DayTrading: Piątek 5.04.2013
- wesoly mis
- Gaduła
Re: DayTrading: Piątek 5.04.2013
Rysiek znowu mnie podpuszczasz łobuzie:)
M1= minuty
EUR/USD= edzio
Publikacja danych to 14:30 na twoim szwajcarskim zegarku.
Ludzie... co zrobił brak matematyki na maturze !
P.S. Grubasy dobierają długie na spadkach. Więc pociągną ten wózek jeszcze...
M1= minuty
EUR/USD= edzio
Publikacja danych to 14:30 na twoim szwajcarskim zegarku.
Ludzie... co zrobił brak matematyki na maturze !
P.S. Grubasy dobierają długie na spadkach. Więc pociągną ten wózek jeszcze...
Ta płaska świeczka przy h1 na edku nie informuje nas o spadkach ?:)
'Nie myli się ten co nic nie robi'
Jeżeli cokolwiek się stanie, to Jen opór pójdzie w dół. Jak wybuchnie jakikolwiek pocisk w którejś Korei, to będzie spadek o 5 figur na eur/jpy i usd/jpy. Wiem że to może jest wbrew logice, ale jeżeli są dobre dane z Japonii to Jen się osłabia, a jeżeli są złe to się umacnia.Maaaniekmw pisze:Cześć wam!
Powiedzcie mi proszę jaki może być skutek ewentualnej wojny pomiędzy Koreą północną, a południową dla samego jena?
Osobiście wydaje mi się, że powinien on się osłabić, w szczególności do USD ale też do Euro, w końcu wojna byłaby bardzo blisko granic Japonii. Jednakże nie jestem do końca przekonany.
Cały czas mam to z tyłu głowy gdy tylko zaczynam grać na jpy, że coś może się wydarzyć nieoczekiwanego, zwłaszcza podczas weekendów przy dłuższych czasowo pozycjach.
Z góry thx
Edit: Dlatego dla mnie w tym momencie jedyną opcją grania na Jenie jest łapanie shorta na górkach. Nie zaryzykuje elki w dzisiejszych czasach jak w weekend jeb... bomba i odleci mi o 5 figur a ja nie będę mógł zamknąc pozycji.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2013, 13:10 przez psxor, łącznie zmieniany 1 raz.
jeszcze nie, choć jest to zapowiedź, teoria mówi ze można barć w ciemno S, ale praktycznie różnie to bywało...Hodis pisze:Ta płaska świeczka przy h1 na edku nie informuje nas o spadkach ?:)
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- wesoly mis
- Gaduła
Pragniemy poinformować, iż z powodu bardzo małej płynności handel na instrumentach GOLDs, GOLDs., XAUUSD, XAUUSD.., SILVERs, SILVERs., XAGUSD oraz XAGUSD.. w dniu dzisiejszym zakończy się o godzinie 17:00.
O co im chodzi ? Co będzie po 17-tej ?
- kk.dreamer
- Pasjonat
zamkną handelwesoly mis pisze:Pragniemy poinformować, iż z powodu bardzo małej płynności handel na instrumentach GOLDs, GOLDs., XAUUSD, XAUUSD.., SILVERs, SILVERs., XAGUSD oraz XAGUSD.. w dniu dzisiejszym zakończy się o godzinie 17:00.
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
- wesoly mis
- Gaduła
Masz rację, mam percepcję zaburzoną C2H5OH, XTB złodzieje zamkną ale coś jest na rzeczy.kk.dreamer pisze:zamkną handelwesoly mis pisze:Pragniemy poinformować, iż z powodu bardzo małej płynności handel na instrumentach GOLDs, GOLDs., XAUUSD, XAUUSD.., SILVERs, SILVERs., XAGUSD oraz XAGUSD.. w dniu dzisiejszym zakończy się o godzinie 17:00.
w XTB taka wiadomość w skrzynce pocztowej MT4 dotyczy 29 marca 

Ciężka praca jeszcze nikomu nie zaszkodziła ale po co ryzykować?
A u jakiego broka masz konto ?wesoly mis pisze:Pragniemy poinformować, iż z powodu bardzo małej płynności handel na instrumentach GOLDs, GOLDs., XAUUSD, XAUUSD.., SILVERs, SILVERs., XAGUSD oraz XAGUSD.. w dniu dzisiejszym zakończy się o godzinie 17:00.

Edit juz wiem...

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2013, 13:23 przez rabit, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

- atlanticos
- Maniak
to nie wbrew logice - risk on i risk off... tak jak napisałeś jeśli wybuchnie choć jedna bomba to zaczyna się wychodzenie z ryzykownych aktywów i automatyczne umacnianie głównie jena i usd. Nie wspomnę o zachowaniu w takim przypadku złotówki, którą zobaczylibyśmy chyba na orbiciepsxor pisze:
Jeżeli cokolwiek się stanie, to Jen opór pójdzie w dół. Jak wybuchnie jakikolwiek pocisk w którejś Korei, to będzie spadek o 5 figur na eur/jpy i usd/jpy. Wiem że to może jest wbrew logice, ale jeżeli są dobre dane z Japonii to Jen się osłabia, a jeżeli są złe to się umacnia

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv