Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Darooo
Gaduła
Gaduła

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Darooo »

Witam

Wstyd zadawać pytanie heheh ale co tam każdy kiedyś zaczynał ..... pytanie jaki wskaźnik 1 góra dwa dla początkującego sobie załączyć w mt4 tak aby dawał jakaś sugestie , jeden lub dwa tak aby ich nie było zbyt wiele ponieważ to będzie nadmiar info dla początkującego i jeszcze pytanie jak je ustawić np. RSI DOMYSLNIE MIAŁ CHYBA 14 JAKO LICZBE DNI z których czerpie swoje dane i co to znaczy ustawić go np. na hig open itd. .... dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
ghost_dog
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ghost_dog »

Witam, mam zagwozdkę dotyczącą wartości pipsa. Standardowo na parze EUR/USD wartość 1 pipsa przy pozycji wielkości 1 minilota (0.1) powinna wynieść 1 USD. U mnie jest inaczej. Podobnie na parze AUD/JPY.
Czy ktoś z Was mógłby mi wyjaśnić o co tu chodzi?
Załączam grafikę i pozdrowienia :)

P.S.
a może MetaTrader ma funkcjonalność obliczającą wartość pipsa?

Obrazek
Matters of great concern should be treated lightly. Matters of small concern should be treated seriously.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Darooo pisze:Witam

Wstyd zadawać pytanie heheh ale co tam każdy kiedyś zaczynał ..... pytanie jaki wskaźnik 1 góra dwa dla początkującego sobie załączyć w mt4 tak aby dawał jakaś sugestie , jeden lub dwa tak aby ich nie było zbyt wiele ponieważ to będzie nadmiar info dla początkującego i jeszcze pytanie jak je ustawić np. RSI DOMYSLNIE MIAŁ CHYBA 14 JAKO LICZBE DNI z których czerpie swoje dane i co to znaczy ustawić go np. na hig open itd. .... dzięki za pomoc
Zanim zaczniesz stosować jakiekolwiek wskaźniki to warto o nich poczytać. Poznać na czym się opierają, jak są wyliczane, czego dotyczą i jakie są ich mocne oraz słabe strony. Jak zapoznasz się z większością podstawowych to sam będziesz w stanie zdecydować jakie wybrać do swojej strategii. W innym wypadku nie ma to sensu i na pewno przyniesie to więcej szkody niż pożytku.
ghost_dog pisze:Witam, mam zagwozdkę dotyczącą wartości pipsa. Standardowo na parze EUR/USD wartość 1 pipsa przy pozycji wielkości 1 minilota (0.1) powinna wynieść 1 USD. U mnie jest inaczej. Podobnie na parze AUD/JPY.
Czy ktoś z Was mógłby mi wyjaśnić o co tu chodzi?
Załączam grafikę i pozdrowienia :)

P.S.
a może MetaTrader ma funkcjonalność obliczającą wartość pipsa?

Obrazek
Na pewno nie jest u Ciebie inaczej, bo to by oznaczało, że jesteś taką jedyną osobą na świecie :). To standardy rynku FX i zawsze jest to liczone w ten sam sposób. Uwzględnij prowizję oraz swap w ostatecznym bilansie oraz ew. przewalutowanie po aktualnym kursie rynkowym jeśli prowadzisz rachunek w innej walucie (strzelam, że to wykres z Armady, a konto masz w PLN).

W standardzie MT4 czegoś takiego nie ma ale jest dużo wskaźników dostępnych w internecie (np. luktom infobar), które to obliczają oraz na stronach internetowych kalkulatory wyliczające podstawowe wartości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

barts
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: barts »

Witam, czy istnieje jakiś sposób na znalezienie brokera x który ma co do piątego miejsca po przecinku identyczny data feed co broker y, w czasie teraźniejszym i w historii? Np wiem że broker x czerpie data feed od "Integral" ale po sprawdzeniu feedu u brokerów wymienionych na stronce integrala i tak feed sie różni, czy ktos spotkal sie z dwoma brokerami bez zadnych roznic w kwotowaniach?

Awatar użytkownika
szumlak
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: szumlak »

Witam proszę o pomoc - poszukuje brokera który udostępnia notowania kontraktów na waluty, głównie chodzi mi o kontrakty na EUR/USD? Czy istnieje jakiś broker co udostępnia notowania w czasie rzeczywistym i można przetestować na koncie demo?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Sprawdź Interactive Brokers. Inni raczej gustują w instrumentach spot i CFD.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
szumlak
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: szumlak »

raposo pisze:Sprawdź Interactive Brokers. Inni raczej gustują w instrumentach spot i CFD.
Dzięki - sprawdze :)

-- Dodano: śr 17-04-2013, 17:31 --

A jakiś polski broker? Bo nie wiem gdzie szukać notowań na IB - maja duzo opcji do wyboru a z angielskiego to dobrze sobie nie radze?

blackrain
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: blackrain »

Witam,

Zaczynam swoją przygodę z rynkiem forex i poprzeczytaniu paru ciekawych artykułów natknąłem się na klika nie zrozumiałych dla mnie zwrotów, bardzo prosiłbym o wyjaśnienie ich;)

LT, SETUP, TRIGGER, PULLBACk, SWING Pullback, BE,

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

LT - Linia Trendu,
Setup to setup :). Pewne ułożenie świec, wskaźników, schemat, który generuje sygnał transakcyjny.
Pullback - cofnięcie kursu.
SWING - hm ruch falowy ? ;)
BE - break even.

Polecam przejrzeć temat ze słownikiem pojęć:
http://forex-nawigator.biz/forum/s-owni ... t1663.html
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

blackrain
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: blackrain »

A TRRIGER? Niestety nie ma tego wyjaśnionego w słowniku pojęć...

ODPOWIEDZ