opcje binarne?
opcje binarne?
witam wszystkich jak wyzej co mozecie mi o nich powiedziec o opcjach chodzi mi o doswiadczenie na opcjach a nie jak dzialaja prosze o jakies info spostrzezenia czy nie ma duzych rekwotow czy broker w hu........ nie wali dzieki
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Re: opcje binarne?
90% broków to ściema, ściema i jeszcze raz ściema.
Rekordziści wypłacają swoim IB nawet 40% depozytu naiwnych owieczek, to powinno dać domyślenia.
Opcje binarne nie są pod nadzorem FSA czy KNF i jest to czarna dziura na rynku na której mogą Cię wydymać jak chcą.
W UK opcje binarne są nadzorowane i regulowane przez Komisję Gier i Zakładów
Rekordziści wypłacają swoim IB nawet 40% depozytu naiwnych owieczek, to powinno dać domyślenia.
Opcje binarne nie są pod nadzorem FSA czy KNF i jest to czarna dziura na rynku na której mogą Cię wydymać jak chcą.
W UK opcje binarne są nadzorowane i regulowane przez Komisję Gier i Zakładów

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Zależy od brokera. Teoretycznie na razie Opcje traktowane są w Polsce jako hazard, chociaż na świecie traktowane są jako nieodłączna część rynku Forex.
Mają swoje plusy i przewagę nad zwykłym rynkiem FX - prostotę, łatwe zarządzanie kapitałem, brak problemu z ustawianiem stop lossa. Oraz oczywiście mają minusy - niekorzystne R:R (chociaż przy opcjach One Touch zwroty są i po 500 - 600%).
Problemem jest na razie niepoważne podejście ludzi. Tak samo jak granie za dużą pozycją na FX, granie bez planu i systemu będzie hazardem, tak samo jak podchodzi się do Opcji na zasadzie kliknę i zarobię to będzie się tracić i narzekać, że nas oszukali.
Brokerzy nie muszą oszukiwać, ludzie sami się oszukują. Chociaż oczywiście są brokerzy, który oferują zwrot z Opcji 65%, a są brokerzy którzy podchodzą pod 90%. Wiadomo, którego trzeba wybrać.
Natomiast według mnie Opcje Binarne mogą spełnić bardzo ważną misję. Przyciągać na rynek ludzi z hazardu, którzy dzięki ich prostocie zainteresują się nimi, a później skierują swoje kroki na prawdziwy rynek.
Mają swoje plusy i przewagę nad zwykłym rynkiem FX - prostotę, łatwe zarządzanie kapitałem, brak problemu z ustawianiem stop lossa. Oraz oczywiście mają minusy - niekorzystne R:R (chociaż przy opcjach One Touch zwroty są i po 500 - 600%).
Problemem jest na razie niepoważne podejście ludzi. Tak samo jak granie za dużą pozycją na FX, granie bez planu i systemu będzie hazardem, tak samo jak podchodzi się do Opcji na zasadzie kliknę i zarobię to będzie się tracić i narzekać, że nas oszukali.
Brokerzy nie muszą oszukiwać, ludzie sami się oszukują. Chociaż oczywiście są brokerzy, który oferują zwrot z Opcji 65%, a są brokerzy którzy podchodzą pod 90%. Wiadomo, którego trzeba wybrać.
Natomiast według mnie Opcje Binarne mogą spełnić bardzo ważną misję. Przyciągać na rynek ludzi z hazardu, którzy dzięki ich prostocie zainteresują się nimi, a później skierują swoje kroki na prawdziwy rynek.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
no tak macie racje ale jest jeden wazny plus tu nie ma twardego tp czyli plus jeden wygrywasz minus jeden przegrywasz co moim zdaniem jest zajebistym plusem, a co do brokerow troche juz poczytalem i malo w huj.... wali jezeli chodzi o wyplacenie depozytu, nie wiem czy wlasnie opcje binarne nie przebjia innych brokerow od fx czemu prostota a hazardzistow jest wiele na swiecie hehe