Jaki broker.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
THart
Bywalec
Bywalec

Jaki broker.

Nieprzeczytany post autor: THart »

Mój system, który opracowuje bazuje na danych historycznych, które pobieram z Dukascopy.
Liczę historyczne wskaźniki do tych danych i na ich podstawie generuję aktualne sygnały kupna i sprzedaży.
Nauczyłem się pisać skrypty, wskaźniki i strategie w MT4. W moich plikach zaprogramowałem sobie wszystko tak, że pobieram skryptem dane z MT4, przetwarzam je, prognozuję, czy cena pójdzie w dół czy w górę, sygnały generują się już w formie gotowych skryptów (kupna lub sprzedaży) w języku MT4 (Metaquartes..coś tam). Kopiuję treść do skryptu w MT4, realizuję i otwierają mi się pozycję.

I jest jedno ale: Dukascopy ma problemy z obsługą konta demo MT4. Mieli dotychczas tak opcję, że można było założyć konto w Dukascopy, gdzie operacja wykonana w MT4, dokonywała się analogicznie w Jforex z Jforex wychodziła na rynek. W MT4 cały czas widoczne były aktualne ceny Dukascopy. NA razie nie można założyć nowego konta z tą obsługą przez MT4 - zostałem jakby na lodzie.

A to z tego powodu, że dane historyczne i wskaźniki według nich liczone były dostarczane przez konkretnego brokera, w systemie ECN, z niskimi spreadami, itd.

Potrzebuję znaleźć brokera, którego bieżące ceny w maksymalnie dobrym stopniu będą podobne do Dukascopy, koniecznie ECN (korzystałem z cen ask i bid, które nie zawierały w sobie spreadów), z podobnymi speadami - no i z obsługą konta z poziomu MT4. Niestety przeważnie brokerzy ECN - z ogólnie wiadomych względów - oferują konta z własnymi platformami i nie wiem czy poważny broker ECN z obsługą w MT4 w ogóle istnieje.
Macie któregoś brokera na myśli, który spełniał by te kryteria: niskie spraedy, poważny gracz ECN + ogsługa z MT4 ?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Jaki broker.

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

THart pisze:Mój system, który opracowuje bazuje na danych historycznych, które pobieram z Dukascopy.
Liczę historyczne wskaźniki do tych danych i na ich podstawie generuję aktualne sygnały kupna i sprzedaży.
Nauczyłem się pisać skrypty, wskaźniki i strategie w MT4. W moich plikach zaprogramowałem sobie wszystko tak, że pobieram skryptem dane z MT4, przetwarzam je, prognozuję, czy cena pójdzie w dół czy w górę, sygnały generują się już w formie gotowych skryptów (kupna lub sprzedaży) w języku MT4 (Metaquartes..coś tam). Kopiuję treść do skryptu w MT4, realizuję i otwierają mi się pozycję.

I jest jedno ale: Dukascopy ma problemy z obsługą konta demo MT4. Mieli dotychczas tak opcję, że można było założyć konto w Dukascopy, gdzie operacja wykonana w MT4, dokonywała się analogicznie w Jforex z Jforex wychodziła na rynek. W MT4 cały czas widoczne były aktualne ceny Dukascopy. NA razie nie można założyć nowego konta z tą obsługą przez MT4 - zostałem jakby na lodzie.

A to z tego powodu, że dane historyczne i wskaźniki według nich liczone były dostarczane przez konkretnego brokera, w systemie ECN, z niskimi spreadami, itd.

Potrzebuję znaleźć brokera, którego bieżące ceny w maksymalnie dobrym stopniu będą podobne do Dukascopy, koniecznie ECN (korzystałem z cen ask i bid, które nie zawierały w sobie spreadów), z podobnymi speadami - no i z obsługą konta z poziomu MT4. Niestety przeważnie brokerzy ECN - z ogólnie wiadomych względów - oferują konta z własnymi platformami i nie wiem czy poważny broker ECN z obsługą w MT4 w ogóle istnieje.
Macie któregoś brokera na myśli, który spełniał by te kryteria: niskie spraedy, ECN + ogsługa z MT4 ?
Choćby polski BRE.
STP/ECN też będą w porządku a tych również jest dużo.

Nie wiem na ile są dla Ciebie ważne poślizgi przy zleceniach SL bądź buy/sell stop bo tutaj też są spore różnice u brokerów.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

THart
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: THart »

Akhh pisze:
Choćby polski BRE.

Nie wiem na ile są dla Ciebie ważne poślizgi przy zleceniach SL bądź buy/sell stop bo tutaj też są spore różnice u brokerów.
Z tego co wiem brokerzy STP w cenach mają już swoją prowizję - to już jest spora rozbieżność. Czułe wskaźniki (opieram grę na porównaniu wskaźników na danych historycznych ze wskaźnikami aktualnymi) w brokera STP mogą inaczej wyglądać niż te same wskaźniki u brokera ECN. Poza tym, z całym szacunkiem do BRE, jakość cen (które są pochodną jakości posiadanych dostawców płynności) w BRE i jakość cen w Dukascopy są jak ma moje niewprawne oko nieco różne - więc i tu są rozbieżności, których właśnie chcę uniknąć.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

THart pisze:
Akhh pisze:
Choćby polski BRE.

Z tego co wiem brokerzy STP w cenach mają już swoją prowizję - to już jest spora rozbieżność. Czułe wskaźniki (opieram grę na porównaniu wskaźników na danych historycznych ze wskaźnikami aktualnymi) w brokera STP mogą inaczej wyglądać niż te same wskaźniki u brokera ECN. Poza tym, z całym szacunkiem do BRE, jakość cen (które są pochodną jakości posiadanych dostawców płynności) w BRE i jakość cen w Dukascopy są jak ma moje niewprawne oko nieco różne - więc i tu są rozbieżności, których właśnie chcę uniknąć.

Zależy od brokera. Co do STP.

Śmiem twierdzić, że jakość danych od BRE (Integral) jest wyższa niż Dukasa. Dukas ma mniejszy dostęp do rynku niż brokerzy typu właśnie BRE podłączeni do dużych banków.
Natomiast na ile to prawda i jest to pomocne w Twojej strategii ciężko mi powiedzieć.

Zobacz sobie tutaj tak troszkę może półśrodkami ale pokazany dostęp do rynku.
http://www.myfxbook.com/forex-broker-volume

To nie jest wolumen danego brokera, ale ilość ticków - jednak ich ilość idzie w parze z dostępem do rynku.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Expansion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Expansion »

Ja sie nie zgodze ze BRE ma lepszy feed niz dukas... Nie tylko ilosc bankow ma znaczenie... BRE musi zbudowac wieksza baze klientow, poprawic wolumeny i wtedy bedzie moglo miec feed lepszej jakosci... to moja prywatna opinia :)

ODPOWIEDZ