DayTrading: Poniedziałek 25.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 mar 2013, 00:11

Wzrost
32
52%
Bez zmian
8
13%
Spadek
22
35%

Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
omi7
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 25.03.2013

Nieprzeczytany post autor: omi7 »

laktor pisze:
Antonowitch pisze:Jak tylko wystrzelił otworzyłem pozycję jednak strzał był szybszy i zamknąłem ze stratą niewielką zaraz jak wyhamował.
Emocje, błąd początkującego..
rajdy można łapać w trakcie jak są przynajmniej na m15, z minutówką nie warto zadzierać jak już ruszy, tyle z mojego doświadczenia, a zmiana pare dziesiąt pips w parę sekund niemal gwarantuje równie szybki odwrót co najmniej do 30% tej zmiany później często także do połowy
Właśnie, gdy strzeli sobie na kilkadziesiąt pipsów w dół czy w górę to zaraz jest odreagowanie, czasem nawet powrót. To daje sporo zarobić. Jednak często popełnia się ten błąd, że chce się jeszcze załapać, a tu lipa...
P.S. UJ wyczynia dziś piękne rzeczy
"Pieniądza nie należy gonić, należy wyjść mu naprzeciw"

Antonowitch
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antonowitch »

omi7 pisze:
laktor pisze:
Antonowitch pisze:Jak tylko wystrzelił otworzyłem pozycję jednak strzał był szybszy i zamknąłem ze stratą niewielką zaraz jak wyhamował.
Emocje, błąd początkującego..
rajdy można łapać w trakcie jak są przynajmniej na m15, z minutówką nie warto zadzierać jak już ruszy, tyle z mojego doświadczenia, a zmiana pare dziesiąt pips w parę sekund niemal gwarantuje równie szybki odwrót co najmniej do 30% tej zmiany później często także do połowy
Właśnie, gdy strzeli sobie na kilkadziesiąt pipsów w dół czy w górę to zaraz jest odreagowanie, czasem nawet powrót. Do daje sporo zarobić. Jednak często popełnia się ten błąd, że chce się jeszcze załapać, a tu lipa...
P.S. UJ wyczynia dziś piękne rzeczy
Spóźnione rajdy bolą. Co do USDJPY walczy jeszcze z oporem może się przebić..

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

Na domknięciu luki mogą być oczekujące
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
omi7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: omi7 »

A gdzie tam na UJku jest opór? 94,95 czy bardziej 95,10? Nie mogę jakiegoś wskazać konkretnie, pomoże ktoś?
"Pieniądza nie należy gonić, należy wyjść mu naprzeciw"

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Ten kanał na EJ potwierdza, parcie w dół...

-- Dodano: 25 mar 2013, 01:43 --
Antonowitch pisze:
ForexTig3r pisze:qźwa mam te konto w tym konkursie tms po zalogowaniu na real mówi mi że nie mma wystarczających środŻo∑, ale zalogowało się poprawnie z 3k depo, o co chodzi ??
Ja zawsze męczę suport online na Salcie. Warto zajrzeć do FAQ i popytać gości z wsparcia..
No tak nie ta dźwignia... :)
Oni tam mają na każdej prze inną ....
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Antonowitch
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antonowitch »

Na H4 zaglądam czasami na chwilę..
Edziu oddał co moje tak więc spadam...
Mam nadzieję że poleci jutro z rana do 1,28 bo jakiegoś longa z 1000pips bym zastawił pewnie nie tylko ja ;), ale jak znam życie to przed info z Cypru będzie szczytował na 1,31 tak aby zrobić wszystkim na złość a potem będziemy wklejać filmiki ale urwał....

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

szajas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szajas »

mozecie mi wyjasnic dlaczego po dwoch doji edek nie spadl?

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ponieważ nr1
-tematem nr 1 jest cypr i spójność ojro grupy, a nie jakieś tam pivoty ;) teraz rządzą fundamenty

ponieważ nr2
- te pivoty sam w sobie nic nie świadczą, ważniejsza jest świeczka po pivocie, jeśli ona by była czerwona a rynek by szedł dalej na ziolono, to to wtedy wbrew teorii, a jeśli po pivocie świeczka jest zielona, i rynek idzie dalej na zielono, to wszytko zgodnie z AT się odbywa ;)
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
patx360
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: patx360 »

25.03.2013 (IAR) - Cypr dostanie 10 miliardów euro pożyczki i uniknie bankructwa; w nocy liderzy Unii Europejskiej porozumieli się w tej sprawie z władzami w Nikozji. Rząd Cypru będzie musiał jednak wprowadzić gruntowne zmiany. Opodatkuje największe depozyty bankowe na Cyprze tak, by we własnym zakresie zebrać niezbędne kwoty potrzebne do ratowania kraju.

Duże straty poniosą ci, którzy mieli na Cyprze powyżej 100 tysięcy euro, jeśli ich depozyty nie były ubezpieczone. Zdaniem ekspertów ucierpią w dużej mierze klienci z Rosji, łącznie zdeponowali oni na Cyprze około 20 miliardów euro - to jedna trzecia wszystkich depozytów w tym kraju. Szczegóły mają być ustalone wnajbliższych dniach.

Drugi największy na Cyprze, Bank Laiki zostanie podzielonyna dwa mniejsze. Tak zwany „zły bank” zniknie, druga część - „bank dobry” , stanie się częścią Banku Cypru, największego banku w tym kraju.

Fundusze emerytalne pozostaną nietknięte. Zdaniem obserwatorów twarde stanowisko Unii, w tym Niemiec wynika z faktu, że należący do strefy euro Cypr, uchodził przez wiele lat za raj podatkowy, były nawet podejrzenia o pranie brudnych pieniędzy i Europa nie chciała dłużej tego tolerować.

Zdaniem niemieckiego ministra finansów, Wolfganga Schaeuble, parlament Cypru nie będzie musiał przyjmować w głosowaniu ustalonych rozwią

Zablokowany