Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Poszukuje Stoch Oscilator z kolorowymi strefami 80-100 i 20-0 tak jak na obrazku.
Czy mozna jakos dodac te strefy lub ktos wie co to za stoch?
Czy mozna jakos dodac te strefy lub ktos wie co to za stoch?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ktos sie orientuje gdzie znajde taki wskaznik ? Wsk pokazuje aktualny zysk/strate. Chodzi mi głownie o ten identyczny wskaznik.
Witam,
poszukuję wskaźnika do sr jak na obrazku, może ktoś posiada bądź wie jak się nazywa.
poszukuję wskaźnika do sr jak na obrazku, może ktoś posiada bądź wie jak się nazywa.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
Poszukuje wskaźnika, który pokaże mi wielkość pozycji dla wybranego poziomu ryzyka.
Zeziu07 pisze:Poszukuje wskaźnika, który pokaże mi wielkość pozycji dla wybranego poziomu ryzyka.
Dzięki Jarek,
wrzuciłem działa i hula.
Jednak mam pytanie laika - domyślnie sl jest ustawiony od 2 do 11 pips + jeden do wyboru dynamiczny.
Pytanie jak to ustawić pod siebie?
wrzuciłem działa i hula.
Jednak mam pytanie laika - domyślnie sl jest ustawiony od 2 do 11 pips + jeden do wyboru dynamiczny.
Przepraszam za banalne pytanie:
......... Załóżmy, że mam rachunek z depozytem 10 000. Ustaliłem sobie, ze stop loss bedzie po stracie 700 pipsow . Te 700 pipsow to jest 30% całego kapitału. Jak obliczyc wielkosc lota ? Jest kalkulator do tego ?
......... Załóżmy, że mam rachunek z depozytem 10 000. Ustaliłem sobie, ze stop loss bedzie po stracie 700 pipsow . Te 700 pipsow to jest 30% całego kapitału. Jak obliczyc wielkosc lota ? Jest kalkulator do tego ?
wskaźnik 2 posty wyżej to umożliwia.ksiadz pisze:Przepraszam za banalne pytanie:
ustawiasz SL dynamiczny na 700 lub 7000 (dla 5cyfrowych notowań)
Zakładane ryzyko proc = 0.3
i wskaźnik pokaże jaka wartośc lota moze być otworzona przy 700 pipsach SL.
Uwaga ! wskażnik liczy od aktualnej wartości rachunku, nie od zakładanych 10 000.
-- Dodano: wt 26-03-2013, 7:30 --
?Zeziu07 pisze:Dzięki Jarek,
wrzuciłem działa i hula.
Tzn jak ustawić inne wartości SL'i? Np. zakres od 5 do 20 pips.
Szukaj TRO_SR_RR lub TRO_SupResHHLL.Darkey pisze:Witam,
Pozdrawiam