Cel: utrzymać się z tego cyrku
Re: Cel: utrzymać się z tego cyrku
Czescc kolego, obserwuje sobie Twoje poczynania i mam takie pytanko amatorskie, skad bierzesz wiesci o wychodzacych danych? bo ja patrze na forex factory ale nie zauwazylem zwiazku z tym co piszesz a z tym co tam widze. Sorki za moja chora ciekawosc, ale w tym fachu to chyba zaleta;) pozdro
Sory, że odpowiem za kolege ale tutaj masz też kalendarz, który możesz sobie dostosować 
http://pl.investing.com/economic-calendar/

http://pl.investing.com/economic-calendar/
dzieki, obczaje zaraz
Witam, po długim weekendzie, w poniedziałek w zeszłym tygodniu jakoś już nie było żadnych wejść.
Cały wtorek z kolei minął mi radośnie na przygotowaniach do wyjazdu na majówkę
Odpocząłem, więc czas brać się znów do pracy.
aczkolwiek polecam również unikanie gry przy średnio ważnych informacjach. Pozostawia to niestety bardzo mało miejsca na wejścia, ale zwiększa ich jakość.
Dzisiaj dodatkowy dzień wolny od rynków
Pozdrawiam
Michał
Cały wtorek z kolei minął mi radośnie na przygotowaniach do wyjazdu na majówkę

Odpocząłem, więc czas brać się znów do pracy.
Wybacz że dopiero dzisiaj odpowiadam. Generalnie ja po prostu mam ustawione filtry na wydarzenia, które mają duży wpływ na kursy, nie tylko par na których gram. Na FF zaznacz sobie filtr na high impact eventshome21 pisze:Czescc kolego, obserwuje sobie Twoje poczynania i mam takie pytanko amatorskie, skad bierzesz wiesci o wychodzacych danych? bo ja patrze na forex factory ale nie zauwazylem zwiazku z tym co piszesz a z tym co tam widze. Sorki za moja chora ciekawosc, ale w tym fachu to chyba zaleta;) pozdro

Dzisiaj dodatkowy dzień wolny od rynków

Pozdrawiam
Michał
Dzisiaj bez danych, które mogłyby mieć wpływ na mój trading. Czekam na otwarcie NY i szukam jakiś setupów.
Konto real myślę odpalić jakoś w przyszłym tygodniu na potrzeby tego journala, ale jeszcze nie podjąłem decyzji co do powrotu na rachunek real
Na spokojnie, nigdzie się nie spieszę, a wiem że musiałem ochłonąć po ostatnich porażkach. 
Pozdrawiam
Michał
Konto real myślę odpalić jakoś w przyszłym tygodniu na potrzeby tego journala, ale jeszcze nie podjąłem decyzji co do powrotu na rachunek real

Pozdrawiam
Michał
Na 20 min przed otwarciem NY pojawił się fajny setup na EUR/JPY także poszła
S EUR/JPY 130.093 SL 130.293 TP 129.593
Pozdrawiam
Michał
S EUR/JPY 130.093 SL 130.293 TP 129.593
Pozdrawiam
Michał
Dzisiaj już nie gram na pewno, bo wkurzyłem się sam na siebie za to przesuwanie SL.
Gdybym zostawił to byłoby nawet 70 pipsów a tu lipa i dzień kończymy na -9
Także, czas odpalić jakąś dobrą muzyczkę, nalać sobie szklaneczkę, wyluzować i odpuścić dalsze granie w dniu dzisiejszym
Pozdrawiam
Michał
Gdybym zostawił to byłoby nawet 70 pipsów a tu lipa i dzień kończymy na -9
Także, czas odpalić jakąś dobrą muzyczkę, nalać sobie szklaneczkę, wyluzować i odpuścić dalsze granie w dniu dzisiejszym

Pozdrawiam
Michał
Dzisiaj będzie chyba trochę bujać rynkiem, do 15 na pewno 0 tradingu 
Jakiś basen albo spacer w tak piękną pogodę jak najbardziej wskazany
Pozdrawiam
Michał

Jakiś basen albo spacer w tak piękną pogodę jak najbardziej wskazany

Pozdrawiam
Michał