mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

mm75
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: mm75 »

BRE FX ECN pisze:
mm75 pisze:
raposo pisze:Czyli chodzi Ci o opcję "zamknij przez". To co innego ;).

Niestety ale ta opcja jest niedostępna u brokerów działających w modelu ECN/STP. Screen pochodzi od brokera typu Market Maker, takim też jest Bossa.
Na koncie demo w BREtraderze ta opcja jest dostępna, a na rzeczywistym nie?
Niestety Pana konto przypadkowo trafiło do grupy testowej. Błąd już poprawiliśmy i zarazem potwierdzamy: zlecenie close-by nie jest dostępne
BRE FX ECN pisze:
kosmowariat pisze:
@BRE FX ECN - rozważacie wprowadzenie takiej opcji w przyszłości ?
Obecnie technicznie nie jest to możliwe. Z tego co się orientujemy, inni brokerzy działający w modelu ECN również nie dają takiej możliwości

Przedstawiciel brokera WBK twierdzi zupełnie co innego:
"Tak u nas jest to możliwe. Nie widzę przeciwskazań dla brokerów ECN żeby tego nie udostępniać. Zaletą dla klienta przy headgingu pozycji jest płatność prowizji tylko od jednej pozycji."
http://forex-nawigator.biz/forum/dm-bzw ... ml#p563728

W Armadzie ta opcja także jest dostępna.

rafalm23
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafalm23 »

Witam,
Bre Forex nie oferuje dostepu za pomoca protokolu FIX wiec jak dla mnie broker jest niszowy

pzdr,
r.

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

Prośba do brokera

czy dałoby się do BRE Kalkulatora dodać info o sumie prowizji i spreadu?

bo trudno się to na piechotę w głowie liczy :)

oraz wyrównać kalkulator trochę do góry, bo co z tego, że zmniejszam czcionkę, jak nie mogę pomniejszyć okienka kalkulatora, bo spread wychodzi poza okienko
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

pr7emo pisze:planujecie wprowadzić wiadomości do platformy mt4?
Taka funkcjonalność przewidziana jest w kolejnych odsłonach Bre Smart Orders. Kolejną wersję Bre Smart Orders z wieloma nowymi udogodnieniami planujemy wprowadzić w kwietniu.
pr7emo pisze:
pr7emo pisze:planujecie wprowadzić wiadomości do platformy mt4?
i jeszcze jedno pytanie: używając smart order przy zmianie okresu w ramach jednej pary walutowej kasowane jest okienko stop/limit, pozostałe dane jak wpisana wcześniej ilość pipsów sl pozostają bez zmian, czy można to zoptymalizować?
Dziękujemy za cenną uwagę. Będzie to zoptymalizowane.
rafalm23 pisze:Witam,
Bre Forex nie oferuje dostepu za pomoca protokolu FIX wiec jak dla mnie broker jest niszowy

pzdr,
r.
Oferujemy gotową platformę ze wsparciem dla pisania własnych algorytmów/robotów w języku MQL, z możliwością użycia właściwie dowolnego języka programowania. Ponadto, jako jedyny broker w Polsce, oferujemy dostęp do międzybankowej głębokości rynku z poziomu MQL. Pisanie własnych robotów lub wręcz platform "od zera" przy użyciu protokołu FIX jest teoretycznie możliwe, jednak zainteresowanie taką ofertą jest praktycznie zerowe wśród klientów detalicznych. Biorąc pod uwagę stopień złożoności takich rozwiązań, oferujemy rozwiązania wygodniejsze dla naszych klientów.
juliasent pisze:Prośba do brokera

czy dałoby się do BRE Kalkulatora dodać info o sumie prowizji i spreadu?

bo trudno się to na piechotę w głowie liczy :)

oraz wyrównać kalkulator trochę do góry, bo co z tego, że zmniejszam czcionkę, jak nie mogę pomniejszyć okienka kalkulatora, bo spread wychodzi poza okienko
Efektywny spread (suma prowizji i spreadu) wprowadzimy do Bre Kalkulatora.
Jednocześnie, zamierzamy wprowadzić interaktywny kalkulator, dostępny bezpośrednio z poziomu Bre Smart Orders.

Jeżeli chodzi o wyrównywanie, postaramy się usprawnić aktualny layout.
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

BRE FX ECN pisze:Ponadto, jako jedyny broker w Polsce, oferujemy dostęp do międzybankowej głębokości rynku z poziomu MQL.
Co mam rozumieć pod tym pojęciem? Prośba o szczegóły.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

jamesfisher pisze:
BRE FX ECN pisze:Ponadto, jako jedyny broker w Polsce, oferujemy dostęp do międzybankowej głębokości rynku z poziomu MQL.

Market Depth z poziomu MT4 dzięki BRE Smart Orders

"Widoczna głębokości rynku to najlepsze oferty kupna i sprzedaży udostępnione DI BRE przez swoich dostawców płynności (ponad dziesięciu, w tym m.in. Bank of America, CommerzBank, Goldman Sachs, Nomura czy UBS). "

Źródło: http://comparic.pl/listings/bre-smart-o ... forex-ecn/
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

jamesfisher pisze:
Udostępniliśmy dostęp do głębokości rynku z poziomu języka MQL4 poprzez bibliotekę BReLibrary.
Więcej szczegółów znaleźć można na naszej stronie: Wszystkie możliwości BReLibrary, nie tylko tylko dostęp do DoM, są szczegółowo opisane w dokumentacji: http://www.breforex.pl/df/Materials/Download?Id=70.

W dokumentacji znajdują się również przykładowe, uproszczone "urywki" kodu.
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

tak_i

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

Jeśli ktoś korzysta z Forex Factory Trade Explorers to od dzisiaj można go używać dla rachunków w BRE.

Awatar użytkownika
powermug
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: powermug »

Witam, chciałbym dowiedzieć się jak szybko mniej więcej realizowane są zlecenia (nie wiem czy jest możliwe zrobienie takiej statystyki ale alior coś takiego podaje to warto spytać) oraz czy ten rachunek mini też jest w modelu ECN i czy jest określona maksymalna wartość lota którą mogę na nim handlować. Tyle stron w tym temacie a w sumie nie ma żadnych konkretnych informacji od kogoś kto używał miałby tam konto czy warto. :-)
Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

powermug pisze:Witam, chciałbym dowiedzieć się jak szybko mniej więcej realizowane są zlecenia (nie wiem czy jest możliwe zrobienie takiej statystyki ale alior coś takiego podaje to warto spytać) oraz czy ten rachunek mini też jest w modelu ECN i czy jest określona maksymalna wartość lota którą mogę na nim handlować. Tyle stron w tym temacie a w sumie nie ma żadnych konkretnych informacji od kogoś kto używał miałby tam konto czy warto. :-)
ja mam konto real.. (standard i mini - oba sa ECN)
1) smiga jak blyskawica
2)zero problemu z kwotowaniami
3)b male koszty transakcyjne
4)smart orders chodzi bez zarzutu

jestem bardzo zadowolony, polecam, moim zdaniem najlepszy polski brok....
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

ODPOWIEDZ