Prędkość internetu-forex
Prędkość internetu-forex
Czy są jakieś minimalne wymogi dotyczące prędkości łącza internetowego do gry na forexie?. Rozważam obecnie propozycję 5 Mb/s od Vectry, czy to wystarczy?
Dziękuję i pozdrawiam.
Re: Prędkość internetu-forex
Szybkość internetu nie jest aż tak istotna. Bardziej ważna jest długość drogi jaką dane muszą pokonać do serwera brokera, czyli ping. Paradoksalnie, jeśli zmienisz dostawcę internetu, bo inny oferuje szybsze łącze w takiej samej cenie to nie musi być jakiejkolwiek poprawy, a nawet może być gorzej. Z tego co słyszałem, Neostrada pod tym względem wypada słabo. Ale lepiej mieć neostradę niż nic... 
Oczywiście będzie problem aby najpierw sprawdzić ping od nowego dostawcy i zobaczyć czy będzie jakakolwiek poprawa, a potem założyć sobie internet i na to rady nie mam ale jeśli chcesz zwiększyć szybkość łącza TYLKO po to aby zlecenia szybciej wchodziły to raczej nie tędy droga.

Oczywiście będzie problem aby najpierw sprawdzić ping od nowego dostawcy i zobaczyć czy będzie jakakolwiek poprawa, a potem założyć sobie internet i na to rady nie mam ale jeśli chcesz zwiększyć szybkość łącza TYLKO po to aby zlecenia szybciej wchodziły to raczej nie tędy droga.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Może też być tak, że w przypadku awarii gdzieś po drodze, WWW np będzie smigało, a połączenia z brokerem brak. Wszystko zależne jest od trasy jaką muszą pokonać pakiety...
No właśnie tu jest problem, ping mogę sprawdzić dopiero po zainstalowaniu, chyba że znajdę kogoś kto ma tego dostawcę w mojej okolicy (czy można określić min. wartości ping dla forexu?). Nie zmieniam dostawcy tylko staram się o internet w innym miejscu aniżeli do tej pory. Teraz mam 8Mb i jest dobrze, także w pozostałym zakresie poza forexem. Mam alternatywę Vectra 5 Mb albo neostrada "do 10Mb", pozostaje jeszcze radiówka, ale to chyba najgorzej?raposo pisze:Bardziej ważna jest długość drogi jaką dane muszą pokonać do serwera brokera, czyli ping. Paradoksalnie, jeśli zmienisz dostawcę internetu, bo inny oferuje szybsze łącze w takiej samej cenie to nie musi być jakiejkolwiek poprawy, a nawet może być gorzej.
Skoro z neostradą słabo, więc pomyślę najpierw o Vectrze. Może ktoś z kolegów ( pań również

Cyb internet będzie a połączenia z brokerem może nie być?, więc wymagania techniczne dla obsługi brokera są większe aniżeli zwykłe www?
Dziękuję i pozdrawiam.
Tak, moze tak byc. I nie chodzi o wymagania techniczne, a o trase pakietow. Jezeli bedzie gdzies awaria na jakims duzym wezle, mozesz miec problem z zalogowaniem do brokera a juz strony w PL beda smigaly.
Mialem tak juz nie raz, stad w zasadzie 3 rozne lacza w domu.
Ostatnio zdazylo mi sie tak z dukasem. Na necie domowym zero polaczenia, przez play lub t-mobile wszystko gralo.
Mialem tak juz nie raz, stad w zasadzie 3 rozne lacza w domu.
Ostatnio zdazylo mi sie tak z dukasem. Na necie domowym zero polaczenia, przez play lub t-mobile wszystko gralo.
Reasumując trader przez duże "T" powinien mieć jakąś alternatywę na wypadek, gdyby jedno źródło sygnałuCyb pisze:Mialem tak juz nie raz, stad w zasadzie 3 rozne lacza w domu.
"padło". Widzę, że u Ciebie są 2 awaryjne, no tak...profesjonalista to profesjonalista

Dziękuję i pozdrawiam.
Dwa łącza to minimum (np. stałe i mobilne).
Z neostradą wiem, że ludzie mieli najwięcej problemów z połączeniem i narzekali na wolniejszą egzekucję zleceń. Może coś się zmieniło, bo było to już jakiś czas temu...
Z neostradą wiem, że ludzie mieli najwięcej problemów z połączeniem i narzekali na wolniejszą egzekucję zleceń. Może coś się zmieniło, bo było to już jakiś czas temu...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
W obecnych czasach gdy każdy ma komórkę, podłączenie jej jako modem nie stanowi większego problemu.
Tylko trzeba mieć taką sieć, która będzie miała dobry zasięg w danym miejscu, a nie ledwo dwie kreski, bo wtedy człowiek siwych włosów dostaje... 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
mi wyszedł czas 39 ms, to słaby czy dobry wynik?
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.