DayTrading: Środa 24.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 kwie 2013, 23:40

Wzrost
15
29%
Bez zmian
10
20%
Spadek
26
51%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 24.04.2013

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

a ja już zamykam poprzednie pozycje na minimalnym plusie i widzę wzrosty na parach z jenem Lka na ujku zasadzona

-- Dodano: śr 24-04-2013, 22:08 --

tp 101.00 na ujku boj jest w grze i gra pod prąd jest bez sensu obecnie jest zielone światło g20 na osłabianie jena więc dlaczego mieliby tego nie robic
windsurfing na falach trendu

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

atlanticos pisze:osobiście siedzę na gbpjpy ale wydaje mi sie ze wszystkie pary z jenem pod S sie nadaja :564:
I tu się z Tobą po raz kolejny zgodzę, ja dalej uważam że to są ostatnie podrygi na łapanie eSek na Jenie wysoko, bo potem poleci w dół.

A tutaj część wypowiedzi mojego ulubionego Analityka, który baardzo rzadko się myli, ostatnio przytaczałem jego słowa jak mówił: "Na edziu max to 1.32 potem tylko piekło" oczywiście innymi słowami, i zagrałem tak jak mówił, i się nie zawiodłem. Dzisiaj pisze tak:

"Wydaje się, że temat ten będzie rozgrywany do piątku, kiedy to zobaczymy komunikat po posiedzeniu Banku Japonii, konferencję szefa BOJ i szereg danych makro – zmian, czy też kolejnej rewolucji w temacie QE nie będzie, co może zaowocować umocnieniem się jena. Zwłaszcza, jeżeli inwestorzy znów zaczną się obawiać o kondycję światowej gospodarki."

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

roberttheus pisze:a ja już zamykam poprzednie pozycje na minimalnym plusie i widzę wzrosty na parach z jenem Lka na ujku zasadzona

tez jade elki na jenach z sentymentem. i to grube pozycje, woz albo przewoz. najwyzej 5te MC w mojej karierze forexowicza osiagne :) moze to malo pocieszajace ale trend jest wzrostowy na h4. Pozycja konkursowa. heh wogule to broker mi dal lewar 1:10000
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nowy500 pisze:
roberttheus pisze:a ja już zamykam poprzednie pozycje na minimalnym plusie i widzę wzrosty na parach z jenem Lka na ujku zasadzona
tez jade elki na jenach z sentymentem. i to grube pozycje, woz albo przewoz. najwyzej 5te MC w mojej karierze forexowicza osiagne :) moze to malo pocieszajace ale trend jest wzrostowy. Pozycja konkursowa. heh wogule to broker mi dal lewar 1:10000
Powodzenia chłopaki, dla mnie w danym momencie mniejszym zagrożeniem są eSki na ejku i gejku, ujka nie tykam bo to nie wiadomo.

birkof86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: birkof86 »

moze glupie pytanie zadam ale co oznacza s a co l ?
czy dobrze rozumuje ze s to spadek
a l to gora ?

psxor
Pasjonat
Pasjonat

birkof86 pisze:moze glupie pytanie zadam ale co oznacza s a co l ?
a l to gora ?
s = short = spadek
l = long = wzrost

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

Żaba ty S wywaliłeś. Jak mogłeś!
Zulusi też wywalają ile się da.
30 kwietnia rewanż i pora już kupować czteropaki aby potem nie być zaskoczonym brakiem browaru na półce w sklepie.
Doradzam zakup węgla drzewnego ponieważ to będzie początek długiego weekendu i grille wrócą do łask po długiej zimie.
Pozdrawiam.
Sporo nowych ników na forum więc w ramach przypomnienia grubasy na spadkach dobierają longi i wy też tak zróbcie a forex was wynagrodzi. Chodzi o edzia czyli parę walutową EUR/USD.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

psxor pisze:
Nowy500 pisze:
tez jade elki na jenach z sentymentem. i to grube pozycje, woz albo przewoz. najwyzej 5te MC w mojej karierze forexowicza osiagne :) moze to malo pocieszajace ale trend jest wzrostowy. Pozycja konkursowa. heh wogule to broker mi dal lewar 1:10000
Powodzenia chłopaki, dla mnie w danym momencie mniejszym zagrożeniem są eSki na ejku i gejku, ujka nie tykam bo to nie wiadomo.

ujek to samo co cala reszta tych ejkow, gram z sentymentem bez przemyslanego systemu, moze sie uda. ale swoja droga z lewrem 1:10000 mozna zrobic zamieszanie. Ja duzo nie strace.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

laktor pisze:
birkof86 pisze:Witam
Jako że jestem tu nowy pasowałoby się przedstawić, co czynie. Dobry wieczór wszystkim Paniom i Panom.
Dobrze jest także powiedzieć coś o swojej osobię. Więc mam na imię Marcin, na forexie przebywam od 2 lat, z sukcesami wiekszymi lub mniejszymi.
Mam nadzieję ze zdobytu tu doswiadczenie od madrzejszych osob zaowocuje spora wiedza i dobrymi transakcjami.

:)
witamy serdecznie, wpisowe 10tyś, płatne u Żaby :mrgreen:

Polakom gratulujemy Lewandowskiego, poprawił mi humor za kabla i wszystkie inne życiowe cholerstwa :564:

Jutro musi być dobry dzień 8)

Ktoś siedzi w czymś co mnei zainteresuje na noc? :twisted:
Ja na kablu kilka rund niestety przegrałem, (ale na punkty)
jesteśmy w miejscu "0" i L i S są równie prawdopodobne. Pokonanie podwójnego szczytu powinno dać większy ruch na północ. Jeżeli nie lądujemy w okolicach tegorocznych minimów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

birkof86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: birkof86 »

psxor pisze:
birkof86 pisze:moze glupie pytanie zadam ale co oznacza s a co l ?
a l to gora ?
s = short = spadek
l = long = wzrost
dziekuje tak myslalem ale wolalem sie upewnic

Zablokowany