Witam serdecznie
Szanowni Państwo elementem mojej pracy dyplomowej jest badanie ankietowe inwestorów indywidualnych na rynku Forex.
Zadaję w badaniu pytanie czy inwestor jest inwestorem racjonalnym czy behawioralnym.
Będzie mi niezmiernie miło jeśli zechcą Państwo poświęcić 5-9 minut swojego cennego czasu na wypełnienie ankiety ( http://moje-ankiety.pl/respond-41812/sec-rSvxHqfl.html )
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Magdalena Hiczewska
Inwestor indywidualny na rynku Forex.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: Inwestor indywidualny na rynku Forex.
wypełniona ankieta 

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- jasonbourne
- Pasjonat
Proszę wyobrazić sobie, że ma Pan(i) za zadanie dokonać następującego wyboru:
a)Uczestnictwo w loterii, w której z prawdopodobieństwem wynoszącym 80% mógł(a)by Pan(i) wygrać 4000 zł. I jednocześnie z prawdopodobieństwem wynoszącym 20% nie wygrał(a)by Pan(i)nic.
b) Pewna wygrana – 3000 zł.
Ciekawe że większość ZAWSZE wybiera w takim przypadku odpowiedź b), chociaż odpowiedź a) jest korzystniejsza ze względu na wyższą wartość oczekiwaną.
Dość znany paradoks.
Ankieta oczywiście wypełniona, nie takie rzeczy się robiło, aby sprawić kobiecie przyjemność.
a)Uczestnictwo w loterii, w której z prawdopodobieństwem wynoszącym 80% mógł(a)by Pan(i) wygrać 4000 zł. I jednocześnie z prawdopodobieństwem wynoszącym 20% nie wygrał(a)by Pan(i)nic.
Ciekawe że większość ZAWSZE wybiera w takim przypadku odpowiedź b), chociaż odpowiedź a) jest korzystniejsza ze względu na wyższą wartość oczekiwaną.

Ankieta oczywiście wypełniona, nie takie rzeczy się robiło, aby sprawić kobiecie przyjemność.

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Dziękuję! 
Nie ukrywam, że strasznie na Państwa pomoc liczę
-- Dodano: 10 kwie 2013, 21:05 --
staram się uzyskać realne wyniki

Nie ukrywam, że strasznie na Państwa pomoc liczę

-- Dodano: 10 kwie 2013, 21:05 --
Proszę mi tu nie fałszować wynikówjasonbourne pisze:Proszę wyobrazić sobie, że ma Pan(i) za zadanie dokonać następującego wyboru:
.........................

staram się uzyskać realne wyniki

Szanowni Państwo,
potrzebuję jeszcze tylko 12 respondentów aby ukończyć badanie!
Dziękuję za dotychczasową pomoc
pozdrawiam
potrzebuję jeszcze tylko 12 respondentów aby ukończyć badanie!
Dziękuję za dotychczasową pomoc

pozdrawiam
Ankieta wypelniona, aczkolwiek mam pewne zastrzezenia.
Na przyklad pytania:
Obydwa wlory maja szanse przyniesc zysk.
Obydwa trenduja , pierwszy mozna sprzedawac drugi kupowac...
Wiem przed otwarciem transakcji kiedy ja zamkne jesli bedzie przynosic straty.
Pozdrawiam.
Na przyklad pytania:
Brakuje tu czwartej odpowiedzi :Według Pana(i), który z walorów ma większe szanse przynieść zysk w przeciągu najbliższego miesiąca?
Obydwa wlory maja szanse przyniesc zysk.
Obydwa trenduja , pierwszy mozna sprzedawac drugi kupowac...
Jedna z najwazniejszych zasad inwestowania na FX jest ustawianie SL przed lub zaraz po zawarciu transakcji wiec z gory wiem kiedy ja zamkne jesli cena nie podaza w zamiezonym kiernku.Powinno byc dodatkowe pytanie, np.:Zakupione przez Pana/Panią aktywa zaczynają od dłuższego przynosić stratę co w tym przypadku Pan/Pani zazwyczaj robi?
Wiem przed otwarciem transakcji kiedy ja zamkne jesli bedzie przynosic straty.
Pozdrawiam.
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

Szanowni Państwo, dziękuję za pomoc, uwagi i komentarze. Każdą z nich na pewno dogłębnie przeanalizuję
pozdrwiam
pozdrwiam