DayTrading: Piątek 26.04.2013
Re: DayTrading: Piątek 26.04.2013
A co powiecie o Armadzie ?
S.
S.
- atlanticos
- Maniak
Niestety tym razem nie podpisze się pod tym...Bemowo pisze:widzę tutaj duży potencjał do wzrostów
Atlanticos sprawdź !!!!!!!!!!!

1. Jesteśmy w pobliżu górnej bandy kanału
2. To miejsce to 50 fibo zniesienia ostatnich spadków
3. Taśma na H4 jest powyżej
4. Stoch na h4 powyżej 80
5. MACD zawraca na h4
6. Psychologiczny poziom 3.20 bardzo blisko
7. Na dziennym widać spadającą gwiazdę ze środy, która nadal nie została zanegowana
Podsumowując bałbym się tu L-ki... zbyt wiele argumentów przeciw... Widzę najpierw powrót do 3.16-3.17 a może nawet do przedziału 3.10-3.12 i ewentualnie dopiero wzrosty...
-- Dodano: 26 kwie 2013, 17:09 --
może nie aż tak wysoko, ale ja nie odchodzę od komputera bo 3045 a może nawet 3070 (na 3070 jest górna banda kanału u mnie) liczę że dziś zobaczęrichard.cali pisze:zakończenie dnia na edku powinno być w okolicy 1.3100, co wy na to?
Bemowo - pozwolilem sobie naniesc na Twoj wykres oznaczenie fal wg mnie... nie wiem czy jest prawidłowe ale tak to widzę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 18:18 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Ja bym skakał jak małe dziecko z radościrichard.cali pisze:zakończenie dnia na edku powinno być w okolicy 1.3100, co wy na to?

Dla trejdera najważniejsze są dwie rzeczy: jedna i druga!
A godzinowy - spadek do 3,16 i up?atlanticos pisze:Niestety tym razem nie podpisze się pod tym...Bemowo pisze:widzę tutaj duży potencjał do wzrostów
Atlanticos sprawdź !!!!!!!!!!!![]()
![]()
1. Jesteśmy w pobliżu górnej bandy kanału
2. To miejsce to 50 fibo zniesienia ostatnich spadków
3. Taśma na H4 jest powyżej
4. Stoch na h4 powyżej 80
5. MACD zawraca na h4
6. Psychologiczny poziom 3.20 bardzo blisko
7. Na dziennym widać spadającą gwiazdę ze środy, która nadal nie została zanegowana
Podsumowując bałbym się tu L-ki... zbyt wiele argumentów przeciw... Widzę najpierw powrót do 3.16-3.17 a może nawet do przedziału 3.10-3.12 i ewentualnie dopiero wzrosty...
-- Dodano: 26 kwie 2013, 17:09 --
może nie aż tak wysoko, ale ja nie odchodzę od komputera bo 3045 a może nawet 3070 (na 3070 jest górna banda kanału u mnie) liczę że dziś zobaczęrichard.cali pisze:zakończenie dnia na edku powinno być w okolicy 1.3100, co wy na to?
Jak nie widać na edku, to może pln pomoże?
- atlanticos
- Maniak
na godzinowym też nie widzę żeby ten poziom na usdpln miał puścic... Generalnie wydaje mi się że gdyby dolar miał się umacniac to zaraz po danych złotówka wystrzeliła by na orbitę... Jeśli poziom ze środy ją zatrzymał to nie widzę powodu dla którego miała by się osłabic dziś lub w poniedziałek bądź wtorek... Dla mnie usdpln w dół, edek w górę w najbliższym czasie...Bemowo pisze: A godzinowy - spadek do 3,16 i up?
