx pisze:
atlanticos pisze:
MasterFx pisze:Widzę, że dalej zamieszanie co do dalszego kierunku pary EUR/USD. Osobiście gram pod to :
http://forex-nawigator.biz/forum/sd-tra ... ml#p582032

wykres nadal aktualny, dopóki kurs nie rozjedzie pierwszej górnej niebieskiej strefy.

A co Wy zrobicie, tu już wasza sprawa.
8)
Cieżko sie z Tobą nie zgodzic...mam podobny poziom w głowie...martwi mnie tylko to że we wszystkich analizach się ten poziom przewija a tam gdzie większość tam... przeważnie rozczarowanie...
Rozumiem, ale...
Myśle, że zbyt często na tym frum dorabiacie sobie jakieś historie o tym, że jest za dużo sprzedających w danej chwili bądź kupujących, że ktoś widzi dany poziom a ktoś nie. Tylko rodzi się pytanie: czy któryś z Was ma rzetelne informacje na ten temat a po drugie ruch ceny w którąś ze stron 0 20 pips często zmienia już obraz rynku w tej kwestii. Moim zdaniem powinniście olewać takie rzeczy i skoncentrować się na włąsnej strategii i pod nią zagrywać ! Nie ma sensu się domyślać co widzą albo myślą inni, grajmy to co widzimy. 8)

Jedynym pewnikiem jest cena. Osobiście jestem zwolennikiem prostoty, ale biorę info o tym co robi detal pod uwagę. Informacje są, jakie są. Nie są pełne, ale myślę że można jest traktować jako reprezentacyjne
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

MasterFx pisze: Rozumiem, ale...
ale ja nie pisałem o większości L lub S tylko o tym że czytam sporo analiz w necie na których się nie opieram wprawdzie bo uważam że najlepsza analiza to własna analiza, ale zauważyłem że wszystkie zaczepiają o poziom który podałeś i który ja również widzę... a to niepokojące... NIGDY albo prawie nigdy większość nie ma racji i myślę że doskonale o tym wiesz
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Tadzio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tadzio »

Edka do danych z Niemiec mogą zdołować , a później jeśli dane będą dobre lampa w góre :wink:
podobnie jak w dniu wczorajszym

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

ja już edkowi podziękowałem... chciwosc nie poplaca więc wolałem wziąc co dał rynek, a teraz mozna sobie spokojnie do 12 poczekac i poanalizowac kolejne pary
Ostatnio zmieniony 08 maja 2013, 09:53 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Tadzio pisze:Edka do danych z Niemiec mogą zdołować , a później jeśli dane będą dobre lampa w góre :wink:
podobnie jak w dniu wczorajszym
+1

Też tak uważam
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

atlanticos pisze:
MasterFx pisze: Rozumiem, ale...
ale ja nie pisałem o większości L lub S tylko o tym że czytam sporo analiz w necie na których się nie opieram wprawdzie bo uważam że najlepsza analiza to własna analiza, ale zauważyłem że wszystkie zaczepiają o poziom który podałeś i który ja również widzę... a to niepokojące... NIGDY albo prawie nigdy większość nie ma racji i myślę że doskonale o tym wiesz

A ja nigdzie nie napisałem, że to Ty piszesz o większości SELL bądź BUY ;) Nie zamierzam się tu z nikim sprzeczać ani krytykować, bardziej chodzi mi o nakierunkowanie na pewne rzeczy. Poza tym sam nie jestem wyrocznią, nie mam 100% skuteczności. 8)

Awatar użytkownika
Declan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Declan »

atlanticos pisze:ja już edkowi podziękowałem... chciwosc nie poplaca więc wolałem wziąc co dał rynek, a teraz mozna sobie spokojnie do 12 poczekac i poanalizowac kolejne pary
Święte słowa :564:
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

CIekwe czy wykreca taki nr jak ostani na edku przed danymi z niemiec :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

MasterFx pisze:
A ja nigdzie nie napisałem, że to Ty piszesz o większości SELL bądź BUY ;) Nie zamierzam się tu z nikim sprzeczać ani krytykować, bardziej chodzi mi o nakierunkowanie na pewne rzeczy. Poza tym sam nie jestem wyrocznią, nie mam 100% skuteczności. 8)
Nikt nie ma... W takim razie źle zrozumiałem... :564:

Zablokowany