DayTrading: Czwartek 18.04.2013
Re: DayTrading: Czwartek 18.04.2013
Kiwi na m15 wyglada na podwójny szczyt i odbicie od 50 fibo.
- kk.dreamer
- Pasjonat
Dokładnie o tym myslę co kolega wstawił i wcale by mnie taki scenariusz nie zdziwił. W okolicy "kółka" będę się rozglądać za Lkashper pisze:Może do zielonego kółka? I potem odbita?kk.dreamer pisze:Mam wrażenie, że tego funta to tak na siłę pchają w dół
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Ja mam jeszcze pytanie do znawców S/D. Czy to nie jest Strefa Demand?kk.dreamer pisze:Dokładnie o tym myslę co kolega wstawił i wcale by mnie taki scenariusz nie zdziwił. W okolicy "kółka" będę się rozglądać za Lkashper pisze:Może do zielonego kółka? I potem odbita?kk.dreamer pisze:Mam wrażenie, że tego funta to tak na siłę pchają w dół
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika
Ja mam jeszcze pytanie do znawców S/D. Czy to nie jest Strefa Demand?[/quote]kashper pisze:Dokładnie o tym myslę co kolega wstawił i wcale by mnie taki scenariusz nie zdziwił. W okolicy "kółka" będę się rozglądać za Lkk.dreamer pisze:Może do zielonego kółka? I potem odbita?kk.dreamer pisze:Mam wrażenie, że tego funta to tak na siłę pchają w dół
Moze znawca nie jestem ale gram rowniez w oparciu o SD. Tak to jest strefa demand. Szkopuł w tym ze teraz testujemy juz ja chyba 3 raz w zwiazku z tym jest troche nieswieza i wcale duzego demandu moze w niej nie byc w tej chwili.
rafmax pisze:Moze znawca nie jestem ale gram rowniez w oparciu o SD. Tak to jest strefa demand. Szkopuł w tym ze teraz testujemy juz ja chyba 3 raz w zwiazku z tym jest troche nieswieza i wcale duzego demandu moze w niej nie byc w tej chwili.
A nie jest tak, że dopiero bardzo silne od niej odbicie ją potwierdza? Bo póki co nie widać było zbyt wielkiej siły odbicia.
kashper pisze:rafmax pisze:Moze znawca nie jestem ale gram rowniez w oparciu o SD. Tak to jest strefa demand. Szkopuł w tym ze teraz testujemy juz ja chyba 3 raz w zwiazku z tym jest troche nieswieza i wcale duzego demandu moze w niej nie byc w tej chwili.
A nie jest tak, że dopiero bardzo silne od niej odbicie ją potwierdza? Bo póki co nie widać było zbyt wielkiej siły odbicia.
Pierwsze odbicie było 8 kwietnia i było na tyle silne ze zrobiono nowy szczyt. Wczoraj do niej wrocilismy ponownie i zadnego konkretnego odbicia nie było (padlina) co moze swiadczyc o tym ze strefa jest zuzyta. W tej chwili okolice 1,52 zaczynaja dla mnie przypominac bardziej strefe SR niz SD.
A na czym polega różnica pomiędzy SR a SD?rafmax pisze:kashper pisze:rafmax pisze:Moze znawca nie jestem ale gram rowniez w oparciu o SD. Tak to jest strefa demand. Szkopuł w tym ze teraz testujemy juz ja chyba 3 raz w zwiazku z tym jest troche nieswieza i wcale duzego demandu moze w niej nie byc w tej chwili.
Pierwsze odbicie było 8 kwietnia i było na tyle silne ze zrobiono nowy szczyt. Wczoraj do niej wrocilismy ponownie i zadnego konkretnego odbicia nie było (padlina) co moze swiadczyc o tym ze strefa jest zuzyta. W tej chwili okolice 1,52 zaczynaja dla mnie przypominac bardziej strefe SR niz SD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
wujek google sie kłania... 
w skrocie ci napisze od siebie ze strefa SR to obszar kilka razy testowany historycznie, najlepiej od gory i od dołu. to obszar w ktorym nastepowały odbicia wiec jest prawdopodobne ze dalej bedzie respektowany przy kolejnym podejsciu.
strefy SD to strefy z ktorych nastapiło nagłe wybicie w wyniku nagłej przewagi popytu na podaza badz odwrotnie. w zwiazku z tym ze był nagły ruch czesc (czesto spora czesc) misków badz byczków nie załapała sie na rajd wiec cierpliwie czekaja az cena wroci by sie niejako odegrac i wejsc ponownie w rajd...

w skrocie ci napisze od siebie ze strefa SR to obszar kilka razy testowany historycznie, najlepiej od gory i od dołu. to obszar w ktorym nastepowały odbicia wiec jest prawdopodobne ze dalej bedzie respektowany przy kolejnym podejsciu.
strefy SD to strefy z ktorych nastapiło nagłe wybicie w wyniku nagłej przewagi popytu na podaza badz odwrotnie. w zwiazku z tym ze był nagły ruch czesc (czesto spora czesc) misków badz byczków nie załapała sie na rajd wiec cierpliwie czekaja az cena wroci by sie niejako odegrac i wejsc ponownie w rajd...
Dzięki bardzorafmax pisze:wujek google sie kłania...

,cajto pisze:Dobry artykuł.Nowy123 pisze:http://stojeipatrze.blogspot.com/2013/0 ... oniec.html
l
Patrząc na wykres - uważam że poziom 139x jest bardzo ważny, na H1 dobrze widać jak kupujący mają coraz mniej mocy i odwracają się poniżej poprzedniego szczytu. Teraz mamy trzecie podejście, jeśli nie pokonają w/w progu i zrobią dobre PA będzie test 1300, jeśli jednak przejdą ponad linię i dadzą znak Buy, można spodziewać się ruchu do 1450.
dojechalismy do gornej bandy i okolic 1390 + m15 pin. wchodzisz? ja sie załadowałem...