Masz jakieś pomysły ?a&z pisze: Wynik jest mizerny , bo dramatycznie brakuje mi pewności siebie i w sytuacjach naprawdę znakomitych brakuje pociągnięcia za spust (mógłbym podać dziesiątki takich przykładów).
Ale jak pisałem pracuje nad tym.
Już czytanie innych dzienników , w tym twój czy Marcina jest dla mnie mobilizacją.
Twoje punkty "obserwacyjne" i wejścia z poprzedniego tygodnia pokrywają się dokładnie z moimi (czasami spoglądam na EMA60 [M15] EMA30[M30]), ogólnie na podstawie barów ruch ceny jest do przewidzenia, ale z natury rynku upierdliwie testuje wszystko w obie strony ,jak mi się pozycja omsknie parę pipsów zamykam lub mi sie flaki przewracają zanim przeczekam ten moment.
Też wiele świetnych wejść przez to zmarnowałem.Głównie przez takie dziwne przeświadczenie że gdzieś jest jakiś haczyk lub podstęp i zaraz odwinie w drugą stronę,to chyba uraz bo swoje chyba już odcierpiałem na FX .
Jeszcze jeden paradoks zauważyłem , im jest trudniej tym mi lepiej otworzyć pozycję , oczywiste jakieś jazdy w trendzie gdzie aż prosi się nawet z większym SL o wejście budzą moją nieufność i czekam godzinami ,a cena sobie jedzie.
Gdy wyluzuje i nie biję się o 5 pipów ze świeczkami to jest ok,zbytnia dokładność tu nie popłaca.