Relacje walut
-
- Bywalec
Relacje walut
Witam serdecznie, jestem początkujący na rynku forex. Jestem ciekawy czy są jakieś zależnosci pomiędzy jedną walutą np Euro a jej parami np Euro/Dolar , euro/Frank itp. Czy rożnego rodzaju sygnały z rynku o zatrudnieniach w strefie euro itp mogą umacniać bądź osłabiać daną walutę. Jak prawidłowo analizować pary walutowe. 

Re: Relacje walut
Witaj,
Trochę dziwne pytanie
. Siłą rzeczy jeśli coś oddziałuje na samą walutę euro to dzieje się też tak samo z walutami EUR/xxx. Mogą to być zarówno dane makroekonomiczne jak i dokonanie większych transakcji na jakiejś parze z EUR. Zauważ, że nie ma czegoś takiego jak kurs waluty pojedynczej. Zawsze jest to kurs pary walutowej, czyli stosunek wartości wyrażony w relacji jednej do drugiej.
Jak prawidłowo analizować pary walutowe? Jestem na rynku prawie 7 lat, a mimo to, sam chciałbym to wiedzieć...
Trochę dziwne pytanie

Jak prawidłowo analizować pary walutowe? Jestem na rynku prawie 7 lat, a mimo to, sam chciałbym to wiedzieć...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu