Witam,
niechetnie pytam o takie rzeczy na forum, ale tym razem musze...
Moze wyjasnilby mi ktos "jak babie na miedzy" jak uzywac "Fibonacci retracement" ? Z posrod wszystkich sprawdzonych przez lata metod, Fibonacci wg mojego rozeznania i obserwacji innych daje najwieksze prawdopodobienstwo zysku. Moze ma ktos jakis tutorial/link gdzie ktos w sposob jasny i klarowny jest w stanie wytlumaczy jak przy pomocy tego narzedzia spekulowac dalszy kurs cen ?
Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc.
Pozdrawiam
Dlugi
Fibonacci - projekcje wsparc i oporow - jak to ugryzc ?
Re: Fibonacci - projekcje wsparc i oporow - jak to ugryzc ?
dołączam się do prośbydlugi pisze:Witam,
niechetnie pytam o takie rzeczy na forum, ale tym razem musze...
Moze wyjasnilby mi ktos "jak babie na miedzy" jak uzywac "Fibonacci retracement" ? Z posrod wszystkich sprawdzonych przez lata metod, Fibonacci wg mojego rozeznania i obserwacji innych daje najwieksze prawdopodobienstwo zysku. Moze ma ktos jakis tutorial/link gdzie ktos w sposob jasny i klarowny jest w stanie wytlumaczy jak przy pomocy tego narzedzia spekulowac dalszy kurs cen ?
Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc.
Pozdrawiam
Dlugi

Geometria Fibonacciego - Paweł Danielewicz, może się wam przyda.
pomylka! do usuniecia
-- Dodano: 26 lut 2013, 11:50 --
Jedyne do czego nadaje sie narzedzie zwane "fibonacci" to pomiar fal. Z moojej praktyki retrace jest niedoskonaly i przez tio mniej przydatny
ekspansja ladnnie mierzy fale wewn i zewn...
wspolczynniki to bardziej religia... czasem dzialaja i to jest woda na mlyn wierzacych.
///edit zalacznik
Jedyne do czego nadaje sie narzedzie zwane "fibonacci" to pomiar fal. Z moojej praktyki retrace jest niedoskonaly i przez tio mniej przydatny
ekspansja ladnnie mierzy fale wewn i zewn...
wspolczynniki to bardziej religia... czasem dzialaja i to jest woda na mlyn wierzacych.
///edit zalacznik
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.
Ja również uważam że fibo to bardzo dobry ciąg mający wpływ na wynik gry - opracowałem własny wskaźnik który wyznacza wartości fibo - na przykładzie poniżej jest dzisiajsza nocna sesja - wskaźnik ustawiłem na H1 - jego wadą jest to że musi pracować non-stop bez przerwy w internwale tygodniowym.
Jedyny problem jaki mam w tej chwili to określenie czy poziom fibo zostanie przekroczony czy stanie się granicą. Jeśli wiecie jak określić siłę przebicia to będę wdzięczny.
Jedyny problem jaki mam w tej chwili to określenie czy poziom fibo zostanie przekroczony czy stanie się granicą. Jeśli wiecie jak określić siłę przebicia to będę wdzięczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.