DayTrading: Wtorek 30.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 kwie 2013, 23:38

Wzrost
14
30%
Bez zmian
4
9%
Spadek
28
61%

Liczba głosów: 46

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 30.04.2013

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Ktos moze wrzucic adres serwera demo admirala ?
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

jen-yy, potestuj demo to sam zobaczysz, jakieś przycinki na danych, zawiach platformy i to na demie, to ja nie wiem co jest na realu
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

WILDLIFE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: WILDLIFE »

jen-yy pisze:
psxor pisze:Niestety w PLN :P to nie Alior, kiedyś byłem w Aliorze, nie polecam. Dymają na każdym kroku.

Na czym cieli podaj szczegóły. Zwrócę na to uwagę.
Dzięki z góry
moim zdaniem alior ecn i tak jest lepszy od MM, jak przeliczy się na spready w MM, gdyż w aliorze spready są zmienne i na ogół niskie, ale w nocy czasem takie są duże że nie opłaca sie otwierać pozycji, ba, można wylecieć gdyż rozszerzają się spready i mogą dotknąc SL...

nie mniej jednak jest dużo lepiej niż kiedyś, jeśli chodzi o kwotowania, ale czasem mogą się zawiesić, raz miałem przypadek od wielu miesięcy, ale na krótko - kilka par zawiesiło się...

jeśli chodzi o dymanie, to kolega ma na myśli raczej prowizje, gdyż za otwieranie i na zamykaniu pozycji pobierają dodatkową prowizję. Wiec przykładowo otwierając i zamykając pozycję zapłacisz ok 4zł na 0,1lota. Musiałbym podać dokładne kwoty.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

psxor pisze:
jen-yy pisze:
psxor pisze:Niestety w PLN :P to nie Alior, kiedyś byłem w Aliorze, nie polecam. Dymają na każdym kroku.

Dzięki z góry
Duży spread, duże punkty swapowe.

Alior duzy spread gdzie jak to ECN ;) edek 0,3 E j 0,7 U.J 0.3 prowizja jedynie swapy cienkie prowizja lepsza w Armada lecz spready tez sa wieksze

-- Dodano: wt 30-04-2013, 11:19 --
WILDLIFE pisze:
jen-yy pisze:

Dzięki z góry
moim zdaniem alior ecn i tak jest lepszy od MM, jak przeliczy się na spready w MM, gdyż w aliorze spready są zmienne i na ogół niskie, ale w nocy czasem takie są duże że nie opłaca sie otwierać pozycji, ba, można wylecieć gdyż rozszerzają się spready i mogą dotknąc SL...

nie mniej jednak jest dużo lepiej niż kiedyś, jeśli chodzi o kwotowania, ale czasem mogą się zawiesić, raz miałem przypadek od wielu miesięcy, ale na krótko - kilka par zawiesiło się...

jeśli chodzi o dymanie, to kolega ma na myśli raczej prowizje, gdyż za otwieranie i na zamykaniu pozycji pobierają dodatkową prowizję. Wiec przykładowo otwierając i zamykając pozycję zapłacisz ok 4zł na 0,1lota. Musiałbym podać dokładne kwoty.
Prowzja jak w WBK 1 lot 36 zl za otwarcie i zamkniecie Armada ma o polowe mniej

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Jak byłem w Aliorze to korzystałem tylko z Brokerów, nie korzystałem z Platformy. Może dlatego mam taką złą opinie na temat Aliora.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

psxor pisze:Jak byłem w Aliorze to korzystałem tylko z Brokerów, nie korzystałem z Platformy. Może dlatego mam taką złą opinie na temat Aliora.
to gdzie uciekles teraz ;)

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nowy123 pisze:
psxor pisze:Jak byłem w Aliorze to korzystałem tylko z Brokerów, nie korzystałem z Platformy. Może dlatego mam taką złą opinie na temat Aliora.
tms, ale mam na oku jeszcze lepszego broka (podobno) tylko czekam na ich ofertę. Jak będę wiedział coś konkretnego to dam znać na priv ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

apropo EUR USD

teraz ciekwe czy wroca banksterzy na poziomy z SESJI USA czylo pod 13100 hihih cep pierwszy 13062 zrobili :)

-- Dodano: wt 30-04-2013, 11:25 --
psxor pisze:
Nowy123 pisze:
tms, ale mam na oku jeszcze lepszego broka (podobno) tylko czekam na ich ofertę. Jak będę wiedział coś konkretnego to dam znać na priv ;)

ja tez szukam czegos caly czas bo gram na dwie platfory :evil: ale ciezko znalesc cos z ECN i CFD z dobrymi spreadami na CFD

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Ja teraz uciekam, będę koło 15 to zobaczymy co tam się dzieje :) moje pozycje na teraz na ejku 128 S, na edziu 1.3080 S, 1.3060 S, 1.3020 S i 1.2950 S :P (troche ten edek mi tu psuje depo :D), Eur/Chf 1.2250 L, miłego dnia.

birkof86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: birkof86 »

Ujek chu..k znowu kreci i znajac zycie wykreci 100 :)

Zablokowany