DayTrading: Wtorek 9.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 kwie 2013, 23:37

Wzrost
22
52%
Bez zmian
4
10%
Spadek
16
38%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 9.04.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Nevermind pisze:
Nowy123 pisze:
Nevermind pisze:To powoli zaczyna wyglądać na zakończoną rozbudowę formacji, albo i zakończenie całego cyklu wzrostowego od.... września chyba,... ale to już baaaardzo delikatna sugestia. I mało prawdopodobna, ale korekta powinna być tu ciut większa

mowsz o EUR JPY o JPY parach ;) czy indeksach
o Eurjpy i Gbpjpy ale ewentualnie na tym jeszcze poziomy fib formacji (teoretycznie) się nie kończą jeszcze zostało 261% Boj jeszcze w sumie nie jedno wykręci, znając życie. Zobaczy się.

racja tutaj cuda jeszcze moga byc lecz 130 EUR JPY juz sie meczyli dyanmiaka slabsz jak i na U J i pokazli co potrafia mi systemi powoli na S wskazywal i dla tego pisalem ;) o S

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nevermind »

Nevermind pisze:
Nowy123 pisze:
Nevermind pisze:To powoli zaczyna wyglądać na zakończoną rozbudowę formacji, albo i zakończenie całego cyklu wzrostowego od.... września chyba,... ale to już baaaardzo delikatna sugestia. I mało prawdopodobna, ale korekta powinna być tu ciut większa

mowsz o EUR JPY o JPY parach ;) czy indeksach
o Eurjpy i Gbpjpy ale ewentualnie na tym jeszcze poziomy fib formacji (teoretycznie) się nie kończą jeszcze zostało 261% Boj jeszcze w sumie nie jedno wykręci, znając życie. Zobaczy się.
ale coś czuje że powoli powoli zaczyna się końcówka trendu, i pary z jpy będą głębiej nurkować.
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

''Roguc''

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

20:00 USD Protokół Spotkania FOMC
22:00 USD Comiesięczne Oświadczenie Budżetowe -112,5B -204,0B

Nevermind
Gaduła
Gaduła

racja tutaj cuda jeszcze moga byc lecz 130 EUR JPY juz sie meczyli dyanmiaka slabsz jak i na U J i pokazli co potrafia mi systemi powoli na S wskazywal i dla tego pisalem ;) o S[/quote] No tak ale teraz pytanie czy japońce tak szybko odpuszczą.... :roll: w sumie Boj jak i innym krajom w obecnym kryzysie nie podrodze z silną walutą swojego kraju..... Zobaczy się....

''Roguc''

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Nevermind pisze:racja tutaj cuda jeszcze moga byc lecz 130 EUR JPY juz sie meczyli dyanmiaka slabsz jak i na U J i pokazli co potrafia mi systemi powoli na S wskazywal i dla tego pisalem ;) o S
No tak ale teraz pytanie czy japońce tak szybko odpuszczą.... :roll: w sumie Boj jak i innym krajom w obecnym kryzysie nie podrodze z silną walutą swojego kraju..... Zobaczy się....

z drugiej strony slyszalem dzisiaj ciekawa wypowiedz pewniego goscia, ktory twierdzi ze europa i usa nie pozwola na wieksze oslabienie sie jena, i beda robili wszystko zeby dalej sie nie oslabial.

Ja od 130 siedze w S z TP na 122, zobaczymy co z tego wyniknie

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

psxor pisze:
Nevermind pisze:racja tutaj cuda jeszcze moga byc lecz 130 EUR JPY juz sie meczyli dyanmiaka slabsz jak i na U J i pokazli co potrafia mi systemi powoli na S wskazywal i dla tego pisalem ;) o S
No tak ale teraz pytanie czy japońce tak szybko odpuszczą.... :roll: w sumie Boj jak i innym krajom w obecnym kryzysie nie podrodze z silną walutą swojego kraju..... Zobaczy się....

z drugiej strony slyszalem dzisiaj ciekawa wypowiedz pewniego goscia, ktory twierdzi ze europa i usa nie pozwola na wieksze oslabienie sie jena, i beda robili wszystko zeby dalej sie nie oslabial.

tez slyszlaem ze np slabosc DAX po niekad jest spowodowana JAPAN i drukowanie ze moga Niemcy troche stracic na konkurencyjnosci troche w tym racji jak slaba waluta bedzie

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

szczudlo6 pisze:na AUD/USD pojawia się piekny pin bar na oporach 1,051 - 1,049, prawdopodobnie zapowiadający spadki potwierdzone potrójnym szczytem... hmm...
trzeci szczyt to początki wzrostowej fali 3,

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 9.04.20.13

No tak jak myślałam szczyt 104,36 z lipca 2008 na audjpy i nurek.

''Roguc''

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:
psxor pisze:

tez slyszlaem ze np slabosc DAX po niekad jest spowodowana JAPAN i drukowanie ze moga Niemcy troche stracic na konkurencyjnosci troche w tym racji jak slaba waluta bedzie
Japonia na jakiej płaszczyźnie jest konkurencją dla Niemiec?
to lepiej że koniunktura popytu poprawi się na wyspie bo wtedy produkty niemieckie będą miały wzięcie

a jeśli już to konkurencja jest na niewielką skalę pomiędzy tymi krajami a to może mieć wręcz pozytywny wpływ na te dwie gospodarki jednocześnie bo przyspiesza postęp technologiczny, taki jak nowe innowacje w motoryzacji

to może mieć korzystny wpływ na jedną i drugą stronę bo tworzą pewnego rodzaju PR

lepiej dla Niemców jak skośne inwestują długoterminowo w obligi europejskie bo nie trzeba zaciskać pasa u nas, a zatem są większe szanse na wzrost konsumpcji wyrobów niemieckich w europie

ja w ogóle nie kumam jaką te dwa kraje mogą mieć korelacje konkurencyjną, droga transportowa to druga półkula

Awatar użytkownika
grz3siek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grz3siek »

Panowie, zapakowaliście S-ki na edku ? ciekawi mnie jakie jest ryzyko ze japonce napompują go tak jak dziś rano.
Grzegorz

Zablokowany