Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Musisz przekopać wskaźniki z ciągami Fibonacciego. Gdzieś to widziałem albo coś podobnego.

-- Dodano: pt 05-04-2013, 22:31 --

Poza tematem, ale jak szukacie jakiegoś wskaźnika to wstawiajcie obrazy czego szukacie. A jak wstawiacie jakieś wskaźniki to wstawiajcie obrazy tego co wrzucacie.
Często te same wskaźniki mają te same nazwy.
To ułatwi korzystanie z forum.

-- Dodano: pt 05-04-2013, 22:35 --
leszczu pisze:Gdzie znajdę wskaźnik, który umożliwi mi narysowanie takiej spirali (wszystkie które znalazłem do tej pory nie pasują).
Nie wiem czy o to Tobie chodzi ale jest coś takiego:
http://codebase.mql4.com/1055
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Dzięki Krys - znam to. Próbowałem konfigurować, ale nie mogę zrobić z tego spirali takiej jak moim rysunku.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

I nie zrobisz, nie ma szans, raczej :)) Nie znasz początku spirali, ale tego nikt nie wie gdzie jest początek, jeżeli to Ciebie pociesza :)
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Tak średnio :mrgreen:

gervazy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gervazy »

Witam
Mam ciekawy wskaźnik (wydaje mi się, że może być ciekawy) ale nie mogę go przetestować. Jakiś kłopot z prawidłowym wyświetleniem na MT4. Wskaźnik jest z rodzaju "strench meter" czyli określa relatywną siłę danej waluty, ale, jak wynika z opisu autora na forex faktory, opiera się na innej formule niż większość pozostałych wskaźników tego rodzaju. Autor udostępnił kod i zgadza się na "mieszanie" w nim. Wskaźnik zaciekawił mnie ponieważ oprócz siły względnej (moim zdaniem mało przydatnej) mierzy także prędkość i kierunek zmiany tej siły co wydaje się już bardzo ciekawe bo dzięki temu można łatwo wyłapać np moment zmiany kierunku siły relatywnej danej waluty.
Mam prośbę do kogoś kto zna się na kodowaniu o sprawdzenie kodu i znalezienie powodu kłopotów z wyświetlaniem. Być może chodzi o coś innego niż kod (kompilacja wypada dobrze) np wersję mt4 lub coś w ustawieniach windowsów.
Bardzo proszę o pomoc. Załączam plik z kodem.
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Trochę do testowania. Jakieś uwagi, oceny będą cenne.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Szukam jeszcze wskaźnika, który pokazuje że świeca przebiła poprzednie
low i zamknęła się powyżej
high i zamknęła się poniżej

ma ktoś może coś takiego? Dzięki

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

gervazy pisze:Witam
Mam ciekawy wskaźnik (wydaje mi się, że może być ciekawy) ale nie mogę go przetestować. Jakiś kłopot z prawidłowym wyświetleniem na MT4. Wskaźnik jest z rodzaju "strench meter" czyli określa relatywną siłę danej waluty, ale, jak wynika z opisu autora na forex faktory, opiera się na innej formule niż większość pozostałych wskaźników tego rodzaju. Autor udostępnił kod i zgadza się na "mieszanie" w nim. Wskaźnik zaciekawił mnie ponieważ oprócz siły względnej (moim zdaniem mało przydatnej) mierzy także prędkość i kierunek zmiany tej siły co wydaje się już bardzo ciekawe bo dzięki temu można łatwo wyłapać np moment zmiany kierunku siły relatywnej danej waluty.
Mam prośbę do kogoś kto zna się na kodowaniu o sprawdzenie kodu i znalezienie powodu kłopotów z wyświetlaniem. Być może chodzi o coś innego niż kod (kompilacja wypada dobrze) np wersję mt4 lub coś w ustawieniach windowsów.
Bardzo proszę o pomoc. Załączam plik z kodem.
pozdrawiam

Zerknąłem, i z tego co widać wymaga on czcionki "consolas" więc od tego bym zaczął, czy jest w systemie,
co prawda u mnie ta czcionka widzę jest a mimo to wskaźnik grafikę wyświetla jakoś tak niepełnie,
no ale może mam nie tą wersję albo co, pokombinuj z tą czcionką bo pewnie w tym tkwi problem.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Coś takiego widać. Ale osochozi?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

gervazy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gervazy »

kris007 pisze: Zerknąłem, i z tego co widać wymaga on czcionki "consolas" więc od tego bym zaczął, czy jest w systemie,
co prawda u mnie ta czcionka widzę jest a mimo to wskaźnik grafikę wyświetla jakoś tak niepełnie,
no ale może mam nie tą wersję albo co, pokombinuj z tą czcionką bo pewnie w tym tkwi problem.

Pozdrawiam
Zainstalowałem "consolas" ale to niewiele zmieniło. Hmm, chyba, że to jakaś inna wersja. Poszukam.
W wątku na FF o tym wskaźniku (http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=300750) też mieli ten problem.
Ten kłopot z poprawnym wyświetlaniem nie dotyczy wszystkich, więc chyba nie jest niemożliwy do naprawy. Niestety ja nie znam się na tym. :(
U mnie wyświetla się podobnie jak u mike'a.
pozdrawiam
---edit---
Kombinowałem też z ustawieniami pulpitu. W wątku pojawił się wpis ze zmianą ustawień ale to też niewiele pomogło.

@mike_05
Wskaźnik naprawdę może być ciekawy. Jeśli masz chwilę to zerknij na wątek FF.

ODPOWIEDZ