fx-forum - zastanów się 2 razy nim się zarejestrujesz

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

fx-forum - zastanów się 2 razy nim się zarejestrujesz

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Dlaczego? Jak tam wdepniesz to na wieki :563:

Poprosiłem admina na PW o usunięcie konta, bez odzewu przez 5 dni, raczył odpisać po tym jak napisałem posta w dziale "Admin i Moderatorzy".
poljot1.PNG
:evil: Kto ma problemy ze sobą to chyba widać :563: Bardzo przyjemny admin, bardzo.
Ale nic chwilę później wytoczył ciężką artylerię o tuż skontaktował się z prawnikiem.
poljot2.PNG
I lipa z usuwaniem konta :563:
I tak by to było, rejestrujesz się tam = zrzekasz się wszelkich praw co do zarządzania swoim kontem.

Temat dla potomności "usunięcie konta" też znikł, doradzał mi nie logować się jeśli mi coś nie pasuje.
I tak zrobię ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: fx-forum - zastanów się 2 razy nim się zarejestrujesz

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Nie rozumiem za bardzo w czym problem ma administracja tamtego forum.
Znam fora które z poziomu usera pozwalają usuwać swoje konto.
O ile nie żądałeś usunięcia wszystkich swoich postów to nie widzę powodu dla których mieliby odmawiać.
Inna sprawa że fora są prywatne i demokracja na nich nie działa ;)
Ale też nie widzę za dużej różnicy pomiędzy usuwaniem konta a nie logowaniem się na nim już nigdy.
Ja za mojej kandencji moda miałem sporo zapytań o usunięcie konta i zawsze wysyłałem link do admina.
Nie zdarzyło się żeby był jakiś problem.
Czasem bywało to po jakiejś zadymie forumowej ale czasem najzwyklej w świecie ludzie chcieli zatrzasnąć za sobą drzwi i spalić most żeby się wyrwać z forum bo to jest jak nałóg.... ;)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

O żadne usuwanie postów nie prosiłem, też się zdziwiłem na nawi usunięcie nie stanowi żadnego problemu z tego co wiem.
Rejestrujesz się tam i tyle konto staje się własnością admina, gwardię prawników powoła a nie usunie, bo to ego forum je ...

Admin adminowi nie równy, większość raczy odpisać na PW ten pewnie bawił się w dzieciństwie betonowymi zabawkami,
wie lepiej to nie musi.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Zawsze staram się unikać dyskusji, które nie mają związku bezpośrednio z rynkiem ale tym razem zrobię wyjątek.

Fx-forum zostało założone przez ludzi dla ludzi. Naszym celem od początku było i jest utrzymanie dyskusji na wysokim poziomie. Stworzyliśmy grupę ludzi, która doskonale się dogaduje i czerpie przyjemność z bycia tam. Pozdrawiam Darka Kube Krisa Seba Tomka Anie Artura Emeryta Ryszarda Jeremiego i wielu innych których tutaj pominąłem i którzy są z nami od początku.

Kwestie kasowania kont została jednakże przez nas pominięta - stąd opóźnienie i te niepotrzebne komplikacje które z tego wynikły. Nie przewidziałem tej kwestii - nie każdą kwestię da się przewiedzieć.

Gdybyś Darkey poczekał jeszcze dzień dwa ( zajęty byłem bardziej ostatnio jak i Kris ) nie byłoby pewnie kłopotu i konto zostałoby skasowane - poruszyłeś wątek prawny w wiadomościach do Nas więc naszym obowiązkiem było sprawdzić czy faktycznie sytuacja nas dotyczy - nie jestem ekspertem od prawa więc musiałem zasięgnąć opinii znajomego. Nie chcieliśmy robić wyjątków dla jednego użytkownika tylko opracować regułę dla wszystkich.

Oczywiście każdy ma prawo prosić o skasowanie swojego konta - strata każdego aktywnego kolegi forumowego jest dla nas stratą jednakże nie jest naszym celem stwarzanie komukolwiek problemów.

