Calkowicie sie zgadzam. Wlasny system lub modyfikacja innego bardzo ulatwia graniemarcin26 pisze:STWORZ SOBIE WLASNY SYSTEM
Automat 5_8macross 300%
hehhh świetny wynik ...tylko:no tylko że on działa zarówno w trędzie spadkowym, rosnacym i w konsolidacji Very Happy
99.56% trafnych transakcji...
- zmień sposób modelowania z "control points" na "every tick"
- po optymalizacji experta zapuść go na okresie innymi niż ten, który był podany do optymalizacji - wtedy pokaż wyniki.
- 100% trafnych decyzji jest niemożliwe. Piszę 100 a nie 99 jak to pokazujesz bo założę się że tą jedną pozycję na stracie zamknął tester z powodu zakończenia okresu testowania.
Otwierasz tylko pozycje Long i zapewne zamykasz pozycje na TP lub po osiągnięciu zysku i nie masz stop losów lub są one kosmicznie niskie co ? I pewnie jeszcze testujesz to na EUR/USD na okresie z ostatnich lat kiedy szło do góry

Dorób sobie procedurę, która np. na końcu testu zrobi zestawienie transakcji i pokaże jaki jest najdłuższy/najkrótszy/średni czas ich trwania, przez jaki % czasu i ile max. są na minusie.
Zapewniam Cię, że po przyjrzeniu się wynikom nie zaryzykujesz w ten system ani jednej realnej złotówki

No to chyba mówisz o jakimś innym systemie niż ten z którego pokazujesz zrzuty bo widać na nich że:
Nikt Cię do tego nie zmuszał - ale skoro to zrobiłeś to teraz bądź konsekwentny w swoim działaniu. Ty przedstawiłeś swój punkt widzenia - ja swój i moje poglądy na Twój system. Możesz udowodnić, że nie mam racji, albo jak to właśnie czynisz uznać, że "nic Cię nie obchodzi moje zdanie ani nikogo z forum" - tylko w takim razie po co było zaczynać publiczną dyskusję?
A co do systemu - zapewne jest wielu ludzi, którzy zapłaciliby za system o dużo gorszych parametrach niż pokazujesz. Ale jeśli chcesz go sprzedawać to nie wystarczy samo pokazanie ładnych obrazków z testera.
- "Modelling quality: n/a". Więc najwyraźniej nie jest to "every tick" tylko "control points". Dla every tick MT pokazałby jakość modelowania, a z kolei gdybyś użył "open prices only" to pasek poniżej byłby innego koloru.czarny02 pisze:- sposób tesotwania every tick
- a ja widzę: "short positions: 0"czarny02 pisze:- otwieram pozycje long i short
- na zrzutach masz 254 transakcje z tego 1 na - Zapewne nie jest to wynik SL tylko skończenia okresu testowego i zamknięcia ostatniej transakcji. Wybacz ale nie uwierzę w 99.5% (średnio 1 na 200). No chyba że łapiesz po 3 pipsy zysku na transakcję co udawać się może tylko w testerze ale mniej różowo będzie w realu. .. hmmm jak widzę, że największy profit i średni w jednym z Twoich testów są dokładnie takie same i równe 300$ to skłaniam się właśnie do tych 3 pipsów TP i 10 lotów którymi graszczarny02 pisze:- stop lose to 30 pipsów
Ależ oczywiście - nic nie musisz. Ale to właśnie Ty wrzuciłeś na publiczne forum zrzuty z Twojego systemu a potem deklarowałeś chęć jego sprzedaży.czarny02 pisze: Po 2 Nic Ci nie musze udowaniać ważne że dla mnie jest gralem, oczywiście możesz przyjać że kłamię albo modyfikuje wyniki, twoja sprawa i nic mnie to nie obchodzi ani twoje zdanie ani nikogo z tego forum.
Nikt Cię do tego nie zmuszał - ale skoro to zrobiłeś to teraz bądź konsekwentny w swoim działaniu. Ty przedstawiłeś swój punkt widzenia - ja swój i moje poglądy na Twój system. Możesz udowodnić, że nie mam racji, albo jak to właśnie czynisz uznać, że "nic Cię nie obchodzi moje zdanie ani nikogo z forum" - tylko w takim razie po co było zaczynać publiczną dyskusję?
A co do systemu - zapewne jest wielu ludzi, którzy zapłaciliby za system o dużo gorszych parametrach niż pokazujesz. Ale jeśli chcesz go sprzedawać to nie wystarczy samo pokazanie ładnych obrazków z testera.
Nikt nie zabiera głosu w sprawie Rotorexa, to podrzucam nowy automat wymyślony przeze mnie nazwałem go Oscylatorex bo oparty jest na dwóch oscylatorach CCI i Stochasticu.
Zastosowałem tu trochę przewrotną teorię, otóż kupujemy gdy jednocześnie obydwa oscylatory znajdują się w swoich dolnych położeniach, a sprzedajemy, gdy oscylatory znajdują się w górnych położeniach.
Testowałem na EURUSD (może być M5, M15, M30, H1) z dość dobrym rezultatem.
Zastosowałem tu trochę przewrotną teorię, otóż kupujemy gdy jednocześnie obydwa oscylatory znajdują się w swoich dolnych położeniach, a sprzedajemy, gdy oscylatory znajdują się w górnych położeniach.
Testowałem na EURUSD (może być M5, M15, M30, H1) z dość dobrym rezultatem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.