Automat 5_8macross 300%

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Stifler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Stifler »

marcin26 pisze:STWORZ SOBIE WLASNY SYSTEM
Calkowicie sie zgadzam. Wlasny system lub modyfikacja innego bardzo ulatwia granie

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

no tylko że on działa zarówno w trędzie spadkowym, rosnacym i w konsolidacji Very Happy

99.56% trafnych transakcji...
hehhh świetny wynik ...tylko:
- zmień sposób modelowania z "control points" na "every tick"
- po optymalizacji experta zapuść go na okresie innymi niż ten, który był podany do optymalizacji - wtedy pokaż wyniki.
- 100% trafnych decyzji jest niemożliwe. Piszę 100 a nie 99 jak to pokazujesz bo założę się że tą jedną pozycję na stracie zamknął tester z powodu zakończenia okresu testowania.
Otwierasz tylko pozycje Long i zapewne zamykasz pozycje na TP lub po osiągnięciu zysku i nie masz stop losów lub są one kosmicznie niskie co ? I pewnie jeszcze testujesz to na EUR/USD na okresie z ostatnich lat kiedy szło do góry :) W ten sposób to mogę dowolną EA zrobić super dochodową ...

Dorób sobie procedurę, która np. na końcu testu zrobi zestawienie transakcji i pokaże jaki jest najdłuższy/najkrótszy/średni czas ich trwania, przez jaki % czasu i ile max. są na minusie.
Zapewniam Cię, że po przyjrzeniu się wynikom nie zaryzykujesz w ten system ani jednej realnej złotówki :)

Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klopka »

- średnio na 1000 transakcji 5 łapie stop lose
-testy przez ostatnie 5 lat i aktualny rachunek real
Powiedz przynajmniej skąd go masz, ewentualnie na jakiej metodzie się opiera.
Narobiłeś apetytu a ugryźć nie dajesz ani kęsa.[/quote]

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

dodaj ewentualnie co ile jest sygnał na jednej parze walutowej, ile pozycji dziennie jest otwieranych.
ech...

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Z 3K w miesiac robi 60K i koles sie jeszcze bawi w sprzedawanie?
Powiedzialbym ze cos mi tu nie pasuje

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Czarny dopiero zaowazylem ze jestes z Rzeszowa :)
No to jestesmy sasiadami :)
Ja Stalowa Wola :)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

No to chyba mówisz o jakimś innym systemie niż ten z którego pokazujesz zrzuty bo widać na nich że:
czarny02 pisze:- sposób tesotwania every tick
- "Modelling quality: n/a". Więc najwyraźniej nie jest to "every tick" tylko "control points". Dla every tick MT pokazałby jakość modelowania, a z kolei gdybyś użył "open prices only" to pasek poniżej byłby innego koloru.
czarny02 pisze:- otwieram pozycje long i short
- a ja widzę: "short positions: 0"
czarny02 pisze:- stop lose to 30 pipsów
- na zrzutach masz 254 transakcje z tego 1 na - Zapewne nie jest to wynik SL tylko skończenia okresu testowego i zamknięcia ostatniej transakcji. Wybacz ale nie uwierzę w 99.5% (średnio 1 na 200). No chyba że łapiesz po 3 pipsy zysku na transakcję co udawać się może tylko w testerze ale mniej różowo będzie w realu. .. hmmm jak widzę, że największy profit i średni w jednym z Twoich testów są dokładnie takie same i równe 300$ to skłaniam się właśnie do tych 3 pipsów TP i 10 lotów którymi grasz
czarny02 pisze: Po 2 Nic Ci nie musze udowaniać ważne że dla mnie jest gralem, oczywiście możesz przyjać że kłamię albo modyfikuje wyniki, twoja sprawa i nic mnie to nie obchodzi ani twoje zdanie ani nikogo z tego forum.
Ależ oczywiście - nic nie musisz. Ale to właśnie Ty wrzuciłeś na publiczne forum zrzuty z Twojego systemu a potem deklarowałeś chęć jego sprzedaży.
Nikt Cię do tego nie zmuszał - ale skoro to zrobiłeś to teraz bądź konsekwentny w swoim działaniu. Ty przedstawiłeś swój punkt widzenia - ja swój i moje poglądy na Twój system. Możesz udowodnić, że nie mam racji, albo jak to właśnie czynisz uznać, że "nic Cię nie obchodzi moje zdanie ani nikogo z forum" - tylko w takim razie po co było zaczynać publiczną dyskusję?

A co do systemu - zapewne jest wielu ludzi, którzy zapłaciliby za system o dużo gorszych parametrach niż pokazujesz. Ale jeśli chcesz go sprzedawać to nie wystarczy samo pokazanie ładnych obrazków z testera.

Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

Rotorex nadal sobie dość dobrze radzi. Jestem ciekaw czy są jeszcze amatorzy tej strategii.
Może ktoś podrzuci tutaj swoje modyfikacje.

Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nikt nie zabiera głosu w sprawie Rotorexa, to podrzucam nowy automat wymyślony przeze mnie nazwałem go Oscylatorex bo oparty jest na dwóch oscylatorach CCI i Stochasticu.
Zastosowałem tu trochę przewrotną teorię, otóż kupujemy gdy jednocześnie obydwa oscylatory znajdują się w swoich dolnych położeniach, a sprzedajemy, gdy oscylatory znajdują się w górnych położeniach.

Testowałem na EURUSD (może być M5, M15, M30, H1) z dość dobrym rezultatem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