zawsze jest dol stopy w gore wluta sie umacnia stopy bez zmian a oczkiwania ze w dol to edka przewaznie podbijali wtedy hahajen-yy pisze:Waszym zdaniem obniżka stóp to edek up czy down?
Bo zauważam różne na ten temat zdania.
DayTrading: Poniedziałek 29.04.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 29.04.2013
- atlanticos
- Maniak
jen-yy pisze:Waszym zdaniem obniżka stóp to edek up czy down?

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
atlanticos pisze:jen-yy pisze:Waszym zdaniem obniżka stóp to edek up czy down?
Piękne wielkie oczy!
Ale... trochę wyrozumiałości. Nie wszyscy są takimi weteranami ja Wy!
Nowy 123 dzięki za odpowiedz.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Z tymi stopami procentowymi to też dziwna sprawa. Giełdy zareagowały mocnym wzrostem po słabych PMI, że niby stopy pójdą w dół. Edek wtedy spadł, ale już z nawiązką odrobił ten spadek, a giełdy nadal w górę (czyli że wierzą w obniżkę stóp). Wygląda to cokolwiek dziwnie, bo Edek teoretycznie powinien się osłabiać. Przyczyna tego może być taka, że EUR/USD jest też "miernikiem" popytu na ryzyko. Jeśli obniżą stopy (moim zdaniem jeszcze nie w maju), to w strefie Euro teoretycznie powinno się polepszyć, a to zawsze wzmacniało Euro, a osłabiało Dolara.
Jak obniza stopy to edzia zobaczycie na 1.28 minimum, odbierajcie to jak chcecie:)
Obnizka stop przyniesie cos dobrego, ale za rok, wtedy euro bedzie sie umacnialo
Obnizka stop przyniesie cos dobrego, ale za rok, wtedy euro bedzie sie umacnialo
trzeba ryzykować też jestem za obniżeniem stóp.... sell limit... 1.31... tp 1.29.... we will see :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
Witam ale eski na kiwi.Od szczytu z 25 przebiło już 12 pipsów
czy na eurjpy widzicie też wzrosty tak w granice 130?
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
Raczej nie ma juz ku temu podstaw, jak na razie, ale kto wie, ja mam ustawiony order na 129 eSke, mysle ze to jest max.szczudlo6 pisze:czy na eurjpy widzicie też wzrosty tak w granice 130?