Tu się zapytają dlaczego XTB.. ?dziamluk pisze:Już do nich napisałem i czekam na odpowiedź. Myślałem że tu się szybciej dowiem.
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Jak mozna zainstalowac do MT4 te linie fibonacciego do harmonics trading? tak jak np w tym filmiku?
http://www.youtube.com/watch?v=WeQ3frmnEdU
zanim wlaczyl Irona. linie miedzy szczytami. same linie bez wyznaczonych juz patternow.
http://www.youtube.com/watch?v=WeQ3frmnEdU
zanim wlaczyl Irona. linie miedzy szczytami. same linie bez wyznaczonych juz patternow.
Dodatkowe poziomy możesz dodać samemu w ustawieniach/właściwościach zniesień Fibo.
A patterny wyznacza wskaźnik niestandardowy. Zup lub jakiś podobny, jest tego dość sporo.
A patterny wyznacza wskaźnik niestandardowy. Zup lub jakiś podobny, jest tego dość sporo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam Szanowne Panie i Panów. Interesuję się forexem od dawna, mam już za sobą nieudany debiut na rynku. Wziąłem na wstrzymanie i póki co - inwestuję w edukację. Mój czas jeszcze nie nadszedł 
Ale... założyłem konto demo na Alpari i spotkała mnie dziwna sytuacja. Otóż: zająłem krótką pozycję na AUDNZD na poziomie 1.24451. Jak widać na załączonej grafice kurs jest teraz poniżej tego poziomu, a w zakładce handel widnieje, że jestem 13.32 jednostek NA MINUSIE. Czy ktoś może mi wyjaśnić o co tu chodzi?
Z góry dziękuję i życzę powodzenia.

Ale... założyłem konto demo na Alpari i spotkała mnie dziwna sytuacja. Otóż: zająłem krótką pozycję na AUDNZD na poziomie 1.24451. Jak widać na załączonej grafice kurs jest teraz poniżej tego poziomu, a w zakładce handel widnieje, że jestem 13.32 jednostek NA MINUSIE. Czy ktoś może mi wyjaśnić o co tu chodzi?
Z góry dziękuję i życzę powodzenia.

Matters of great concern should be treated lightly. Matters of small concern should be treated seriously.
Transakcje SELL otwierane są coprawda po cenie Bid, ale realizacja takiego zlecenia jest po cenie Ask, czyli tej wyższej, której nie widzisz. Jeśli spread jest dość duży to cena Ask nawet nie dotarła jeszcze do ceny otwarcia zlecenia.
Odwrotnie jest z pozycją BUY. Otwierana jest po cenie Ask, a realizowana po cenie Bid, tej którą widzisz na wykresie.
Odwrotnie jest z pozycją BUY. Otwierana jest po cenie Ask, a realizowana po cenie Bid, tej którą widzisz na wykresie.
Solą życia jest kasa.
Bardzo dziękuję za pomoc. Konkluzja jest oczywista - granie na parach z wysokim spreadem ma sens raczej w długoterminowej perspektywie lub na parach charakteryzujących się dużymi ruchami cen.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Matters of great concern should be treated lightly. Matters of small concern should be treated seriously.
-
- Pasjonat
możesz np. policzyć sobie wskaźnik dla danej pary: spread/zmienność. spred jest relatywnie ten sam ale zmienność jest różna na różnych TF. Jeżeli spread nie będzie pochłaniał większości zakresu ceny to możesz przyjąć taką parę i grać na nie niższym TF niż ten który akceptujesz ze wskazań wskaźnika.
Witam,
Czy można w mt4 skrótem klawiszowym włączyć linie trędu i zmieniać TF-y?
Czy można w mt4 skrótem klawiszowym włączyć linie trędu i zmieniać TF-y?
Nie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
A jak sie liczy wartosc pipsa dla platform z piecioma liczbami po przecinku