Ubezpieczenie na życie
Ubezpieczenie na życie
Witam, ostatnio moja mama wspomina o ubezpieczeniu na życie, że takowe by chciała wykupić. Sęk w tym, że ma 63 lata i ciężko chyba będzie coś znaleźć. Byliśmy w PZU ale tam przy składce miesięcznej około 100 zł kwota ubezpieczenia wychodziła w granicach 12 tysięcy. czy możecie polecić coś lepszego? Pytanie kieruje przede wszystkim do osób mających styczność z czymś takim a nie do osób które coś tam słyszały ale do końca nie wiedzą w którym kościele dzwoni. Pozdrawiam
Re: Ubezpieczenie na życie
Z własnych obserwacji i kilku polis jakie posiadam a jestem od Twojej mamy o 5 lat młodszy , korzystne ubezpieczenie na życie na wypadek śmierci naturalnej jest trudno osiągalne ......... warunki jakie stawiają ubezpieczyciele są bardzo podobne jeśli chodzi o relacje sumy ubezpieczenia w stosunku do proponowanej wysokości składki . Wybiegiem jaki można zastosować jest dołączenie do ubezpieczenia grupowego w "zaprzyjaźninej firmie" i tak np. ubezpieczenie na zycie na kwotę 20 tys a w przypadku N.W. 40 tys. kosztuje 40 zł miesięcznie. Nie ma natomiast problemu z ubezpieczeniem od skutków nieszcżęśliwych wypadków i obecnie np. AIG proponuje takie ubezpieczenie na kwotę 100 tys. zł i 200 tys. w przypadku kalectwa juz za 29zł miesięcznie ( infolinia 801-707-107)
Właśnie w PZU coś wspominali o ubezpieczeniu grupowym, że to by było dość korzystne, problem jednak w tym, że nie mamy "zaprzyjaźnionej firmy" bo mama całe życie jest ubezpieczona w KRUS-ie
Witam, ja polecam porównanie ofert kilku firm, uzupełnia się formularz i dostaje kilka najlepszych opcji: http://www.ubezpieczeniaonline.pl/zamow ... nie-zycia/
- jamesfisher
- Pasjonat
Mało u Ciebie chcieli 40zł. U mnie w pracy za grupowe 65zł.aliorr pisze:Z własnych obserwacji i kilku polis jakie posiadam a jestem od Twojej mamy o 5 lat młodszy , korzystne ubezpieczenie na życie na wypadek śmierci naturalnej jest trudno osiągalne ......... warunki jakie stawiają ubezpieczyciele są bardzo podobne jeśli chodzi o relacje sumy ubezpieczenia w stosunku do proponowanej wysokości składki . Wybiegiem jaki można zastosować jest dołączenie do ubezpieczenia grupowego w "zaprzyjaźninej firmie" i tak np. ubezpieczenie na zycie na kwotę 20 tys a w przypadku N.W. 40 tys. kosztuje 40 zł miesięcznie. Nie ma natomiast problemu z ubezpieczeniem od skutków nieszcżęśliwych wypadków i obecnie np. AIG proponuje takie ubezpieczenie na kwotę 100 tys. zł i 200 tys. w przypadku kalectwa juz za 29zł miesięcznie ( infolinia 801-707-107)
Obecnie podnieślismy sobie sume ubezpieczenia odpowiednio na 50 tys. śmierć naturalna i 100 tys. śmierć przy zaistnieniu nieszczęśliwego wypadku , składka jaka płacimy to 53zł/mc. Ubezpieczycielem jest PZU.
- jamesfisher
- Pasjonat
U mnie naturalna 50 tyś, śmierć w skutek NW 100 tyś. Ubezpieczyciel Aviva. Z kwotą się walnąłem. Jest to 55zł/mc.aliorr pisze:Obecnie podnieślismy sobie sume ubezpieczenia odpowiednio na 50 tys. śmierć naturalna i 100 tys. śmierć przy zaistnieniu nieszczęśliwego wypadku , składka jaka płacimy to 53zł/mc. Ubezpieczycielem jest PZU.
-
- Uczestnik
Jesli chodzi o ubezpieczenie to zwróć się do AXA, dodatkowo ostatnio powstała również strona, na której można się ubezpieczyć on-line (https://pomocnaraka.pl/), akurat w tym wypadku chodzi o ubezpieczenie na raka