DayTrading: Poniedziałek 18.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 mar 2013, 20:54

Wzrost
29
47%
Bez zmian
7
11%
Spadek
26
42%

Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
omi7
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 18.03.2013

Nieprzeczytany post autor: omi7 »

Na UJku domknie na 90% zatem na L do 95.20 można załapać
"Pieniądza nie należy gonić, należy wyjść mu naprzeciw"

koniaczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koniaczek »

davor5 pisze:
koniaczek pisze:
crok. pisze:nie wierze, ze morgany takiego stopa odpuszcza
Odbija Ską
Odbiją Lką :)
To lubię w forexie :)

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

Mi się wydaje, że te spadki to tak naprawdę wcale nie z powodu cypru. To malutki kraik i mogliby go w zasadzie zaorać i nikt by gospodarczo tego nie odczuł. Te środki to ściągnęli z banków są niczym w porównaniu z tym co wyparowało dzisiaj ludziom i fundów (czyli ludziom) z kont po luce.
Problem tak naprawdę leży w tym, że wszyscy się nagle przestraszyli, że rządy i bruksela może bezkarnie kraść ludziom z kont kasę. A co jeśli teraz zrobią to samo w Grecji? A może Hiszpanii? We Włoszech, Francji? Precedens już jest, a jak raz się przetrze jakiś szlak to już drugi raz łatwo...

Innymi słowy goldmany się teraz boją, że w poniedziałek będzie run na banki nie tylko na cyprze ale również w portugalii, grecji itd. Trzeba pilnie śledzić wiadomości...

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

psxor pisze:Jakieś prognozy co do kabla? Mialem S na edku 1.3100 i sl na 1.2950, luka byla od ~1.2910 i mi zamknelo dokladnie na sl ... szkoda szkoda. Mam jeszcze jednego edka po 1.3070 i sl na 1.2700, myslicie ze dojdzie? ciekawi mnie co z Kablem, profilaktycznie zrobilem s na 1.5120 moze sie ukierunkuje w strone edka.

Ciekawą opcją może być też long na usd/jpy.
hedgować, automatyzować, testować i czekać na jeb
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Vanitas Vanitatum pisze:Mi się wydaje, że te spadki to tak naprawdę wcale nie z powodu cypru. To malutki kraik i mogliby go w zasadzie zaorać i nikt by gospodarczo tego nie odczuł. Te środki to ściągnęli z banków są niczym w porównaniu z tym co wyparowało dzisiaj ludziom i fundów (czyli ludziom) z kont po luce.
Problem tak naprawdę leży w tym, że wszyscy się nagle przestraszyli, że rządy i bruksela może bezkarnie kraść ludziom z kont kasę. A co jeśli teraz zrobią to samo w Grecji? A może Hiszpanii? We Włoszech, Francji? Precedens już jest, a jak raz się przetrze jakiś szlak to już drugi raz łatwo...

Innymi słowy goldmany się teraz boją, że w poniedziałek będzie run na banki nie tylko na cyprze ale również w portugalii, grecji itd. Trzeba pilnie śledzić wiadomości...

przeczysz sam sobie, no właśnie ten strach jest z POWODU CYPRU bo tam to się wydarzyło,
poza tym kwoty paru milardów euro jakie zabrali swoim obywatelom i te 20 miliardów euro Rosjan które tam są ulokowane to nie przelewki

no i najważniejsze, większość potężnych firm i konglomeratów europejskich jest zarejestrowana na Cyprze, czy Ty w ogóle sobie zdajesz sprawę jakie to ma znaczenie? mniejsze znaczenie w strefie euro miałoby takie samo wydarzenie w Polsce niż na Cyprze

70% własności Polsatu jest w rękach firm cypryjskich, sporo aktywów Kulczyka, to tak tylko z naszego podwórka, o gigantach niemieckich francuskich i angielskich nie mówiac
Ostatnio zmieniony 18 mar 2013, 00:28 przez laktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Bemowo

Laktor dobrze gada

Macunaima
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Macunaima »

Bemowo pisze:Laktor dobrze gada
pewnie sam coś ulokował na Cyprze ;-)

Bemowo

Macunaima pisze:
Zastanawiałem się nad zmianą brokera na cypryjski IRON (mam kłopt z zamykaniem pozycji tam z palca)

Ale Laktor genialnie - szacunek.
kelner piwo dla Kolegi :564:

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Macunaima pisze:
mam tam jednego z dwóch brokerów:P ale współpracuje z człowiekiem którego warta parę milionów firma jest tam zarejestrowana, od soboty w zarządzie jest sajgon, ludzi z urlopów pościągali

-- Dodano: 18 mar 2013, 00:38 --
Bemowo pisze:
Macunaima pisze:
Zastanawiałem się nad zmianą brokera na cypryjski IRON (mam kłopt z zamykaniem pozycji tam z palca)

Ale Laktor genialnie - szacunek.
kelner piwo dla Kolegi :564:
heh dzięki ale akurat to już nawet nei forexowo ale zawodowo muszę takie rzeczy wiedzieć więc mała moja zasługa, niestety jeśli ktoś jest związany z prawem międzynarodowym i europejskim a zarazem stara się działać w biznesie to sytuacje ekonomiczną i geopolityczną albo zna albo nie umie nic kompleksowego i pożytecznego zdziałać :d

swoją drogą wysmarowałem już maila do brokera o odniesienie się do tych wydarzeń, jutro mojego "opiekuna" czeka ciężkie rozpoczęcie tygodnia :twisted:
Ostatnio zmieniony 18 mar 2013, 00:42 przez laktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Bemowo

Pytanie tylko czy tylko 20 mld euro Rosjanie tam ulokowali.... tam jest cała pralnia brudnych europejskich pieniędzy

Zablokowany