TL spadkową (czy jak kto woli górną bandę klina) w czwartek na edku też nie po to wybilismy żeby za chwilę spadac... Rynek wie co robi - przetestujemy maksima z tamtego tygodnia i dopiero spadki...
pamiętaj że PKB to jedna z najważniejszych danych - mimo że był minimałnie słabszy od oczekiwań to i tak bardzo bardzo dobry, wczoraj widziałeś reakcję kabla po danyc a dzis tego na parach z dolarem nie bylo widac...malo tego - taki edek czy kabel poszedl w drugą stronę...dla mnie to istotna informacja że umocnienie dolara jeszcze odłożono w czasie na tydzien lub dwa
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 18:29 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
- kk.dreamer
- Pasjonat
Czyli rozumiem, że na UJ spadekatlanticos pisze:na godzinowym też nie widzę żeby ten poziom na usdpln miał puścic... Generalnie wydaje mi się że gdyby dolar miał się umacniac to zaraz po danych złotówka wystrzeliła by na orbitę... Jeśli poziom ze środy ją zatrzymał to nie widzę powodu dla którego miała by się osłabic dziś lub w poniedziałek bądź wtorek... Dla mnie usdpln w dół, edek w górę w najbliższym czasie...Bemowo pisze: A godzinowy - spadek do 3,16 i up?
TL spadkową (czy jak kto woli górną bandę klina) w czwartek na edku też nie po to wybilismy żeby za chwilę spadac... Rynek wie co robi - przetestujemy maksima z tamtego tygodnia i dopiero spadki...
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
- atlanticos
- Maniak
wg mnie wszystkie pary z jenem czekały z korekta na BOJ - nie powiedziano nic nowego a wczesniejsze info bylo juz zdyskontowane wiec korekta sie nalezy... i to nie mala raczej... nie zdziwilbym sie jakbysmy na ujku polizali poziom 95 ale pewnosci jeszcze nie mam , podwójny szczyt jesli zrealizuje to nawet niżej jest jego zasięgkk.dreamer pisze:Czyli rozumiem, że na UJ spadekatlanticos pisze:na godzinowym też nie widzę żeby ten poziom na usdpln miał puścic... Generalnie wydaje mi się że gdyby dolar miał się umacniac to zaraz po danych złotówka wystrzeliła by na orbitę... Jeśli poziom ze środy ją zatrzymał to nie widzę powodu dla którego miała by się osłabic dziś lub w poniedziałek bądź wtorek... Dla mnie usdpln w dół, edek w górę w najbliższym czasie...Bemowo pisze: A godzinowy - spadek do 3,16 i up?
Bundesbank krytykuje politykę EBC w sprawie ratowania euro - media
PAP - Biznes
26 Kwi 2013, 18:54
26.04. Berlin (PAP) - Niemiecki Bundesbank ostro skrytykował politykę Europejskiego Banku Centralnego w sprawie ratowania euro, w szczególności skupowanie przez EBC obligacji zadłużonych krajów, co może narazić na szwank jego niezależność - podał w piątek "Handelsblatt".
Niezależność jest najważniejszym warunkiem pomyślnego wypełniania przez EBC jego podstawowego zadania, jakim jest utrzymanie stabilnego poziomu cen - czytamy w stanowisku Bundesbanku skierowanym do Federalnego Trybunału Konstytucyjnego w Karlsruhe.
Dziennik "Handelsblatt" poinformował jako pierwszy o treści dokumentu.
W czerwcu sędziowie Trybunału mają rozpatrzyć skargi przeciwko Europejskiemu Mechanizmowi Stabilizacyjnemu, czyli funduszowi ratowania euro.
Bundesbank ostrzega, że nawet pojedynczy przypadek, naruszający zakaz finansowania przez EBC budżetów państw, spowoduje, iż także inne kraje ulegną pokusie zabiegania o pomoc z unijnego banku centralnego.
"W takiej sytuacji główny cel polityki monetarnej, jakim jest zachowanie stabilnego poziomu cen, spadnie na dalszy plan wobec interesów fiskalnych" - czytamy w stanowisku Bundesbanku.
Zdaniem niemieckiego banku centralnego doprowadzi to do zagrożenia wiarygodności EBC, nieodzownej do prowadzenia skutecznej polityki pieniężnej.