Nie reklamowaliśmy się nigdzie jako, że uważamy że coś wartościowego tego nie potrzebuje. Nasza skromna grupa osób od Września poprzedniego roku urosła do 500 użytkowników a to już trochę jest i świadczy o tym, że jednak większości podoba się to co stworzyliśmy.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
fx-forum

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

MkubuxK pisze:Pozdrawiam Darka Kube Krisa Seba Tomka Anie Artura Emeryta Ryszarda Jeremiego i wielu innych których tutaj pominąłem i którzy są z nami od początku
Podłączam się (no chyba że któryś z nich to poljot czy jakoś tak :563: )
MkubuxK pisze:Kwestie kasowania kont została jednakże przez nas pominięta - stąd opóźnienie i te niepotrzebne komplikacje które z tego wynikły. Nie przewidziałem tej kwestii - nie każdą kwestię da się przewiedzieć.
MkubuxK a to nie admin powinien się takimi sprawami zajmować? Ja rozumiem opóźnienia ale ten pad... nie raczy nawet odpisać, "jaśnie pan" zareagował dopiero po poście w dziale dla adminów i tu PW które dostałem, jako userowi się mi nie spodobało, kij mnie jego betonowe zabawki z dzieciństwa obchodzą.
MkubuxK pisze:Gdybyś Darkey poczekał jeszcze dzień dwa ( zajęty byłem bardziej ostatnio jak i Kris ) nie byłoby pewnie kłopotu i konto zostałoby skasowane - poruszyłeś wątek prawny w wiadomościach do Nas więc naszym obowiązkiem było sprawdzić czy faktycznie sytuacja nas dotyczy - nie jestem ekspertem od prawa więc musiałem zasięgnąć opinii znajomego. Nie chcieliśmy robić wyjątków dla jednego użytkownika tylko opracować regułę dla wszystkich.
Wszystko fajnie tylko czekałem 4 dni które to minęły bez reakcji ze strony wiadomego człeka. Co tu jest do sprawdzania, skoro użytkownik zakłada owe konto to powinien mieć także prawo jego usunięcia. I jak teraz u was jest opracowana reguła ubezwłasnowolnia czy nie ubezwłasnowolnia?
MkubuxK pisze:Oczywiście każdy ma prawo prosić o skasowanie swojego konta - strata każdego aktywnego kolegi forumowego jest dla nas stratą jednakże nie jest naszym celem stwarzanie komukolwiek problemów.
W takim razie dlaczego "mości" admin zapierał się rękami i nogami by tylko nie było tak jak ja chciałem?
Darkey pisze:Nie reklamowaliśmy się nigdzie jako, że uważamy że coś wartościowego tego nie potrzebuje. Nasza skromna grupa osób od Września poprzedniego roku urosła do 500 użytkowników a to już trochę jest i świadczy o tym, że jednak większości podoba się to co stworzyliśmy.
Tak większość użytkowników jest co najmniej spoko, bardziej doświadczeni itd. itp. sporo superlatyw.

Ale i wracamy do setna sprawy admin ma gdzieś zwykłego usera, czyt. odpisać nie raczy, jak już to chamsko. Użytkownik chce usunąć konto on nie wyraża zgody, zamiast jak normalny człowiek usunąć konto bez większych ceregieli buszuje po forach w poszukiwaniu informacji świadczących o tym że zwykły użytkownik NIE MA RACJI

Mnie w taki sposób traktował bardzo prawdopodobne że i inni tak zostaną potraktowani, niech wiedzą co ich może czekać. Może chociaż regulamin na bardziej cyrograficzny zmieni, wtedy przynajmniej normalny user będzie wiedział na co się godzi w momencie rejestracji.

Z wyrazami szacunku do MkubuxK oraz brakiem wyrazów szacunku do poljota.
Darkey 8)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

daromanchester pisze:Ale też nie widzę za dużej różnicy pomiędzy usuwaniem konta a nie logowaniem się na nim już nigdy.
I temat wyczerpany w całości :) Nie rozumiem Darkey po co to całe zamieszanie bo tak naprawde usuwanie konta to moim zdaniem tylko i wyłącznie zaspokajanie "widzimisie" usera ktory po prostu chce dać wyraźnie do wiadomości że rezygnuje z forum

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Ink. + nie chce spamu z forum z którego nie chce już korzystać od tyle, mój e-mail i to raczej ja powinienem decydować o tym w jakiej bazie on jest a gdzie go być nie powinno.
Weźmy dla przykładu jakąś subskrypcję, zapisuje się na ową po przeczytaniu regulaminu, jeśli nie pisze w niej że jest dożywotnia ewentualnie wchodzę. W dodatku w każdej chwili mogę z czegoś takiego zrezygnować, przeważnie pod każdą wiadomością widnieje link po kliknięciu w który i potwierdzeniu decyzji po iluś tam dniach adres e-mail zostaje usunięty z bazy danych.

ODPOWIEDZ