Szukam brokera - ECN/STP/NDD + Java API + maly depozyt

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
rafalm23
Bywalec
Bywalec

Szukam brokera - ECN/STP/NDD + Java API + maly depozyt

Nieprzeczytany post autor: rafalm23 »

Witam,
Szukam brokera musi byc ECN/STP/NDD posiadac Java API lub FIX i koniecznie maly depozyt, wiem ze FIX byloby lepsze ale jest drogie wiec odpada

co proponujecie oprocz dukascopy?

pzdr,
r.

dominik88
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Szukam brokera - ECN/STP/NDD + Java API + maly depozyt

Nieprzeczytany post autor: dominik88 »

rafalm23 pisze:Witam,
Szukam brokera musi byc ECN/STP/NDD posiadac Java API lub FIX i koniecznie maly depozyt, wiem ze FIX byloby lepsze ale jest drogie wiec odpada

co proponujecie oprocz dukascopy?
pzdr,
r.
FIX to nie API , zresztą już ktoś odpisywał Ci na ten temat. Najwyraźniej masz jakieś schizy , co tym bardziej wydaje się dziwne że wymagasz niewiadomo czego oferując w zamian minimalne depo :D

rafalm23
Bywalec
Bywalec

FIX to nie API , zresztą już ktoś odpisywał Ci na ten temat. Najwyraźniej masz jakieś schizy , co tym bardziej wydaje się dziwne że wymagasz niewiadomo czego oferując w zamian minimalne depo :D
jest QuickFIX a to jest API oparte o protokol FIX, po za tym nie rzadam nie wiadomo czego, dowodem na to jest to ze taka oferte ma dukascopy wiec znaczy "ze sie da"

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

rafalm23 pisze:jest QuickFIX a to jest API oparte o protokol FIX, po za tym nie rzadam nie wiadomo czego, dowodem na to jest to ze taka oferte ma dukascopy wiec znaczy "ze sie da"
Znowu mylisz pojęcia: QuickFIX to nie API a biblioteka realizującą obsługę protokołu FIX. Nie wiem w jaki sposób chcesz skorzystać z FIX'a, będzie to wymagało albo zakupu jakiegoś programu, który to potrafi albo napisania swojego kodu. W tym drugim wypadku, jeśli chcesz to zrobić sam to lepiej daj sobie spokój.

A co do DukasCopy - nie wiem czy coś się zmieniło (pewnie Raposo byłby tu kompetentny odpowiedzieć) ale dostęp do FIX'a dawali dla kont z depozytem od 100 000 USD.
Green
Obrazek
Obrazek

rafalm23
Bywalec
Bywalec

A co do DukasCopy - nie wiem czy coś się zmieniło (pewnie Raposo byłby tu kompetentny odpowiedzieć) ale dostęp do FIX'a dawali dla kont z depozytem od 100 000 USD.
juz pisalem fix jest za drogie wiec odpada moze byc zwykle Java API jak JForex

pzdr,
r.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

green7 pisze: A co do DukasCopy - nie wiem czy coś się zmieniło (pewnie Raposo byłby tu kompetentny odpowiedzieć) ale dostęp do FIX'a dawali dla kont z depozytem od 100 000 USD.
Nic się nie zmieniło. Co prawda możemy zawsze trochę ponegocjować tę minimalną wpłatę ale nie spodziewałbym się cudów typu 50 tyś.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Antonowitch
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antonowitch »

"Mały depozyt" pojęcie względne, wiem że w FXSalt otwierają od 100PLNów niżej chyba nie można a Broker jak na razie tylko chwalić i do tego STP. Przy zleceniach działa expresowo z palucha też daje radę.

rafalm23
Bywalec
Bywalec

"Mały depozyt" pojęcie względne, wiem że w FXSalt otwierają od 100PLNów niżej chyba nie można a Broker jak na razie tylko chwalić i do tego STP. Przy zleceniach działa expresowo z palucha też daje radę.
duzo brokerow ecn/stp otwiera konta za kilkaset dolarow, sek w tym ze nie daja Java API ... a FXSalt daje Java API w tej cenie?

ODPOWIEDZ