Za szczególnie niebezpieczny Bundesbank uznał program interwencyjnego skupu obligacji OMT, sprawiający, że EBC stał się podatny na szantaż ze strony rządów.
Prezes EBC Mario Draghi uspokoił w lecie 2012 roku rynki finansowe obietnicą, że zrobi wszystko, by uratować wspólną walutę euro i zapowiedział, iż w razie potrzeby będzie skupował obligacje przeżywających trudności krajów.
Szef Bundesbanku Jens Weidmann uważa za pozbawioną demokratycznej legitymizacji politykę "uwspólnotowienia ryzyka bez prawa do interwencji". Jego zdaniem zwiększa to niebezpieczeństwo powstania nierównowagi między odpowiedzialności a kontrolą.
W stanowisku Bundesbanku czytamy, że program OMT jest "zgubnym sygnałem" pod adresem rządów, zachęcającym je do rezygnacji z oszczędności i reform. (PAP)
lep/ ap/ ana/
PAP - Biznes
26 Kwi 2013, 18:54
26.04. Berlin (PAP) - Niemiecki Bundesbank ostro skrytykował politykę Europejskiego Banku Centralnego w sprawie ratowania euro, w szczególności skupowanie przez EBC obligacji zadłużonych krajów, co może narazić na szwank jego niezależność - podał w piątek "Handelsblatt".
Niezależność jest najważniejszym warunkiem pomyślnego wypełniania przez EBC jego podstawowego zadania, jakim jest utrzymanie stabilnego poziomu cen - czytamy w stanowisku Bundesbanku skierowanym do Federalnego Trybunału Konstytucyjnego w Karlsruhe.
Dziennik "Handelsblatt" poinformował jako pierwszy o treści dokumentu.
W czerwcu sędziowie Trybunału mają rozpatrzyć skargi przeciwko Europejskiemu Mechanizmowi Stabilizacyjnemu, czyli funduszowi ratowania euro.
Bundesbank ostrzega, że nawet pojedynczy przypadek, naruszający zakaz finansowania przez EBC budżetów państw, spowoduje, iż także inne kraje ulegną pokusie zabiegania o pomoc z unijnego banku centralnego.
"W takiej sytuacji główny cel polityki monetarnej, jakim jest zachowanie stabilnego poziomu cen, spadnie na dalszy plan wobec interesów fiskalnych" - czytamy w stanowisku Bundesbanku.
Zdaniem niemieckiego banku centralnego doprowadzi to do zagrożenia wiarygodności EBC, nieodzownej do prowadzenia skutecznej polityki pieniężnej.
Za szczególnie niebezpieczny Bundesbank uznał program interwencyjnego skupu obligacji OMT, sprawiający, że EBC stał się podatny na szantaż ze strony rządów.
Prezes EBC Mario Draghi uspokoił w lecie 2012 roku rynki finansowe obietnicą, że zrobi wszystko, by uratować wspólną walutę euro i zapowiedział, iż w razie potrzeby będzie skupował obligacje przeżywających trudności krajów.
Szef Bundesbanku Jens Weidmann uważa za pozbawioną demokratycznej legitymizacji politykę "uwspólnotowienia ryzyka bez prawa do interwencji". Jego zdaniem zwiększa to niebezpieczeństwo powstania nierównowagi między odpowiedzialności a kontrolą.
W stanowisku Bundesbanku czytamy, że program OMT jest "zgubnym sygnałem" pod adresem rządów, zachęcającym je do rezygnacji z oszczędności i reform. (PAP)
lep/ ap/ ana/
Atlanticos, co Ty na to?
oanda 50:50
oanda 50:50
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- richard.cali
- Pasjonat
trzymaj i nie puszczaj...emlem pisze:Ja bym skakał jak małe dziecko z radościrichard.cali pisze:zakończenie dnia na edku powinno być w okolicy 1.3100, co wy na to?
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga

2013- Team Zeussa