Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: altmer »

blackrain pisze:A TRRIGER? Niestety nie ma tego wyjaśnionego w słowniku pojęć...
Trigger to wyzwalacz :)
Czyli coś, co spowoduje pewną reakcję. Na przykład: "Jak cena dojdzie do 1.3200, to kupuję. To będzie trigger mojej transakcji." albo "Jak ogłoszą, że liczba bezrobotnych jest w tym miesiącu większa niż w poprzednim, to sprzedaję."

Awatar użytkownika
ghost_dog
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ghost_dog »

Cześć wszystkim!
Zastanawiam się nad korzystaniem z myfxbook. Zastanawiam się jednak nad taką kwestią: muszę im podać moje hasło do MT4. Gram prawdziwymi pieniędzmi.
Czy podanie im hasła jest w 100% bezpieczne?
I jeszcze jedno pytanko do osób, które tego używają - czy draw down jest podawany nie tylko w skali procentowej, ale też w pipsach?

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam i życzę udanych trejdów.
Matters of great concern should be treated lightly. Matters of small concern should be treated seriously.

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Witam,
jestem dosyć nowy, ale teraz zajmuje się przeważnie scalpingiem, mam pytanie czy w mt4 istnieje możliwość ustawienia
np dla danej waluty pod jednym przyciskiem kupno/sprzedaż + z automatu ustawienie danego take profitu + stop losa?

Zawieram dużo transakcji i chciałbym troszkę zautomatyzować ten proces żeby samemu przy każdej transakcji tego nie ustawiać.

Pozdrawiam Veni

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Veni pisze:Witam,
jestem dosyć nowy, ale teraz zajmuje się przeważnie scalpingiem, mam pytanie czy w mt4 istnieje możliwość ustawienia
np dla danej waluty pod jednym przyciskiem kupno/sprzedaż + z automatu ustawienie danego take profitu + stop losa?

Zawieram dużo transakcji i chciałbym troszkę zautomatyzować ten proces żeby samemu przy każdej transakcji tego nie ustawiać.

Pozdrawiam Veni
Opcji jest kilka:
1. możesz korzystać ze skryptów podpiętych pod skróty klawiszowe, które będą otwierały pozycje z wybranymi SL/TP.
2. możesz otwierać tradycyjnie pozycje i używać jakiegoś EA, które po otwarciu automatycznie będzie ustawiało SL/TP.
3. możesz otwierać pozycje poprzez One Click Trading lub inny wynalazek typu BRe Smart Orders, gdzie otwarcie następuje jednym kliknięciem, a SL/TP ustawiasz także w tym programiku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

ghost_dog pisze:Cześć wszystkim!
Zastanawiam się nad korzystaniem z myfxbook. Zastanawiam się jednak nad taką kwestią: muszę im podać moje hasło do MT4. Gram prawdziwymi pieniędzmi.
Czy podanie im hasła jest w 100% bezpieczne?
I jeszcze jedno pytanko do osób, które tego używają - czy draw down jest podawany nie tylko w skali procentowej, ale też w pipsach?

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam i życzę udanych trejdów.
Mozesz podpiac myfxbooka przez ich EA http://www.myfxbook.com/help/connect-metatrader-ea , wtedy haslo nie jest potrzebne .
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

forexinvest
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forexinvest »

Witam,

Jak sie oblicza: za ile musze wejsc aby zaryzkowac 2%:

Mam jakies saldo na koncie powiedzmy : 100000
2% od tego to 2000
moj S/L to 10 pips, czyli wartosc pipsa wychodzi 200
To jak musze ustawic musze ustawic wartosc lota?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

forexinvest pisze:Witam,

Jak sie oblicza: za ile musze wejsc aby zaryzkowac 2%:

Mam jakies saldo na koncie powiedzmy : 100000
2% od tego to 2000
moj S/L to 10 pips, czyli wartosc pipsa wychodzi 200
To jak musze ustawic musze ustawic wartosc lota?

Wartość pipsa przy 1 locie to 10USD (oczywiście waluta może się różnić w zależności od pary), czylli grając 1 lotem ze SL 10pipsów stracisz 100 USD.

Teraz dzielimy sobie 2000 / 100 i wychodzi wielkość lota = 20 lotów.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

MarzenaMar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarzenaMar »

Halo Halo :)
Witam was wszystkich ... chętnie gdzieś bym się przywitała z wszystkimi uczestnikami tego forum - bo żeby nie bylo że tak z buciorami wchodzę:P
Od kilku tygodni łamię sobie głowę z tym całym foreksem ... i zastanawiam się nad odpowiednim brokerem z którym bedę mogła rozpocząć transakcje ... i tak siedzę po X-godzin szukając...
Ogólnie kiedyś zalogowałam się na stronie firmy IFOREX ... i mam problem bo nie wiem co z tym zrobić czy tam zacząć czy nie , oczywiście pani konsultant utrzymuje ciągle ze mną kontakt i odpowiada na moje pytania ( a mam ich wiele bo jestem raczej osoba przezorną ) .... najgorsze jest to że przeszukałam całe google i nie mogę znalesć nic na ich temat . Oczywiście wszystko wygląda pięknie i różowo ale to co mnie odpycha to fakt że firma jest zarejestrowana na Cyprze bank jest w Anglii , brak umowy . Mało co jest informacji na stronie , udostępnione sa dopiero wtedy kiedy wpłaci się depozyt nawet dema nie ma ( a to tez wydaje mi się że jest minusem )
tutaj podaje link do nich --> http://pl.iforex.com/
Jeżeli napisałam w złym miejscu to z góry przepraszam ...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Brokerem nie przejmuj się specjalnie. Najpierw skup się raczej na demo i to gdzie ono będzie nie ma większego znaczenia.
Jak zaczniesz zarabiać na demo zacznij się interesować brokerem.

A w obecnych czasach jest wielu naprawdę dobrych brokerów jednak dobierać ich trzeba pod swój styl tradingu, a tego pewnie jeszcze nie masz.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pomijając aspekty bezpieczeństwa, regulacji i gwarancji depozytowych to same koszty transakcyjne są przerażająco wysokie. 3.0 pips spreadu na EUR/USD to standard... Ale sprzed 6 lat :). Teraz łączny koszt transakcyjny powinien oscylować na poziomie 1.0 pipsa. Do tego jakaś dziwna platforma i nawet nie widzę jak tu można demo założyć. Jak kto lubi ale ja trzymałbym się z daleka...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